Colecții create „Din inimă” pentru doamnele cu forme

Toate femeile sunt frumoase, însă nu toate îndrăznesc să-și etaleze și să-și îndrăgească formele și feminitatea. Pentru a le face pe doamnele cu mărimi mai mari să se simtă la fel de bine și de frumoase precum acele slabe, care sunt admirate de toți pe podiumuri, designerii autohtoni Georgette, Premiera Dona, Sekana și Ionel au organizat un eveniment de modă cu prezentarea colecțiilor de haine create anume pentru ele.

separator
5 22

Printre femeile simple care au apărut în postură de modele, pe podium au urcat și Cristina Scarlat, Alexandra Can, Luminița Suveică, Diana Nistor etc. Președinta APIUS și Directoarea Fabricii de Marochinărie ”Artima”, Alexandra Can, a ales să-și facă o schimbare de look cu totul ieșită din tipare. S-a lăsta pe mâna frizerului și ne-a surprins cu o tunsoare scurtă care a atras toate privirile.

21 23

”Mi-am schimbat coafura special pentru acest eveniment. Mi-a plăcut că pe podium au fost prezentate nu doar ținute pentru femei cu forme, ci şi pentru femei de diferite vârste. Pentru că noi de la o vârstă vrem să fim la fel de frumoase şi cu greu ne putem găsi haine pe gustul nostru, ” ne-a spus Alexandra Can.


Decizia designerilor de a bucura doamnele cu forme le-a încântat și pe alte participante la eveniment. Luminița Suveică, şefa Centrului de Sănătate Publică din Chişinău, care se laudă cu 6 kilograme date jos timp de o lună, nu este la prima apariție pe podiumul brandurilor ”Din inimă”.

poza luminita suveica 2suveica 3
”M-am simţit foarte bine în postura de model. Mi-aş dori să am în garderoba mea toate ținutele pe care le-am purtat în seara aceasta. Bineînțeles că o să-mi procur câteva dintre ele chiar azi,” ne-a mărturisit Luminița Suveică.
”Am mai participat și la alte prezentări a brandurilor ”Din Inimă”, așa că deja am experiență. În garderoba mea se regăsesc multe haine de brand autohton , în deosebi îmi place ”Sekana.” Procur haine de la ei de vreo 10 ani, pe atunci se numeau ”Natali M”, ne-a spus Valentina Furdui.
9 11 15 16

Dacă pentru Luminița Suveică și Valentina Furdui a devenit deja o tradiție să defileze pe podium, atunci Veronica Pentelei, proprietarul şi directorul companiei Velitextil-Plus, a fost la prima sa experiență de acest gen.

”Este o experienţă nouă pentru mine, de obicei stau în spatele organizării prezentărilor de modă. Astăzi am avut cu totul alt rol. Am avut emoţii, dar a fost plăcut. Chiar dacă am o afacere în domeniul textilelor (cos haine pentru copii) şi aş putea să-mi creez singură ţinutele, prefer să cumpăr piese gândite de designerii nostri,” ne-a relatat Veronica.

Interpreta Cristina Scarlat este și ea o prezență destul de des văzută la prezentările de modă ale designerilor nostri.

”Cu mare drag promovez piesele vestimentare create de producătorii autohtoni. Ei sunt motivați să creeze deoarece pot concura foarte uşor cu branduri de renume internațional. Foarte multe dintre hainele noastre sunt mult mai calitative decât cele aduse de peste hotare. Îmi pare bine că în centrele comerciale au apărut etaje întregi cu haine de brand autohton. Așa că la preţ mult mai mic, poţi găsi calitatea cea mai bună.”

Potrivit organizatorilor crearea și promovarea acestor ținute este importantă atât pentru industria modei din Republica Moldova, cât și pentru femeile ce poartă mărimi plus.

” Noi am știut întotdeauna că producătorii autohtoni nu satisfac în deplină măsură necesitatea acestor consumatori. De aceea, ne-am gândit că ar fi timpul ca designerii autohtoni să creeze niște colecții speciale dedicate acestor femei,” ne-a spus Doina Nistor, Directoarea Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova.

”Este o nouă linie eleaborată pentru doamnele cu forme. A durat o lună de zile pentru ca să creez această colecţie. Aş recomanda acestor femei să îmbrace orice culori le sunt pe plac, dar să le asorteze corect şi să ţină cont de trucurile care le pot ajuta să camufleze unele părți ale corpului,” a declarat Georgeta Mir, designerul brandului ”Georgette”.

Maia Sandu îi felicită pe cetățenii moldoveni: ,,De 10 ani călătorim liber, fără vize, în Uniunea Europeană”

Parlamentul European vota, pe 28 aprilie 2014, abolirea regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova, iar statul nostru devenea primul din Parteneriatul Estic care beneficia de acest regim. Datele Ministerului Afacerilor Externe arată că, timp de zece ani, peste 2,54 de milioane de cetățeni ai R. Moldova au efectuat peste 31 de milioane de călătorii în statele din spațiul Schengen.

În prezent, fără vize în UE pot călători toți deținătorii pașapoartelor biometrice moldovenești, inclusiv cei cu reședința în regiunea transnistreană.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj în contextul evenimentului.

,,De 10 ani călătorim liber, fără vize, în Uniunea Europeană. Moldovenii sunt europeni și merită să trăiască liber, să călătorească unde vor, să muncească unde vor, așa ca toți cetățenii europeni. Este esențial să devenim stat membru al UE nu doar ca libera circulație să rămână garantată, ci și pacea, bunăstarea și democrația”, a transmis Maia Sandu.

,,Dă-mă, mamă, după Iura”, o piesă din Moldova îi cucerește și pe românii de peste Prut

Magnat & Feoctist, doi artiști basarabeni, au lansat videoclipul pentru piesa „Dă-mă mamă după Iura” împreună cu ansamblul folcloric ,,Frunza Nucului”. În câteva zile, peste jumătate de milion de internauți au urmărit videoclipul.

Piesa a câștigat rapid popularitate pe internet, inclusiv în rândul românilor de peste Prut.

Autorul versurilor este Magnat & Feoctist. Regia videoclipului a fost realizată de Dumitru Ciulafli, iar producția este semnată de Radu Duminița.

,,Moldova ramâne numărul unu, în cultură, muzică și talent! Vă salut din Botoșani, frați moldoveni!”, ,,Îmi place enorm de mult stilul acesta al vostru, le mai dați o viață acestor cântece folclorice uitate, sunteți top”, ,,Bravo Ineștenii-Teleneștenii”, ,,Felicitari! Femeile sunt nr.1 în tot videoclipul”, sunt câteva dintre comentariile scrise de internauți.

,,Românii au talent”. O fetiță din Chișinău a emoționat-o până la lacrimi pe Andra cu vocea sa

Mia Rusu are 12 ani, este din Chișinău, Moldova, și a dovedit că este talentată și foarte ambițioasă. Pasiunea pentru muzică a descoperit-o la vârsta de 5 ani, când a început să cânte melodiile din filmele și desenele animate pe care le urmărea. 

Mia Rusu a cântat pe scena „Românii au talent” piesa Le Temps des cathédrales, de Riccardo Cocciante. Fata a reușit să ridice în picioare publicul și pe cei patru membri ai juriul cu prestația sa.

„Este o fată foarte, foarte drăguță și curajoasă pentru că a ales o melodie atât de grea, cu foarte multe schimbări de tonalitate. (…) Ai atins toate notele astea, acutele. Bravo!”, a spus jurata Andra, după evoluția tinerei artiste.

„Mie mi se pare că ești genul de copil care zâmbește, dă din cap, acceptă tot ce i se spune, dar de fapt știe exact ce vrea. Da, eu cred că ești făcută pentru muzică! Îți face mare plăcere să fii pe scenă. Ai în față un drum lung, greu, cu suișuri și coborâșuri, dar foarte frumos dacă reușești să își îndeplinești tot ce ți-ai pus în minte”, a menționat, la rândul său, juratul Dragoș Bucur.

Ulterior, cei patru membri ai juriului i-au acordat câte un „Da”. Astfel, Mia Rusu a trecut în următoarea etapă a concursului de talente.

De ziua sa, Nicoleta Nucă a lansat videoclipul la piesa „Când pleci”, scrisă de Carla’s Dreams
Articolul anterior
Bucurie fără margini pentru doi soți din Capitală, care au devenit părinți după 10 ani de încercări
Articolul următor