Persoanele publice ajută mamele aflate în dificultate să-şi păstreze copiii alături

Misiunea Socială „Diaconia” în parteneriat cu Moldova 1 şi Moldova 2 a organizat, pe 17 decembrie, Telemaratonul naţional cu genericul „În braţele mamei”, scopul evenimentului fiind colectarea de fonduri pentru susţinerea cuplurilor mamă-copil din cadrul Centrului Maternal cu aceeaşi denumire.

separator

dsc_0017-copy

Studioul televiziunii naționale s-a transformat, pentru o zi, într-un atelier de creație. Zeci de doritori au meșterit jucării pentru pomul de Crăciun, care ulterior vor fi vândute, iar banii vor fi folosiți pentru susținerea mamelor și copiilor din cadrul Centrului.

„La acest atelier au luat parte 63 de participante. Toate jucăriile confecționate aici vor fi comercializate la târgurile de Crăciun din Chișinău. Anterior, 500 de jucării au ajuns la sediul Consiliului Europei de la Strasbourg, unde au fost comercializate”, a declarat Olesea Russu, moderatoarea Telemaratonului național.
„Poveștile de viață sunt ale mamelor care au acceptat să apară în fața micilor ecrane și să povestească publicului istoria lor. Banii adunați în urma activității de azi, dar și în urma vânzării la târguri de caritate a jucăriilor confecționate, ne vor permite să susținem cuplurile mamă-copil, care sunt asistate zi de zi în centrul maternal, cu o asigurare complexă.”, a adăugat Ana Ceban, reprezentanta Misiunii Sociale „Diaconia”.
dsc_0006-copydsc_0015-copydsc_0021-copy

Mai mulți oameni de afaceri, printre care și Galina Tomaș, susțin această cauză nobilă.

“Misiunea Socială Diaconia este echipa cu care colaborăm de aproximativ 5-6 ani. Dacă fiecare ar face maxim posibil ceea de ce s-a responsabilizat, atunci ne va reuși să ieșim din impas. Și dacă noi ne ocupăm de sănătatea femeilor, atunci Diaconia se ocupă de acele condiții în care copilașii pot să se dezvolte și să crească alături de mamele lor. Sărbătorile de iarnă ne fac să fim mai buni, mai aproape de cei care au o mai mare nevoie decât noi. Trebuie zilnic să ne gândim și să ajutăm persoanele care au mai puțin decât noi.”, a declarat Galina Tomaș în cadrul evenimentului.

dsc_0013-copy

Pe lângă atelierul de creație, programul evenimentului a inclus și un recital de colinde şi muzică uşoară, susţinut de  către artişti autohtoni. Costi Burlacu și Corina Țepeș cu fiica, Maria Iliuț, Roxana cu fiica sunt doar câteva nume care au evoluat pe scenă.

dsc_0026-copy

Prima semi-finală Eurovison 2024: Vezi care sunt cele 10 țări calificate în finala concursului

Deși a avut o prestanță memorabilă, Moldova nu a acumulat suficiente voturi pentru calificarea în marea finală a Eurovision 2024. Țara noastră a fost reprezentată de Natalia Barbu, cu piesa „In The Middle”.

Cele 10 țări din prima semi-finală calificate pentru finala showului sunt următoarele: Serbia, Portugalia, Slovenia, Ucraina, Lituania, Finlanda, Cipru, Croația, Irlanda, Luxemburg.

Natalia Barbu a evoluat pe scena Eurovision Song Contest 2024! Video

Prima semifinală a competiției Eurovision Song Contest 2024 are loc chiar în aceste momente! Natalia Barbu a evoluat cu numărul 11. Artista a fost întâmpinată cu ropote de aplauze și a avut o interpretare superbă! Vezi, mai jos, momentul mult așteptat de public:

Prima semifinală este rezervată pentru 15 țări printre care se află:

1. Cyprus / Silia Kapsis – Liar

2. Serbia / TEYA DORA – RAMONDA

3. Lithuania / Silvester Belt – Luktelk

4. Ireland / Bambie Thug – Doomsday Blue

5. Ukraine / alyona alyona & Jerry Heil – Teresa & Maria

6. Poland / LUNA – The Tower

7. Croatia / Baby Lasagna – Rim Tim Tagi Dim

8. Iceland / Hera Björk – Scared of Heights

9. Slovenia  / Raiven – Veronika

10. Finland / Windows95man – No Rules!

11. Moldova / Natalia Barbu – In The Middle

12. Azerbaijan / FAHREE feat. Ilkin Dovlatov – Özünlə Apar

13. Australia / Electric Fields – One Milkali (One Blood)

14. Portugal / iolanda – Grito

15. Luxembourg / TALI – Fighter

Lotul național de taekwon-do a cucerit șapte medalii la Campionatul European

Lotul național de taekwon-do, versiunea ITF, a cucerit șapte medalii la Campionatul European, care a avut loc în orașul Koper, Slovenia.

Lotul național de taekwon-do a cucerit 7 medalii la Campionatul European

Foto: Moldpres.md

Sportivii din Republica Moldova au înregistrat cel mai bun rezultat la proba spargeri forță, categoria seniori, acolo unde lotul nostru, compus din Igor Filimon, Filip Petrachii, Ion Ilescu, Nichita Griziuc, Adal Tentiuc și Vasile Panainte, s-a situat pe locul I în clasamentul pe echipe, transmite moldpres.md.

Igor Filimon și Ion Ilescu au cucerit medalia de aur și la proba tehnică Tull. Tot la aceeași probă, Filip Petrachii s-a situat pe locul II, iar Maria Ilescu a intrat în posesia medaliei de aur, în concursul feminin la categoria de vârstă veterani.

În urma acestor rezultate, lotul național de taekwon-do, versiunea ITF, s-a situat pe locul 11 în clasamentul general din 33 de țări.

Napoleon de casă! Un desert pentru o ocazie specială
Articolul anterior
Surprize de sărbători de la Shopping MallDova pentru 30 de bătrâni din Rezina
Articolul următor