Am găsit femeia perfectă… sau, cel puțin, gospodina perfectă. Liuba Florica este soție și mamă full-time, ceea ce înseamnă că se dedică familiei, iar plus la toate adoră să-i alinte pe cei ai casei cu delicii culinare. Recent, femeia și-a făcut și un food-blog, pentru a împărtăși cât mai multe rețete și pofte!
- Liuba Florica Dintotdeauna mi-am dorit să creez ceva al meu, ceva cu care aş putea să mă împărtăşesc cu cei din jur. Şi, atunci, mi-a venit ideea să creez un blog. O aveam mai de mult timp în minte, dar nu eram sigură ce domeniu să abordez, dat fiind că mă pasionează mai multe.
- Liuba Florica Deoarece fac parte din categoria oamenilor care “iubesc” mâncarea. Iubesc să mănânc, dar îmi place mult și să gătesc. În bucătărie mă simt în largul meu. Îmi place să experimentez, să combin, să încerc, să amestec. Totul se întâmplă firesc, fără prea mult efort. Am în arsenalul meu rețete de succes. Și, așa cum împărtășesc zâmbete celor din jur, m-am gândit că un food blog ar fi o idee minunată. Astfel, voi putea împărtăși nu numai rețete, dar și pofte – pofte de a găti pentru cei dragi, de a împărtăși momentele de reuniune cu familia.
Cartofi crocanți cu ciuperci și ierburi aromatice
- Liuba Florica Da, absolut. Și o fac cu multă pasiune, dragoste și dăruire de sine. Nu mi-e frică să nu reușesc în prepararea unor bucate. Dacă nu-mi iese, mai încerc. Și o fac până îmi iese bine.
- Liuba Florica La moment, sunt blogger part-time și mamă și soție full-time.
- Liuba Florica Sinceră să fiu, nu am o bucătărie preferată. Îmi place să gust tot ceea ce îmi trezește poftă, indiferent de țara sau regiunea în care acest fel de mâncare se gătește sau de unde este originar.
- Liuba Florica Cred că avem cu ce ne mândri, bucătăria moldovenească este cu adevărat gustoasă. Nu știu dacă necesită modernizare în tot sensul cuvântului, dar, mici modificări, îmbunătățiri s-ar putea face.
Fasole albe cu bacon şi ardei gras
- Liuba Florica Cred că 2% din rețete nu reușesc din prima încercare, însă, de cele mai dese ori, îmi ies de minune.
- Liuba FloricaDin această categorie fac parte produsele de mare, dat fiind că nu suntem o țară maritimă, care să aibă produse mereu proaspete. Din această cauză, cumpăr rar produse de mare și îmi este mai greu să le gătesc.
- Liuba Florica Da, bucatele thailandeze, japoneze, chinezești.
- Liuba Florica Da, cu siguranță le place că îi alint. Doar că, copiii mai greu acceptă gusturile noi. Însă, ceea ce mă uimește cel mai mult la ei e că rețin foarte bine denumirile mâncărurilor și a ingredientelor pe care le folosesc. Au și mâncăruri preferate, printre care supa-cremă de dovleac și gulașul din carne de vițel cu prune uscate.
- Liuba Florica Permanent. Nu există zi în care să nu gătesc ceva. Mai ales că am copii care necesită permanent mâncare diversă și sănătoasă.
- Liuba Florica În primul rând carnea și, de cele mai dese ori, este carne de rață pregătită la cuptor cu un sos special de portocale. Apoi, nu lipsesc salatele bogate în vitamine. Și, desigur, desertul care diferă de la an la an. Anul acesta vreau să încerc un desert nou din ciocolată.
- Liuba Florica Da, însă mai întâi de toate am nevoie de școală în domeniul culinar, după care experiență de câțiva ani în bucătărie profesională. Pentru a ajunge un profesionist e nevoie de multă muncă.
- Liuba Florica Fiecare persoană poate fi bună în orice domeniu, atâta timp cât o face cu dăruire de sine, răbdare și mult suflet.
- Liuba Florica Da, am mai mulți. Printre preferați sunt Jamie Oliver, Raymond Blanc și Gordon Ramsay.