Fotografii de pe patul de spital cu actriţa Shannen Doherty: ,,Aşa arată cancerul!”

Actriţa Shannen Doherty, în vârstă de 45 de ani, cunoscută pentru rolul său din serialul „Beverly Hills 90210“ oferă o lecţie de viaţă pentru lupta ei împotriva cancerului.

separator

tttRecent actriţa a publicat pe contul de Facebook o imagine sfâşietoare în care este surprinsă în spital, în timpul tratamentului.

„Multiplele chipuri ale cancerului. Ziua de chimioterapie. Ceea ce numim «Diavolul Roşu» îmi este injectat prin intermediul perfuziilor din pieptul meu. De asemenea, o puteţi vedea pe asistenta medicală care îmi poartă o mare grijă“, a scris Doherty în dreptul pozei.

actritaLuna trecută, Shannen a povestit ce înseamnă lupta cu această boală necruţătoare, ea dezvăluind că a avut o singură operaţie de mastectomie în luna mai.

„Necunoscutul este întotdeauna cea mai înfricoşătoare parte. Chimioterapia va funcţiona? Radioterapia va funcţiona? Va trebui să trec iar prin aceste etape sau o să am un cancer secundar? Orice altceva este uşor de gestionat. Durerea e uşor de gestionat, a trăi fără sâni e uşor, dar grija pentru viitorul tău te macină şi modul în care viitorul tău îi afectează pe cei care te iubesc“, a zis ea.

Shannen Doherty a descris şi lupta intensă pe care o duce cu boala.

„După chimioterapie trebuie să te duci mereu la baie. Vomiţi în fiecare secundă. După prima şedinţă am pierdut patru kilograme, instantaneu. Nu trebuie să te mişti, nu poţi sta în maşină, nu poţi să mânânci. Soţul meu m-a luat cu maşina după şedinţă, a trebuit să mă pună pe perfuzii ca să mă hidrateze. Nu se întâmplă nimic în corpul tău, totul iese afară“, a zis ea.

Actriţa crede că nimeni nu ar trebui să fie ruşinat de felul în care boala schimbă fizic o persoană.

„Din cauza medicamentelor îmbătrâneşti şi te poţi îngrăşa, sunt reacţii diferite în corp. De aceea, nu vreau ca cineva care îmi face o poză să se minuneze de felul în care arăt. Am vrut să spun asta, cum cred eu că e mai bine. De asemenea, e uşor de trăit cu cancerul dacă ştiu că pot ajuta cel puţin o persoană“, a concluzionat ea.

13934777_10154358903311730_5593097857277989703_n-500x500 shannen1-500x500 sursa

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii

Odată cu instalarea sezonului rece crește numărul infecțiilor respiratorii, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre răceală și gripă. Deși în majoritatea situațiilor astfel de afecțiuni pot fi tratate la domiciliu, conform recomandărilor oferite de medicul de familie sau de medicul infecționist, în unele cazuri manifestările clinice se pot agrava și atunci este necesară prezentarea într-un compartiment de primiri urgențe, scrie digi24.ro.

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta o infecție respiratorie și complicații ulterioare sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, copiii, femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice și vârstnicii. În unele situații, pe lângă manifestările clinice obișnuite în infecțiile respiratorii, precum tuse, strănut, congestie nazală, rinoree, o stare generală de rău și dureri musculare, pot să apară semne și simptome care indică agravarea acestei afecțiuni. Printre semnalele de alarmă se numără dispnee, adică dificultăți de respirație, wheezing sau respirație șuierătoare și febră persistentă. Indiferent de tipul infecției respiratorii, boala nu trebuie neglijată sau tratată necorespunzător, deoarece pot apărea complicații severe, precum pneumonia, sinuzita acută, bronșiectazia sau sindromul de detresă respiratorie la adult. Consultul medical este foarte important, pentru stabilirea diagnosticului corect și a tratamentului corespunzător, evitând astfel declanșarea acestor complicații. În cazul în care acestea totuși apar, este esențial ca pacientul să se prezinte de urgență la spital.

Crește numărul cazurilor de pneumonii și viroze la copii în Capitală

În municipiul Chișinău crește numărul cazurilor de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum și viroze la copii. Despre aceasta a anunțat șefa-adjunctă la Direcția generală asistență medicală și socială, Marina Buga, în cadrul ședinței Primăriei, transmite Moldova1.

Potrivit Marinei Buga, cazuri de gripă nu au fost înregistrate.

Situația epidemiologică s-a caracterizat prin prezența maladiilor infecțioase specifice perioadei sezonului rece. Este îmbucurător că nu sunt înregistrate cazuri de gripă. Motivele adresărilor sunt diverse, însă se atestă o creștere a adresărilor legate de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum si virozele în mod special în rândul copiilor”, a declarat Marina Buga.

Conform datelor prezentate, în cadrul unităților de primiri urgente a spitalelor clinice municipale pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 3240 de adresări.

Peste 12 800 cetățeni au solicitat ambulanța în ultima săptămână

În perioada 18-24 noiembrie 2024, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat 12863 solicitări, inclusiv 1747 la copii. După acordarea asistenței medicale urgente la etapa de prespital, 5326 pacienți, dintre care 4230 adulți și 1096 copii au fost transportați la spitalele din țară. Din numărul total de solicitări – 319 au fost inutile, care nu corespundeau criteriilor de urgențe medico-chirurgicale, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Pe parcursul săptămânii, intervenția ambulanței a fost solicitată pentru pacienți din următoarele motive: 3736 urgențe cardiovasculare, dintre care 60 cu sindrom coronarian acut; urmate de 1894 patologii neurologice, dintre care 236 cu accidente vasculare cerebrale, 1548 boli respiratoria și 1132 urgențe traumatologice.

În perioada de referință, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost solicitat pentru 61 persoane, care au suferit în urma a 47 accidente rutiere. După acordarea primului ajutor medical, echipele AMU au transportat 47 pacienți, inclusiv 8 copii la spital pentru continuarea tratamentului în condiții de staționar.

De asemenea au fost înregistrate 67 urgențe toxice, printre care 20 intoxicații cu medicamente, 18 intoxicații cu dioxid și monoxid de carbon, 9 cu ciuperci, 8 cu alcool, o persoană intoxicată cu droguri și 11 altele.

La Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au parvenit 36 solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții chimici și de mediu: 17 persoane cu combustii, 11 cu mușcături/înțepături de insecte, 7 cu hipotermii și cite o persoană cu degerături și o electrocutare.

Cum arată acum bărbatul care a suportat primul transplant de faţă complet! Video
Articolul anterior
Mini-ecograf pentru gravide! O invenţie utilă pentru viitoarele mămici
Articolul următor