În luna dragostei ne-am gândit să vă delectăm cu un desert delicios care nu necesită cheltuieli mari: tară îndrăgostită de dovleac. O combinație dintr-un blat fraged pentru tartă și o umplutură din dovleac condimentată cu nucșoară și scorțișoară. O adevărată plăcere a gustului.

Pentru a prepara tarta aveți nevoie de multă dragoste și următoarele ingrediente:
Blatul: 200 g de margarină, 100 g de zahăr, 1/2 plic praf de copt, 2 ouă, 400 g făina, praf de sare și zahar vanilat;
Umplutura: 800 g de dovleac copt, 100 g de zahăr, 1 linguriță de scortișoară, 1/2 linguriță de nucșoară, esență de vanilie și zahăr pudră pentru decor.
Într-un bol am pus margarina și am amestecat-o bine cu 100 g de zahăr. Am pus apoi ouale, zahărul vanilat, praful de copt și cel de sare, apoi făina treptat până am obținut un aluat omogen dar nu foarte tare.
Am pus aluatul în folie alimentară și l-am lăsat în frigider pentru 20 de minute.
Dovleacul l-am avut congelat și l-am scos de cu seară într-o sită. Până dimineața el s-a dezghetat și lichidul s-a scurs prin sită. L-am mutat într-un bol și am adăugat 100 g zahăr, 1/2 lingurita nucșoară și o linguriță de scorțișoară. L-am pasat puțin cu blenderul.
Am întins aluatul și l-am așezat în forme. Nu e nevoie să le mai ungeți, pentru că aluatul are margarină și nu se lipește. Eu am pus totuși niște folie de aluminiu. Am tăiat marginile în surplus.
Mi-a rămas o bucată de aluat mai mică pe care am întins-o și am tăiat-o inimioare cu o formă de biscuiți.
Peste aluatul din forme am pus umplutura de dovleac, iar deasupra am folosit inimioarele de aluat pentru a decora puțin tartele.
Le-am pus în cuptorul preîncălzit la foc mic pentru 35-40 de minute.
Dupa ce le-am scos din cuptor le-am lăsat să se răcească 10 minute, apoi le-am pudrat cu zahăr.
Tarta se poate prepara cu orice fel de umplutură vă place. Este foarte gustoasă, este ușor de pregătit și nu vă costă mult.
O să vă îngrăgostiți de la prima gustare!
Sursa: http://retetegg.blogspot.md/