Cum tratezi tusea în sarcină

Potrivit medicilor, orice adult poate avea între 2 și 4 episoade de răceală, gripă şi alte infecţii virale, pe parcursul unui an, iar femeile însărcinate nu sunt scutite, nici ele, de infecţii respiratorii sezoniere. Mai grav este faptul că tusea poate genera gravidei un disconfort important din cauza poziţionării bebeluşului în cavitatea abdominală. Chiar și așa, răceala nu ar trebui să te alarmeze dacă ești însărcinată! Este cazul să iei toate măsurile necesare de tratament, de la apariţia primelor simptome ale bolii, şi, astfel, vei reuşi să scapi de tuse şi răceală în cel mai scurt timp!

separator
ttt

Tusea afectează bebeluşul în burtică?

Tusea este un act reflex protector, ce contribuie la curăţarea căilor respiratorii de mucus în exces şi corpi străini. Tusea poate crea un disconfort accentuat gravidei însă trebuie să ştii că aceasta nu dăunează în mod mecanic fătului.

Atunci când tuşeşti, burtica se deplasează în sus şi în jos, iar bebeluşul poate simţi mişcările, însă nu este afectat deoarece lichidul şi sacul amniotic au funcție de amortizare şi protejează fătul de vibraţiile mecanice, zgomotele puternice şi presiunea în exces. Pentru a minimiza impactul loviturilor, ori dacă simţi că muşchii abdominali se încordează prea mult, este potrivit să sprijini cu mâinile partea de jos a burticii în timp ce tuşeşti din greu.

Ce rău îți poate face tusea în sarcină?

În timp ce tusea umedă are adesea un rol protector de curăţare a căilor respiratorii, tusea seacă, repetitivă şi persistentă poate genera disconfort gravidei, şi anume:

-probleme de incontinenţă urinară (din cauza creşterii presiunii asupra vezicii urinare şi slăbirii muşchilor planşeului pelvin);
-tulburări de somn (în special în trimestrul trei de sarcină);
-stare anxioasă (tusea este adesea deranjantă, chinuitoare şi creşte nivelul de excitabilitate a sistemului nervos);
-dereglări de nutriţie. Este potrivit femeile însărcinate să se alimenteze echilibrat, sănătos, să aporte în organism alimente bogate în nutrienţi. Cu toate acestea, tusea poate altera regimul normal de alimentație şi pune în pericol dezvoltarea bebelușului.

În timp ce tusea nu dăunează în mod direct fătului, un semnal de alarmă, în sarcină, prezintă problemele de sănătate cauzate de afecţiunile ce stau la baza semnelor de răceală (tusea poate sugera infecție virală, exacerbarea unei suprainfecţii bacteriene, ce afectează inclusiv bronhiile sau plămânii; tusea chinuitoare poate lipsi bebelușul de aportul adecvat de oxigen).cum-tratezi-raceala-in-mod-natural-atunci-cand-eti-insarcinata

De ce poate fi dificil să tratezi tusea în sarcină?

Tusea, un simptom comun în caz de infecţie respiratorie virală, alergie sau răceală, de regulă, se rezolvă în mai puţin de două săptămâni, în afara unui tratament cu preparate antibiotice. Cu toate acestea, tusea la gravide, în special tusea uscată, frecventă, repetitivă, în paroxisme şi de lungă durată, poate fi deranjantă, iar necesitatea administrării unui tratament medicamentos este condiţionată categoric de alegerea unor preparate inofensive pentru făt, acestea fără reacţii adverse majore!

Ce măsuri să iei dacă ești însărcinată și ai tuse?

-Bea lichide sub formă de ceai, suc, bulion, deoarece fluidele ajută la subţierea mucusului din căile respitatorii facilitând eliminarea acestuia;

-Reglează nivelul umidității din încăpere (aerul uscat exacerbează tusea uscată, în timp ce nivelul normal de umiditate a aerului reduce frecvența tusei; poţi face un duş cu aburi calzi pentru a ajuta desfundarea pasajelor nazale; poţi face inhalaţii pentru a umezi mucoasa şi a contribui la lichefierea mucusului);

-Respectă regimul de odihnă şi somn (daca nu poţi dormi din cauza tusei încearcă să îţi pui o perna în plus sub cap);

-Respectă regim alimentar echilibrat, adăugând mai multe fructe şi legume proaspete.

-Încearcă să respiri un aer curat, nepoluat! Evită contactul cu substanţe iritante, precum praful, fumul, produsele de curățat, parfumurile sau alți factori ce pot declanșa o tuse.

-Tratează tusea cu remedii naturiste, inofensive pentru bebeluș!

-Dacă tusea durează mai mult de două săptămâni, ori este este însoţită din primele zile de febră mare (>38,9 grade Celsius), expectoraţii mucopurulente abundente din piept, dificultăţi de respiraţie, vomă, stare de intoxicaţie, este potrivit să apelezi la ajutorul medicului.56841a3ab7956_56841a3ab79d2

Cum tratezi tusea în sarcină?

Deoarece tusea în timpul sarcinii este deranjantă şi poate determina mai multe probleme de sănătate, orice gravidă, chiar din primele zile de boală, este în căutarea unor remedii medicamentoase care să îi confere ameliorare și vindecare fără a dăuna bebeluşului său.

Pentru a trata tusea în sarcină este potrivit un preparat pe bază naturală, cu reacţii adverse minime.

prospanProspan– un medicament pe bază de extract standardizat de frunze de iederă, care tratează tusea!

-Prospan este un remediu medicamentos pe bază naturală, ce posedă acţiune antiinflamatoare, expectorantă, emolientă şi antibacteriană asupra mucoasei căilor respiratorii şi ajută la tratarea tusei în perioada sarcinii.

-Prospan este indicat în tuse uscată şi umedă, iar unul dintre avantajele preparatului Prospan este că administrarea acestuia nu a constatat nici una din reacţiile adverse asupra fătului, oferind siguranţă în ceea ce priveşte administrarea medicamentului copiilor, adulţilor, gravidelor, dar şi femeilor care alăptează.

-Prospan posedă Certificat de calitate GMP al companiei germane Engelhard Arzneimittel, lider european în producţia medicamentelor pe bază naturală de mai bine de 50 de ani.

-Prospan este livrat sub formă de pastile, tablete efervescente, picături, sirop, inclusiv picături pentru inhalaţie.

-Prospan are gust plăcut, nu conține alcool, zahăr şi coloranți!

Medic: „Obezitatea nu e doar ce vedem în exterior”. Când corpul acumulează kilograme, inflamația este peste tot

Potrivit medicilor, ,,obezitatea nu este doar ce vedem în exterior”. Atunci când corpul acumulează kilograme peste kilograme, știm că inflamația există peste tot.

În tubul digestiv, vedem colonul atacat din toate direcțiile de această inflamație. Este unul dintre motivele pentru care există cea mai frecventă patologie la acest nivel.

„Nu s-a demonstrat care este exact factorul de risc, obezitatea sau sedentarismul, lipsa activității, sau ambele, nu știm dar sunt legate una de cealaltă”, afirmă Dr. Octavian Popescu, medic specialist chirurgie oncologică, București, conform protv.ro.

,,Obezitatea nu e doar ce vedem în exterior. Când deschidem pacienții obezi, observăm că e foarte multă grăsime și în interior și această grăsime nu e sănătoasă. Intestinul funcționează mai greu cu atâta grăsime.

Un studiu recent din 2023 a arătat că rata de pacienți tineri diagnosticați cu cancer de colon sub vârsta de 50 a crescut cu 20%, și este dublu față de 1995, când s-a făcut ultimul studiu pe această temă”.

Obezitatea este o boală, care se tratează. Prin tratamentul acesteia, scade riscul bolilor legate de obezitate, inclusiv a bolilor colonului.

Protejăm colonul prin educație fizică, mers pe jos zilnic. În interiorul colonului, găsim mușchi netezi. Au o mișcare permanentă. Mișcarea lor e activată de mișcarea întregului corp.

„Mișcarea protejează împotriva cancerului. De ce? Țesuturile sunt bine vascularizate. Circulația fiind bună, aducem oxigen fiecărei celule și nu o ține în condiții de stres, ci în condiții normale. Aceasta e un lucru, care protejează celulele”, afirmă prof. dr. Schmitz Winnenthal, medic chirurgie oncologică.

Tot prevenție activă înseamnă fibrele din alimentație, conținute de vegetale. Constipația, care se prelungește, are nevoie de sfat medical. De asemenea, sângerările trebuie investigate.

Dar, chiar dacă, nu aveți simptome, colonul trebuie investigat de rutină, prin colonoscopie. Aceasta deoarece eventualele tumori nu dor. În timpul colonoscopiei de rutină, care se face cu sedare, se pot elimina polipi. Sunt formațiuni nepericuloase, dar pe care se formează peste 95% din cancerele de colon.

„La colonoscopie se poate identifica acel polip. Se îndepărtează cu totul în țesut sănătos și sub el rămâne o mică rană, care se închide. Se trimite apoi la anatomie patologică și se analizează cu microscopul”, afirmă Dr. Octavian Popescu, medic specialist chiurgie oncologică.

După ce am curățat colonul de toți polipii, eliminăm riscul pe următorii 5 pâna la 10 ani de cancer.

Cancerul de colon incipient se poate opera cu incizii de dimensiuni mici, se reia activitatea în două săptămâni după intervenție. Dacă îl scoatem la stadiu de polip, se pot elimina la colonoscopie, și eliminăm riscul de cancer și scapi și de operație”.

Polipii scoși în timpul colonoscopiei înseamnă prevenție împotriva cancerului de colon. Nu avem program național pentru cancerul de colon, așa că investigația se face de rutină doar la cerere.


Dacă vrei să abordezi și TU un stil de viață sănătos, solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Onlin de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare corectă!

De ce scad oamenii în înălțime la bătrânețe. Totul începe de la 40 de ani. Explicația specialiștilor

Multe persoane scad în înălțime pe măsură ce avansează în vârstă. Potrivit specialiștilor, acesta este un lucru normal, care se întâmplă în timpul procesului de îmbătrânire.

Procesul începe de la 40 de an și este unul normal, conform experților. Când devine acest lucru un motiv de îngrijorare?

După 40 de ani, oamenii pierd aproximativ un centimetru în înălțime la fiecare 10 de ani, potrivit Medline Plus. Ritmul accelerează după vârsta de 70 de ani. Odată cu vârsta, oamenii ajung să piardă, în medie, între 1 și 3 centimetri.

Procesul de îmbătrânire presupune schimbări la nivelul oaselor, articulațiilor și mușchilor, supă cum a explicat Dr. Angela Catic, medic geriatru și profesor asociat la Centrul Huffington pentru Îmbătrânire de la Colegiul de Medicină Baylor.

“Discurile dintre vertebrele coloanei vertebrale pierd lichid pe măsură ce îmbătrânești, se deshidratează și, odată cu asta, pierzi puțin din înălțime”, a explicat aceasta pentru Yahoo Life.

În plus, mușchii abdominali au tendința de a slăbi în timp. Din acest motiv, multe persoane au o postură cocoșată și devin mai scunde la bătrânețe.

În cazul femeilor, pierderea osoasă poate fi grăbită de menopauză. Acest lucru se întâmplă “din cauza pierderii efectelor protectoare ale estrogenului asupra oaselor”, potrivit Dr. Arashdeep Litt, medic intern la Spectrum Health.

Ce problemă de sănătate provoacă pierderea în înălțime

O altă problemă care cauzează pierderea în înălțime este osteoporoza. Afecțiunea se dezvoltă în momentul în care densitatea minerală osoasă și masa osoasă scad. Un alt motiv este atunci când structura sau calitatea osului suferă modificări. Rezistența oaselor poate fi, astfel, redusă, iar riscul de fracturi e mai mare.

Din cauza osteoporozei, pot apărea fracturi de compresie a coloanei vertebrale. Acestea sunt, de fapt, mici rupturi la vertebrele coloanei, motiv pentru care “în multe cazuri, oamenii nici nu-și dau seama că se întâmplă acest lucru”.

Dacă o persoană pierde în înălțime 3 sau mai mulți centimetri, medicul va suspecta că aceasta suferă de osteoporoză. Diagnosticul poate fi confirmat printr-un test de densitate osoasă.

Pentru a reduce riscul de pierdere a înălțimii odată cu vârsta, dr. Catic a spus că acest lucru poate fi prevenit prin respectarea unui stil de viață sănătos.

Mai exact, este nevoie de sport regulat pentru a menține oasele cât mai puternice, dar și de o dietă bogată în calciu și vitamina D. Fumatul, consumul excesiv de alcool și de cofeină trebuie evitate, deoarece reprezintă factori de risc pentru dezvoltarea de osteoporoză.

sursa

Soluția „miraculoasă” și ieftină pentru dinți și gingii sănătoase, recomandată în momente de criză

Îngrijirea orală poate fi foarte costisitoare pentru mulți oameni ai planetei. Deși poate părea banal, o periuță și o pastă de dinți sunt lux pentru cei din colțurile sărace ale lumii. Ca să nu mai vorbim despre mersul la stomatolog. Chiar și pentru ei există o soluție ieftină și eficientă pentru a avea grijă de dantura lor, scrie presa română.

Un stomatolog britanic de top recomandă o soluție temporară pentru cei care au probleme cu dinții și gingiile și nu au acces imediat la servicii medicale: gargara cu apă cu sare. „În momentele în care accesul la îngrijirea stomatologică poate fi dificilă din cauza listelor de așteptare sau a altor limitări, menținerea unei sănătăți orale bune devine crucială. Din fericire, o practică simplă și eficientă, care vă poate ajuta să vă păstrați dinții și gingiile sănătoase este să faceți zilnic gargară cu apă sărată. Aceste remediu oferă numeroase beneficii, fiind o soluție temporară când îngrijirea dentară profesională nu este disponibilă”, a spus medicul, conform Mirror.

Stomatologul a subliniat și beneficiile gargarei cu sare făcute zilnic. „Apa sărată are proprietăți antibacteriene naturale care pot ajuta la uciderea bacteriilor dăunătoare din gură, care provoacă acumularea plăcii, ceea ce duce la diferite probleme cum ar fi carii și boli ale gingiilor”. Disconfortul cauzat de inflamația gingiilor este atenuat de această apă de gură făcută acasă, care ajută și la vindecarea rănilor bucale minore.

„Soluția salină ajută la curățarea zonei și la prevenire infecțiilor, promovând o vindecare mai rapidă”, a mai transmis doctorul. Apa sărată poate ajuta la menținerea unui nivel echilibrat al pH-ului în gură, creând un mediu mai puțin propice dezvoltării bacteriilor și acidității care pot dăuna smalțului dentar, dar și la reducerea inflamațiilor din gât.

Galina Tomaș învață româncele să ducă un stil de viață sănătos!
Articolul anterior
Ce profesii au de fapt rezidenții Zebra Show și cum s-a născut acest proiect
Articolul următor