Pentru că influenţează asupra sănătăţii organismului fiind ingerat, este important să cunoaştem ce reprezintă aditivul E441, din ce este obţinut şi la fabricarea căror produse este folosit.
Din dorinţa ca alimentele să aibă un aspect mereu fraged şi un termen de valabilitate cât mai mare, mulţi producători aleg să folosească potenţiatori de gust şi aditivi alimentari care ajută la menţinerea aspectului proaspăt. Mai mult, specialiştii afirmă că unii producători adaugă în produse şorici, apă, grăsime şi tendoane, în cantităţi mai mari decât ingredientul de bază, cum ar fi carnea.
E441 este gelatina de origine animală, utilizată cu preponderență în industria alimentară. Reportajul video de mai jos, realizat de către un grup de jurnalişti francezi, arată cum este folosită pielea de porc pentru a fabrica această gelatină, adăugată în produse alimentare, precum unt de calitate ,,light’’ de 40%, brânză proaspătă de 0% grăsime, mousse, iaurturi, îngheţată, cremă, budinci, mezeluri, crenvurşti etc.
Producătorii folosesc această gelatină pentru a obţine stabilizarea și menținerea proprietății cremoase a texturii produsului. Pe lângă faptul că E441 este produs din şoric de porc, producătorii nu menţionează pe etichetă şi originea animală a acestuia. Autorii reportajului susţin că E441 este întâlnit și în medicamente, capsule, produse alimentare ,,light’’, produse pentru regimul de slăbit, iaurturi pentru copii, dulciuri etc.
Materialul video îţi va schimba total modul în care priveşti produsele alimentare de pe rafturile din comerţ şi te va ajuta de să faci pe viitor alegeri corecte, sănătoase în regimul tău alimentar!