Carne expirată, spălată cu detergent şi oţet, se vinde în magazine! Un angajat a spus totul

Bărbatul, angajat al unui mare lanţ de magazine, susţine că era obligat de către şeful său să spele carnea stricată cu detergent şi oţet pentru a o repune în vânzare, iar în clipa când a decis să se opună şi să dea totul pe faţă  a fost eliberat din funcţie.

separator
carne

După ce a fost demis din funcţie, şeful supermarketului Profi din Arad, parte a unui mare lanţ de magazine din România, împreună cu alţi zece angajaţi ai unităţii, au depus sesizări la Poliţie, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) şi Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), prin care acuză abuzuri din partea superiorilor.

Lipiciul de carne – secretul ,,murdar’’ al fabricilor de mezeluri!

Ciprian Emanuel Gabor susţine că i s-a cerut să vândă carne expirată, spălată cu oţet şi detergent, iar pentru că a refuzat, superiorul le-a solicitat acest lucru direct angajaţilor.

„Pentru că am refuzat să vând carne expirată, s-au făcut presiuni pe angajaţi de către şeful meu direct, să accepte să vândă carnea, iar dacă eu reacţionez să îl anunţe pe el, că mă va pune la punct. Cu altă ocazie, directorul zonal mi-a reproşat că am aruncat carnea expirată şi nu am făcut precum la alte magazine ale noastre, să o spăl cu oţet şi detergent CIF”, a declarat Gabor.

Directorul zonal i-ar fi ordonat, de asemenea, lui Gabor să reeticheteze unele produse expirate, precum salamuri, tobă sau şuncă, însă acesta a refuzat.

„Şeful meu direct mi-a spus că şi lui i-au fost cerute aceste lucruri de către director regional”, a mai spus Gabor pentru news.ro.

Ciprian Emanuel Gabor a mai spus că mărfurile sosite dintr-un depozit din Cluj nu ar fi fost însoţite de toate documentele necesare.

O întreprindere din Capitală fabrica mezeluri din carne expirată

„Toată marfa care vine în magazinele Profi de pe depozitul din Cluj este însoţită doar de un aviz, fără a avea un certificat de conformitate, aşa cum ar trebui. Am avut clienţi care cumpărau mai multă marfă şi mi-au cerut acest certificat, pe care nu l-am avut”, susţine bărbatul.

Autorităţile competente în domeniu, precum Agenţia pentru Protecţia Consumatorului ş.a., au confirmat că se fac cercetări cu privire la acest caz, după ce petiţiile au fost depuse de către cei 11 angajaţi ai magazinului.

În acelaşi timp, conducerea lanţului de magazine Profi România nu recunoaşte sesizările depuse de către muncitorii unităţii.

sursa

Tradiții și obiceiuri în dimineața zilei de Paște

Paștele are numeroase simboluri care sunt în strânsă legătură cu tradițiile religioase și cu natura. Aceste simboluri sunt reflectate în obiceiurile și mesele de Paște, dar și în decorațiunile specifice.

1.Slujba de Înviere: În noapte Învierii, mulți moldoveni participă la slujba de Înviere la biserică, unde se rostesc rugăciuni, se cântă imnuri de bucurie și se vestesc tradiționalele „Hristos a Înviat!” și „Adevărat a Înviat!”.

2. Vopsirea ouălor: Vopsirea ouălor este un obicei răspândit în Moldova, iar ouăle vopsite sunt considerate simboluri ale vieții și fertilității. Culorile vii și modelele decorative ale ouălor adaugă o notă festivă casei și mesei de Paște.

3. Masa de Paște tradițională: Masa de Paște este un moment central al sărbătorii, unde familia și prietenii se adună pentru a se bucura de bucatele tradiționale moldovenești precum pasca, miel, cozonacul, ouăle roșii și fripturile de miel sau de vită.

4. Focul Haric: Participanții aduc cu ei de la biserică lumânări aprinse și își aprind lumânările de la focul sacru, simbolizând primirea harului divin și răspândirea luminii și căldurii în casele și în inimile lor. Focul Haric este însoțit de cântări religioase, rugăciuni și binecuvântări, iar flăcările sale sunt considerate a avea puteri purificatoare și vindecătoare.

5. Ciocnitul ouălor: Un obicei tradițional de Paște în Moldova, în care două persoane își lovesc ouăle unul de celălalt, iar oul care rămâne intact este considerat câștigător și aduce noroc în anul ce va urma. Acest gest simbolic de împărtășire și solidaritate întărește legăturile familiale și comunitare în timpul sărbătorii Pascale.

Așa poți evita intoxicațiile alimentare de sărbători

Evitatul intoxicațiilor alimentare de sărbători poate fi chiar o provocare, mai ales când mesele festive sunt bogate și preparatele stau mult timp pe masă. Dar cu câteva măsuri simple, te poți bucura de tot fără riscuri. Iată câteva sfaturi practice:

Prepară termic corect carnea

  • Carnea de porc, pui și ouăle trebuie să fie bine gătite (fără părți roz sau crude).
  • Folosește un termometru de carne dacă ai: puiul trebuie să ajungă la 74°C, iar carnea de porc la cel puțin 71°C.

Ai grijă la păstrarea mâncării

  • Mâncarea caldă nu trebuie să stea la temperatura camerei mai mult de 2 ore.
  • Ce rămâne de la masă, pune rapid în frigider, în recipiente acoperite.
  • Frigiderul trebuie să stea sub 4°C, iar congelatorul la -18°C sau mai rece.

Deserturile cu cremă sau frișcă

Se țin la rece și se consumă în maximum 2-3 zile.

Frișca din lapte crud sau cremele cu ou crud sunt un pericol dacă nu sunt păstrate corect.

Consumul zilnic al unei bucățele din acest fruct poate adăuga ani vieții tale

Avocado se bucură de o popularitate uriașă. Aceste fructe verzi, cremoase, se regăsesc în sandvișuri, salate și pe numeroase feed-uri de pe rețelele sociale.

După analizarea mai multor abordări alimentare, un studiu notabil a atras atenția prin concentrarea sa asupra potențialului unui avocado pe zi pentru îmbunătățirea calitatății dietei și încurajarea obiceiurilor alimentare mai sănătoase.

„Avocado este o sursă extraordinară de nutrienți, iar obiectivul nostru a fost să vedem dacă un consum constant le poate îmbunătăți calitatea dietei,” a explicat Petersen.

Cercetătorii au observat că această schimbare simplă a influențat modul în care oamenii își planificau mesele, punând mai mult accent pe alimente bogate în nutrienți, scrie earth.com.

„Această îmbunătățire sugerează că strategii simple, cum ar fi consumul zilnic de avocado, pot crește semnificativ calitatea alimentației.”

Un alt rezultat important a fost așa-numitul „efect de substituție”: avocado a fost adesea înlocuitor pentru alimente mai calorice și mai puțin nutritive.

Motivul pentru care Andreea Esca nu mai apare la ştiri!
Articolul anterior
Cum slăbeşti dacă îţi este afectată glanda tiroidă
Articolul următor
Close menu