Ce se întâmplă dacă mănânci în fiecare zi varză murată?

Murăturile sunt legumele care trec printr-un proces de fermentaţie acido-lactică în timpul căreia se generează diferite substanţe biologic active benefice nu doar sistemului gastrointestinal, ci pentru întreg organismul. Paradoxal varza murată are o valoare nutritivă mult mai mare decât în stare crudă.

separator

15
Iată ce conține varza murată: vitamina C, K, U, complexul de vitamine B (B1, B2, B3, B4, B6, B9), minerale: calciu, potasiu, fosfor, sodiu, fier, zinc, siliciu, seleniu, iod.

Beneficiile consumului de varză murată:

1. Proprietăți anti-cancerigene. Studiile arată că acest produs împiedică dezvoltarea celulelor canceroase, în special au efect împotriva cancerului de colon, de sân și de plămâni.
2. Pansament pentru sistemul gastrointestinal. Consumul regulat de varză acră previne apariția ulcerului gastric și duodenal. Datorită vitaminei U se normalizează aciditatea din stomac, protejând astfel mucoasa gastro –intestinală, iar fibrele din conținutul acestei legume ajută în progesul de digestie. Combate eficient constipația accelerând motilitatea intestinală. Iar enzimele acido-lactic luptă cu succes împotriva bacteriilor.
3. Protejează sistemul cardiovascular. Sucul de varză acră normalizează nivelul de colesterol din sânge, având ca rezultat prevenirea apariției aterosclerozei.
4. Benefic sistemului nervos. Vitaminele B cresc rezistența la stres, iar vitamina U combate depresia.
5. Întărește sistemul imunitar. Datorită conținutului mare de vitamina C, această legumă este bine să o consumi ca profilaxie împotriva bolilor de sezon, cum ar fi: gripa și răceala.
6. Ajută în procesul de slăbire. Acest lucru se datorează conținutului scăzut de calorii, iar prezența acidului tartronic, previne formarea depunerilor grase.
7. Reglează metabolismul. Datorită conținutului de iod și a vitaminei PP, consumul de varză acră accelerează metabolismul, prevenind obezitatea.
8. Previne apariția diabetului zaharat. Reduce nivelul zahărului din sânge.
9. Ajută în alergii și astm. Studiile au confirmat faptul că varza acră conține substanțe care inhibă dezvoltarea reacțiilor alergice. Vitamina U are acțiune antihistaminică.
10. Luptă cu bacteriile patogene. Are acțiune bactericidă, analcezică și antiinflamatoare.
11. Menține tinerețea. Datorită compoziției sale, varza acră curăță organismul de toxine, astfel contribuind la o regenerare mai rapidă a celulelor.

Dacă te-am convins să consumi varză murată, vezi mai jos și 3 rețete.

Varză murată

3cece6

Ingrediente:

  • 2,5 kg varză
  • 4 morcovi
  • 3 căței de usturoi
  • 3 linguri sare neiodată
  • Piper măcinat, după gust
  • Frunze de dafin, de țelină și  de vișin

Mod de preparare

Toacă varza, dă morcovul curățat prin răzătoare, poți adăuga felii mici de ardei gras roșu.

Într-un vas amestecă varza, morcovul, usturoiul tocat, sarea și piperul. Dacă ai unele preferințe, poți adăuga și alte condimente: cimbru uscat, frunză de dafin, pătrunjel, mărar. Freacă bine aceste ingrediente cu mâinele. Pune varza în borcane, apăsând cu pumnul, până iese zeama deasupra, iar la final adaugă câteva frunze de țelină și vișin și pune capac de plastic.  După 3-4 zile de fermentare poți consuma varza acră.

Vinete umplute cu varză murată

5845

Ingrediente:

  • 1,5 kg vinete
  • 500 gr varză
  • 2 morcovi
  • 2 căței de usturoi
  • 70 gr sare grunjoasă
  • 1,5 l apă
  • Piper măcinat, după gust

Mod de preparare

Spală vinetele. Pune la foc într-o cratiță apă, iar când începe să fiarbă, adăugă vinetele și fierbe-le timp de 5 minute.Toacă varza, dă morcovul curățat prin răzătoare, poți adăuga felii mici de ardei gras roșu.

Într-un vas amestecă varza, morcovul, usturoiul tocat, sarea și piperul. Dacă ai unele preferințe, poți adăuga și alte condimente: cimbru uscat, frunză de dafin, pătrunjel, mărar. Freacă bine aceste ingrediente cu mâinele. Apoi pune aceast amestec în vinete. După care leagă-le cu un fir de ață și punele într-o cratiță.

Fierbe 1,5 l cu o lingură de sare. Toarnă această saramură peste vinetele din cratiță și acoperă-le cu un capac. Ține cratița 2 zile la temperatura camerei, apoi  pune-o la frigider.  Peste o săptămână poți să le consumi.

Ardei umpluți cu varză murată

00058309

Ingrediente:

  • 10 buc. ardei gras
  • 2 kg varză albă
  • 2 morcovi
  • 2 cepe albe
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • Sare (neiodată) și piper măcinat, după gust
  • Frunze de țelină

Mod de preparare

Curăță ardeii de cotoare și semințe. Opărește-i în apă clocotită, aproximativ 5 secunde și lasă-i să se răcorească. Toacă ceapa și călește-o puțin cu uleiul. Toacă varza și pune-o într-un vas. Adaugă morcovul dat prin răzătoare, ceapa călită, frunzele de țelină tăiate mărunt, potrivește sare după gust (puțin mai sărat decât mănânci de obicei). Lasă puțin amestecul să se îmbibe mirosul ingredientelor.

Umple ardeii cu această compoziție. Și lasă-i două zile să fermenteze, apoii pune-i la frigider, iar peste o săptămână poți să-i consumi.

 

 

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Alimentele pe care trebuie să le ocolim. Ne otrăvesc și duc la apariția cancerului

Cât de des ne gândim la alimentele pe care le consumăm și la efectele pe care le au asupra sănătății noastre? Un stil de viață sănătos nu se reduce doar la activitatea fizică, ci și la alegerile alimentare pe care le facem zilnic. Specialiștii avertizează că unele alimente comune pot fi toxice și pot favoriza apariția unor afecțiuni grave, inclusiv cancerul, scrie realitatea.net.

Într-un interviu recent, cunoscutul medic cardiolog, dr. Cezar, a discutat despre alimentele care ar trebui evitate din cauza impactului lor negativ asupra sănătății. Printre acestea se numără prăjelile și uleiurile din semințe, care, deși sunt consumate frecvent, pot crea inflamații în organism și pot favoriza apariția cancerului. Dr. Cezar subliniază importanța limitării consumului acestor alimente, chiar dacă nu este întotdeauna posibil să le evităm complet.

„Niciodată nu zic niciodată, dar să fie cât mai rar. Pe primul aș pune prăjelile, uleiurile din semințe, ulei de floarea soarelui prăjit, ceea ce foarte multă lume consumă. Trebuie consumat cât mai rar posibil, nu niciodată. Prăjeala e favorizantă pentru apariția cancerului, creează inflamație și deteriorează anumite structuri, anumite molecule și corpul folosește energie să repare ceea ce s-a stricat.”, a declarat dr. Cezar.

Pe locul do i în lista alimentelor de evitat se află zahărul, iar pe locul trei, făinoasele. Dr. Cezar explică că grâul modificat genetic din făină și cereale poate cauza inflamații în organism. Recomandarea sa este să alegem produse din grâu integral și să consumăm făinoasele cu moderație.

„Eu mănânc paste de patru ori pe lună să zicem, în medie, dar încerc să aleg paste dintr-un grâu integral mai scump, dar mâncând rar, nu e o problemă. Cea mai mare problemă a societății este lipsa de mișcare. Dacă ar face sport, atunci nu sunt neapărat atât de nocive aceste alimente.

Pe locul patru aș spune excesul de proteine de origine animală. Adică mâncăm prea multă carne, în raport cu munca fizică pe care am făcut-o. Nu trebuie consumată în fiecare zi, dar a renunța de tot la carne se poate asocia cu foarte multe carențe.(…)”, a completat specialistul.

Excesul de proteine de origine animală este un alt factor de risc pentru sănătatea noastră, potrivit medicului. Consumul excesiv de carne poate duce la diverse probleme de sănătate, mai ales în lipsa activității fizice adecvate.

Cât de periculoase sunt ouăle dacă sunt consumate în cantități mari

În plus față de aceste alimente, există și riscul de intoxicație alimentară asociat cu ouăle, mai ales atunci când sunt consumate crude sau insuficient gătite. Bacteriile precum Salmonella pot fi prezente în ouă și pot provoca boli grave. Pentru a minimiza riscul, se recomandă alegerea ouălor pasteurizate și gătirea lor corespunzătoare.

Este important să fim conștienți de alegerile noastre alimentare și să ne informăm corect pentru a menține sănătatea și bunăstarea noastră pe termen lung.

ANSA retrage din comerț peste 23 tone de banane cu un conținut depășit de pesticide

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează consumatorii că, în cadrul Programului Național de Monitorizare a conținutului de nitrați și a reziduurilor de pesticide în produsele alimentare de origine vegetală provenite din import pentru anul 2024, s-a depistat un lot de „BANANE”, cu depășirea limitei maxime admisibile al reziduului de pesticid Clorpirifos, țara de origine Ecuador.

Pentru a garanta consumatorilor produse alimentare sigure ANSA a dispus, în mod urgent, retragerea lotului nominalizat din unitățile de comerț.

Informații despre produs:

Denumirea produsului: BANANE

ImportatorS.R.L ”FRUCT EXPERT – PLUS”

Masa netă23 180 kg

Bananele neconforme au fost  comercializate în magazinele S.R.L. MOLDRETAIL GROUP (Linella și Fidesco) în perioada 29.04.2024 – 02.05.2024.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze unității de comerț de unde au fost procurate (în baza bonului fiscal).

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor alimentare neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar neconform pentru sănătatea umană.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la nr. de telefon: 0(22) 511-511;

Linia Verde: 0 800 800 33; Viber: 067675544

Manichiura ramă e în tendințe în această toamnă
Articolul anterior
Nunta oligarhului Șochirov: rochie de 40 milioane, prezentator Urgant și alte detalii!
Articolul următor