Bucurii de vară cu piersici, ideale pentru o gustare dulce lânga cafeaua de dimineață.
Ingrediente:
- 3 ouă
- 100 g zahăr pudră
- câteva picături extract de migdale
- 25 g unt, topit
- 100 g făină cu agent de creștere
- 25 g migdale
- 2 piersici mici
- 2 lingurițe gem de caise
- 1 linguriță fulgi migdale
- creme fraîche pentru a servi
Modalitate de preparare:
- Se încălzește cuptorul la 220 C.
- Într-un castron mare, amestecați ouăle, zahărul și extractul de migdale împreună, timp de un minut până la obținerea unei compoziții spumoase.
- Turnați untul topit și continuați să bateți.
- Adăugați ușor făina, migdalele întregi și un vârf de cuțit de sare.
- Feliați piersicile.
- Se împarte compoziția obținută între 6 găuri de o brioșă, într-o formă antiaderentă.
- Adăugați în fiecare compartiment gem de piersici și câteva delii de piersici în partea de sus.
- Presărați deasupra fulgi de migdale și un praf de zahăr suplimentar, apoi se coace timp de 20-25 de minute, până când sunt pufoase și au u culoare aurie.
- Se pot consuma atât reci cât și calde, cu o lingură de creme fraîche alături sau înghețată.
sursa: ecuisine.ro