Dacă în copilărie eram mofturoși la capitolul legume, acum le poți include cu ușurință în alimentația zilnică, chiar și în stare crudă. Fie că îți pregătești singură prânzul pentru birou, cu legume el este mai hrănitor și plin de culoare de la varietatea de legume.
Ingrediente: 1 andivă, jumătate de ceapă roșie, un ardei copt, o mână de busuioc proaspăt tocat fin, 2 linguri capere, 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 conservă cu ton (în apă), 50 gr unt, 8 felii pâine de secară (sau multicereale)
Se taie andiva pe jumătate, pe lungime, după care se taie franjuri. Ardeiul se tamponează cu un șervețel de bucătarie pentru îndepărtarea surplusului de apă și se toacă mărunt. Se mărunțește busuiocul, iar tonul se scurge bine de apă. Se amestecă toate ingredientele într-un castron. Se ung feliile de pâine cu unt și se pune salata obținută între două felii. Se împachetează cu grijă și se servesc cu poftă.
sursa: adihadean.ro