Alla Pugaceova cere sume exorbitante pentru o lună de studii la grădinița sa!

Vrei să te lauzi că feciorul sau fiica ta merge la grădinița Primadonei-plătește. Și nu puțin. Interpreta promite să crească, de pe băncile grădiniței, vedete de talie națională.

separator
grdt

Copiii, care au venit însoțiți de părinți la casting, au rămas nedumeriți când au fost întâmpinați și testați nu de Alla, așa cum și-au dorit, ci de unele vedete ale Fabricii de Staruri, precum Mihail Grebenșikov.

Abia după ce au trecut testările, părinții au fost anunțați că prețurile pentru o lună de lecții s-au mărit. Ca să fii în rând cu lumea de fițe și să te lauzi că odrasla ta merge la grădinița Allei Pugaceova, trebuie să achiți aproape o mie de dolari lunar.(60.000 de ruble).

 

Doi soți aflați în divorț luptă pentru fotoliul de primar din aceeași comună: „N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie, să vină să se contreze cu mine și la alegeri”

În România, alegerile locale de anul acesta vin și cu situații comice. De exemplu, fotoliul de primar în comuna Gogoșu din județul Mehedinți este disputat de doi soți aflați în proces de divorț. Hotărâtă să îi dea o lecție și pe plan politic, soția actualului primar Jean Rogoveanu, susținut de PSD, și-a anunțat candidatura la primărie. Codruța Rogoveanu candidează din partea PNL.

Comuna Gogoșu, județul Mehedinți, este una bogată, cu ieșire la Dunăre și încasări record în județ, din taxe și impozite, fiind frontieră fluvială între România și Serbia, scrie digi24.ro. Anul acesta, fotoliul de primar este unul râvnit de doi soții Rogoveanu, aflați în plin proces de divorț. Mai exact, Jean Rogoveanu, actualul primar al comunei, vrea să candideze pentru al patrulea mandat din partea PSD, iar contracanditatul său este chiar soția, candidat susținut de PNL.

”Sincer, n-am crezut că poate să aibă atâta nebunie, să vină să se contreze cu mine și la alegeri. Se contrează cu mine prin instanțe, prin astea, dar nu m-am gândit că vine și la alegeri. Deși ar fi trebuit să știe că șansele ei sunt foarte mici. Treaba ei! Din răzbunare sau răutate vrea să candideze, vrând să demonstreze nu știu ce”, spune Jean Rogoveanu.

Și dacă soțul o acuză de răzbunare, soția spune că face totul pentru binele comunității.

”Proasta administrație pe care o face la nivel de comună. A fi primar într-o comună de nivelul comunei Gogoșu, din județul Mehedinți, asta înseamnă că de dimineață, de la orele 08, până la orele 16, să-ți respecți în totalitate programul de muncă și, mai mult de atât, trebuie să fii prezent în comună tot timpul, nu doar în campania electorală, când se apropie alegerile.

L-am ajutat enorm de mult vis-a-vis de fiecare proiect. Inclusiv proiectul de asfaltare care se derulează la momentul acesta în satul Gogoșu are și amprenta mea pe el. Șansele sunt de 100%. Am încredere în cetățeni, vor schimbare!”, spune Codruța Rogoveanu.

Din fotoliul de edil, primarul spune că nu are emoții, că va câștiga și o etichetează pe femeie ca fiind „recalcitrantă”.

”Nu are ea caracter pentru a fi primar, ea e o fire mai recalcitrantă, mai repezită, mai… Ori aici vin tot felul de oameni, trebuie să îi asculți pe toți, nu după cum ai toane. M-am simțit trădat în momentul în care am aflat faptele ei și atunci chiar m-am simțit trădat. A fost o perioadă foarte grea pentru mine. N-am emoții fiindcă știu că mi-am făcut treaba”, spune primarul. Cei doi s-au căsătorit în 2009 și au împreună o fată de 16 ani, iar pe 15 mai se va pronunța divorțul.

Statuie nouă în onoarea Reginei Elisabeta şi a câinilor ei, înălțată în Anglia

Un nou monument se înalţă în Oakham, Anglia, aducând un omagiu Reginei Elisabeta a II-a şi câinilor săi din rasa corgi, potrivit Smithsonian Mag. Realizată de sculptorul londonez Hywel Pratley, această statuie de bronz înaltă de aproximativ 2 metri surprinde esenţa afecţiunii reginei pentru animalele ei de companie.

Dezvelit în ziua care ar fi fost cea de-a 98-a aniversare a sa, monumentul serveşte drept un tribut durabil pentru domnia Reginei Elisabeta a II-a, care a durat peste 70 de ani până la trecerea ei în nefiinţă în 2022, la vârsta de 96 de ani.

Amplasată în afara bibliotecii din Oakham, statuia o înfăţişează pe Elisabeta purtând coroana şi stând în mod măreţ în haina ei de stat, cu un corgi de bronz odihnindu-se la picioarele ei. Zona înconjurătoare, împodobită cu vegetaţie abundentă, serveşte drept un cadru potrivit pentru acest simbol durabil al regalităţii şi prieteniei. Proiectul, condus de Sarah Furness, locţiitorul regal al Rutland-ului, a fost realizat prin donaţii generoase, totalizând 125.000 de lire sterline, conform Mediafax.

Pratley, sculptorul din spatele acestei capodopere, a lucrat cu migală la statuie timp de mai multe luni, inspirându-se din numeroasele fotografii care surprind demnitatea regală şi prezenţa caldă şi maternă a reginei. Pentru a insufla autenticitate în lucrarea sa, Pratley a primit chiar şi câini corgi reali în atelierul său, permiţându-le să pozeze alături de modelele din lut.

Ceremonia de dezvelire a atras atât demnitari, cât şi entuziaşti ai rasei corgi, cu peste 40 de corgi din Liga Corgi din Ţara Galilor care s-au alăturat festivităţilor. După ceremonie, o paradă i-a condus pe câini la Castelul Oakham, accentuând şi mai mult legătura profundă dintre Elisabeta a II-a şi iubitele sale animale de companie.

Acest tribut monumental serveşte drept primul memorial permanent pentru cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, simbolizând moştenirea sa durabilă şi legătura profundă pe care a împărtăşit-o cu companionii săi loiali. Atentia lui Pratley la detalii şi dedicarea sa pentru capturarea esenţei reginei asigură că generaţiile viitoare vor putea admira şi aprecia acest simbol plin de emoţie al regalităţii şi prieteniei canine în anii ce vor urma.

Rusia: Membrii unei cunoscute trupe, arestaţi de poliţie în plin concert pentru purtarea de ,,simboluri naziste”

Membrii unei cunoscute trupe ruseşti de heavy metal, Korrozia Metalla, au fost arestaţi de poliţie în plin concert la Nijni Novgorod şi inculpaţi cu privire la ”propaganda simbolurilor naziste”, anunţă autorităţile, relatează AFP.

”Ofiţeri de poliţie, cu susţinerea Gărzii Naţionale, au arestat trei membri ai unui grup de muzică într-un club la Nijni Novgorod”, a anunţat sâmbătă seara într-un comunicat poliţia regională.

Cei trei membri ai trupei, în vârstă de 19, 42 şi 57 de ani, sunt acuzaţi de ”propagandă sau expunere publică de accesorii sau simboluri naziste”, o infracţiune pedepsită cel mai adesea cu o amendă sau cu o scurtă perioadă de detenţie administrativă.

Poliţia anunţă că a confiscat tricouri şi cărţi ”cu simboluri interzise”.

Potrivit directoarei trupei, Maria Runova, intervievată de agenţia oficială rusă de presă Tass, simbolurile respective sunt ”foste simboluri slave”.

În imagini de la concert difuzate pe reţele de socializare, apar forţe de ordine care pătrund în sală în timpul concertului şi îi obligă pe spectatori să se culce la pământ, în unele cazuri în forţă.

Mediul cultural din Rusia este supus unei presiuni tot mai mari de către autorităţi, după mai bine de doi ani de Război în Ucraina şi o represiune în toate direcţiile împotriva vocilor disidente.

De ce l-a taxat Galina Tomaș pe stilistul Victor Micușa!
Articolul anterior
Cum scapi de arsurile la stomac în timpul sarcinii
Articolul următor