(Raport FOTO) Mai multe femei au venit să învețe din lecția de maternitate a Natei Albot

Actualii și viitorii părinți au venit ieri, 5 mai, la o lecție. Însă, nu de matematică, română, fizică sau geografie, ci la o lecție de maternitate, pe care protagonista evenimentului, Nata Albot, a venit să o transmită mămicilor și tăticilor.

separator

1-67_0

Timp de trei ore, jurnalista, fondatoarea „KLumea” și „Koolture Tricolore” din Montreal, Canada, și mămica a trei copii a vorbit despre experiențele ei din care a avut de învățat.

Despre sarcină, diferența dintre nașterea de acasă și cea de la spital, nașterea naturală și cezariana. Despre exerciții fizice, despre alăptat, colici, despre dinți și alimentația suplimentară, îngrijirea naturistă și vaccinarea. Călit, scufundare, despre securitatea copiilor și despre faptul că viața merge mai departe.

Nata are o convingere:

„Toate greutățile care îi sunt date unei mame, sunt pentru a înțelege cât de scump și drag îi este copilul. Vă imaginați dacă, într-adevăr, ne-am găsi copiii în varză sau dacă bebelușii ar fi aduși de barză…?”.

Publicul a stat neclintit și foarte atent la toate spuse. Mai mult că, Nata a ținut să aducă dovezi foto și video la toate spusele. Astfel, cei prezenți au avut ocazia să vadă cum Nata Albot și Andrei Bolocan o inițiază pe Magda în ceea ce înseamnă scufundări, cum Eva și Sonia practică călitul și în ce mod familia vedei încearcă să trăiască sănătos.

În plus, Nata a vorbit și despre alăptat, proces pe care îl susține și promovează intens. Totuși, deși salută și încurajează la maxim alăptatul, personal a fost nevoită în 2 sarcini din 4 să renunțe la alăptat mai devreme decât preconiza, din cauza unei pielonifrite cronice care se agrava și care o obliga să ia un curs îndelungat de antibiotice.

„În acele situații producele de la Nestle mă salvau pentru că îmi doream o soluție de încredere. Din gama de produse pentru alimentația copiilor, înregistrate cu marca NAN® 3,4, NESTOGEN® 3,4, , terciurile Nestle®, piureurile și sucurile GERBER® mereu veți avea posibilitatea să alegeți produsul care să corespundă perfect necesităților individuale ale bebelușului, în funcție de vârsta acestuia, preferințelor gustative și altor criterii aferente.”
„Am avut parte de un public foarte pofticios. Nu am știut cum va ieși, la ce să mă aștept, pentru că e prima mea experiență de așa gen. Totuși, a ieșit bine”, a afirmat pentru Eumama Nata Albot.

1-21_0

Nici reacțiile celor prezenți nu s-au lăsat așteptate.

„Eveniment de excepție. Sunt la prima sarcină și am aflat multe lucruri și păreri noi, care îmi vor prinde bine. La sigur voi urma sfaturile. Am să încerc să fur câte ceva din lecția de maternitate a Natei Albot, pentru că am ce învăța de la ea”, a afiramt Victoria, graviduța prezentă la eveniment. 
„Nu aș putea să scot în evidență o singură idee din toată informația prezentată astăzi. Absolut tot ce s-a vorbit este bine de știut. Mulțumim Natei pentru inițiativa de a-și împărtăși experiența cu noi, cele care suntem mame sau care urmează să guste din această meserie frumoasă”, a spus Elena, participanta la seminar.

Mereu inventivă, și de această dată Nata Albot a reușit să surprindă plăcut publicul. A invitat oameni de încredere, care au dat detalii la capitolul vaccinare, relaxare și sisteme de purtat bebeluși.

În plus, spre sfârșitul evenimentului, în cadrul unei tombole au fost desemnați mai mulți norocoși, deținători ai premiilor oferite de către partenerii evenimentului:

– Equilibra Moldova, cosmetice italienești

– Bioderma – Chicco – o serie de cadouri utile pentru fecare părinte

– Lola’s Craft – jucării artizanale extraordinare

– Cristina Axentii Photography – un voucher pentru o sesiune foto gratuită cu odraslele voastre.

1-53

Evenimentul a fost organizat cu susținerea Medical Park, instituție medicală din Turcia, intrată pe piața noastră cu scopul de a oferi servicii medicale de calitate. De douăzeci de ani, Medical Park prestează servicii medicale la cel mai înalt nivel în douăzeci și nouă de spitale ce funcționează ca centre de sănătate înzestrate cu medici specialiști, personal medical cu experiență și echipament medical de ultimă generație. În calitate de lider în domeniul sănătății din Turcia, Medical Park oferă îngrijire medicală inclusiv clienților străini, deservind anual cca. 70.000 de pacienți.

Sursa: Eumama.md

1-11_01-19_01-51_11-831-1101-1251-1461-148

Moldoveanul Alexandru Paraschiv a devenit vicecampion european la box

Rezultat istoric pentru boxul din Republica Moldova. Pugilistul moldovean Alexandru Paraschiv a devenit vicecampion european la box.

Sportivul nu a mai disputat finala categoriei de până la 63,5 kg, din cauza unei accidentări, notează Noi.md. Acesta va încerca să se recupereze la timp, până la ultimul turneu preolimpic, care este 23 mai – 3 iunie în Bangkok, Thailand.

Pe podiumul de premiere a urcat și Vasile Cebotari. El a intrat în posesia medaliei de bronz la categoria de greutate de pînă la 71 kg.

Natalia Barbu, prima repetiție pe scena Eurovision 2024

Interpreta Natalia Barbu, care va reprezenta Republica Moldova la Eurovision, a avut astăzi prima repetiție la Malmö, Suedia.

Artista a ieșit în scenă de una singură, într-o rochie albă și cu o vioară. Aceasta a interpretat piesa „In the middle”. Natalia Barbu va evolua în prima semifinală a competiției, pe 7 mai.

Natalia Barbu a mai reprezentat Republica Moldova la Eurovision în anul 2007 cu piesa „Fight”. Interpreta s-a clasat atunci pe locul 10.

E spirit de Sărbătoare în Capitală! Chișinăul, decorat de Paște

Primăria Chișinău informează că, tradițional, în preajma sărbătorilor luminate, în centrul Capitalei va fi inaugurată zona cu luminițe și decorațiuni având tematica pascală.

De asemenea, străzile din sectoarele capitalei sunt decorate cu figurine de iepurași, ouă colorate și flori de primăvară, creând o atmosferă plină de căldură.

Pe durata Sărbătorilor de Paște, pe străzile centrale va fi conectat și iluminatul decorativ.

Câți bani cheltuie Dianna Rotaru timp de o lună. Suma este fabuloasă!
Articolul anterior
Metode eficiente de îmbunătăţire a circulaţiei limfei
Articolul următor