Alimente pentru reducerea încărcăturii toxice din corp!

Pe lânga consumul apei şi a altor lichide care hidratează şi oxigenează celulele sângelui, alimentele cu rol purifiant contribuie la curăţarea tractului digestiv şi stimularea funcţiilor ficatului. Există alimente care ajută la eliminarea substanţelor toxice acumulate în corp şi menţin o stare bună de sănătate.

separator

Ripe grapefruit with juice on table close-up

1. Usturoiul

Este cunoscut ca antiviral, antibacterian şi antibiotic natural. Acesta conţine alicina, o substanţă care promovează producţia de celule albe şi ajută la eliminarea toxinelor din corp. Usturoiul are o compziţie complexă în care predomină hidraţii de carbon – fructozanii şi inulina, vitamina C, derivaţi sulfuraţi – aliina şi alicina, şi fitoncide, substanţe cu proprietăţi chimioterapeutice. Ustoriul se consumă cel crescut în condiţii ecologice, în grădina ta.

2. Ceapa

Bogată în sulf, care în combinaţie cu proteinele este foarte utilă pentru sănătatea ficatului şi eliminarea toxinelor, ceapa favorizează digestia, stimulând defecaţia. Consumată alături de legume crude bogate în fibre, precum broccoli, ţelina, morcovi, ceapa distruge toxinele acumulate în organism şi le elimină.

xxxx

5 lucruri pe care nu le ştiai despre ceapă

3. Grepfrutul

Bogat în vitamina C, A, B5, acid folic, calciu, fibre, grepfrutul conţine o mare cantitate de antioxidanţi şi fitochimicale. Pulpa fructului, roz sau roşie, se datorează carotenoidelor cu activitate antioxidantă puternică. Grepfrutul conţine compuşi care stimulează producerea de enzime de detoxifiere a ficatului, precum şi un compus cunoscut ca naringenin, care determină ficatul să ardă grăsimi.

4. Avocado

Este una dintre cele mai bune surse de grăsimi sănătoase. Prin producerea de compuşi glutation, fructul promovează sănătatea ficatului, diminuază încărcătura toxică şi creşte puterea de curăţare. Acidul oleic din componenţa sa reduce nivelul de colsterol şi favorizează absorbţia substanţelor nutritive din alimente. Mai exact, orice preparat servit alături de avocado devine mult sănătos. Unele cercetări au arătat că prin consumul unui fruct de avocado, sau două pe săptămână, per o perioadă de minim 30 de zile, se poate repara un ficat deteriorat.

Vitamina care previne hemoroizii şi dilatarea venelor la picioare

5. Chefirul

Acidul lactic din chefir îmbunătăţeşte funcţiile stomacului şi tratează constipaţia, ajutând la eliminarea toxinelor acumulate în tractul digestiv. Iaurtul mai conţine probiotice care protejează împotriva bacteriilor patogene. În plus, flora conţinută în iaurt produce acizi care distrug bacteriile nocive.

6. Sparanghelul

Potrivit specialiştilor americani de la UCLA, sparanghelul este leguma numărul unu în procesele de detoxifiere. Această legumă conţine glutation, un aminoacid cu proprietăţi antioxidante ce protejează celulele de efectul nociv al radicalilor liberi şi cel al toxinelor. Leguma conţine kaliu şi asparigina, cunoscute pentru capacitatea de a induce diureza şi a îndepărta excesul de apă din organism, creşterea rezistenţei organismului la oboseală, asugurând funcţionarea normală a ficatului. Inulina, o altă substanţă benefică din sparanghel contribuie la dezvoltarea bacteriilor prietenoase pentru organism şi face digestia un proces mult mai uşor.

Nu ştiai! Greşeli alimentare care te împiedică să slăbeşti

7. Fasolea roşie

Aceasta conţine cantităţi importante de vitamina C, K, B1, B2, B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, kaliu, zinc cupru, seleniu, acizi graşi Omega 3, fibre şi proteine. Conform unui studiu american, fasolea roşie este foarte bogată în antioxidanţi şi consumată regulat ajuta corpul să lupte împotriva unor boli grave, precum cancerul, menţinând în acelaşi timp mai mult tinereţea.

sursa

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Alimentele pe care trebuie să le ocolim. Ne otrăvesc și duc la apariția cancerului

Cât de des ne gândim la alimentele pe care le consumăm și la efectele pe care le au asupra sănătății noastre? Un stil de viață sănătos nu se reduce doar la activitatea fizică, ci și la alegerile alimentare pe care le facem zilnic. Specialiștii avertizează că unele alimente comune pot fi toxice și pot favoriza apariția unor afecțiuni grave, inclusiv cancerul, scrie realitatea.net.

Într-un interviu recent, cunoscutul medic cardiolog, dr. Cezar, a discutat despre alimentele care ar trebui evitate din cauza impactului lor negativ asupra sănătății. Printre acestea se numără prăjelile și uleiurile din semințe, care, deși sunt consumate frecvent, pot crea inflamații în organism și pot favoriza apariția cancerului. Dr. Cezar subliniază importanța limitării consumului acestor alimente, chiar dacă nu este întotdeauna posibil să le evităm complet.

„Niciodată nu zic niciodată, dar să fie cât mai rar. Pe primul aș pune prăjelile, uleiurile din semințe, ulei de floarea soarelui prăjit, ceea ce foarte multă lume consumă. Trebuie consumat cât mai rar posibil, nu niciodată. Prăjeala e favorizantă pentru apariția cancerului, creează inflamație și deteriorează anumite structuri, anumite molecule și corpul folosește energie să repare ceea ce s-a stricat.”, a declarat dr. Cezar.

Pe locul do i în lista alimentelor de evitat se află zahărul, iar pe locul trei, făinoasele. Dr. Cezar explică că grâul modificat genetic din făină și cereale poate cauza inflamații în organism. Recomandarea sa este să alegem produse din grâu integral și să consumăm făinoasele cu moderație.

„Eu mănânc paste de patru ori pe lună să zicem, în medie, dar încerc să aleg paste dintr-un grâu integral mai scump, dar mâncând rar, nu e o problemă. Cea mai mare problemă a societății este lipsa de mișcare. Dacă ar face sport, atunci nu sunt neapărat atât de nocive aceste alimente.

Pe locul patru aș spune excesul de proteine de origine animală. Adică mâncăm prea multă carne, în raport cu munca fizică pe care am făcut-o. Nu trebuie consumată în fiecare zi, dar a renunța de tot la carne se poate asocia cu foarte multe carențe.(…)”, a completat specialistul.

Excesul de proteine de origine animală este un alt factor de risc pentru sănătatea noastră, potrivit medicului. Consumul excesiv de carne poate duce la diverse probleme de sănătate, mai ales în lipsa activității fizice adecvate.

Cât de periculoase sunt ouăle dacă sunt consumate în cantități mari

În plus față de aceste alimente, există și riscul de intoxicație alimentară asociat cu ouăle, mai ales atunci când sunt consumate crude sau insuficient gătite. Bacteriile precum Salmonella pot fi prezente în ouă și pot provoca boli grave. Pentru a minimiza riscul, se recomandă alegerea ouălor pasteurizate și gătirea lor corespunzătoare.

Este important să fim conștienți de alegerile noastre alimentare și să ne informăm corect pentru a menține sănătatea și bunăstarea noastră pe termen lung.

ANSA retrage din comerț peste 23 tone de banane cu un conținut depășit de pesticide

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează consumatorii că, în cadrul Programului Național de Monitorizare a conținutului de nitrați și a reziduurilor de pesticide în produsele alimentare de origine vegetală provenite din import pentru anul 2024, s-a depistat un lot de „BANANE”, cu depășirea limitei maxime admisibile al reziduului de pesticid Clorpirifos, țara de origine Ecuador.

Pentru a garanta consumatorilor produse alimentare sigure ANSA a dispus, în mod urgent, retragerea lotului nominalizat din unitățile de comerț.

Informații despre produs:

Denumirea produsului: BANANE

ImportatorS.R.L ”FRUCT EXPERT – PLUS”

Masa netă23 180 kg

Bananele neconforme au fost  comercializate în magazinele S.R.L. MOLDRETAIL GROUP (Linella și Fidesco) în perioada 29.04.2024 – 02.05.2024.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze unității de comerț de unde au fost procurate (în baza bonului fiscal).

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor alimentare neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar neconform pentru sănătatea umană.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la nr. de telefon: 0(22) 511-511;

Linia Verde: 0 800 800 33; Viber: 067675544

Tarkan s-a însurat! Vezi cum arată soția acestuia
Articolul anterior
Renunță la sutien! Bustierele revin în modă
Articolul următor