Usturoiul este o legumă fără de care nu se concepe prepararea multor dintre bucate. Cercetările susţin că acesta aduce multe beneficii pentru organism. Este usturoiul crud la fel de bun ca cel gătit, adăugat în bucate?
Chinezii, pe vremuri, obişnuiau să sugă usturoiul ca pe o acadea timp de 3 minute în fiecare dimineaţă, datorită proprietăţilor sale antibacteriene şi antiinflamatorii, notează caplimpede.ro.
Ei consideră că acest lucru este benefic pentru tratarea diverselor boli şi recuperare. După ce îl ţii trei minute în gură, ar trebui să scoţi căţelul de usturoi. Apoi, pentru a masca mirosul, te speli pe dinţi şi mesteci câteva boabe de cafea sau pătrunjel.
Supa de usturoi, un medicament puternic pentru inimă
Se consideră că usturoiul conţine un număr mare de compuşi sănătoşi, care prin această metodă intră în corp prin salivă şi curăţă vasele de sânge.
Usturoiul controlează apetitul, stimulează sistemul imun, previne răceala, protejează rinichii de infecţie.
În Egiptul antic şi în timpul romanilor nu existau medicamente sintetice şi atunci usturoiul era folosit ca remediu preventiv al bolilor contagioase.