Plăcinta americană cu dovleac este delicioasă şi foarte simplu de făcut. Americanii fac în mod tradiţional această reţetă de Ziua Recunoştinţei.
Ingrediente:
- 400 gr. făină
- 250 gr unt
- 1 kg dovleac plăcintar
- 3 oua
- 200 gr zahar
- 2 linguriţe scorţişoară
- 200 ml smântână
- sare
Mod de preparare
Prepară aluatul din făină, untul topit, un ou bătut anterior şi adaugă puţină sare. După ce ai obţinut aluatul, pune-l la frigider, timp de 30 de minute.
Curăţă şi taie dovleacul în cubuleţe şi pune-l într-o cratiţă cu puţină apă la fiert. După ce fierbe mixează cu un blender compoziţia până obţii o masă omogenă.
Întinde o foaie de aluat şi pune-o într-o tavă rotundă, pe care o dai la cuptor timp de 12 minute la temperatura de 190°C.
Între timp, amestecă pasta de dovleac cu două ouă, zahăr, smântână, vanilie, scorţişoară şi patina sare. Apoi toarnă amestecul peste aluatul deja copt şi mai lasă tarta încă 45 de minute în cuptor la temperatura de 180 °C.