Decis! Cetățenii români, inclusiv cei din Republica Moldova, vor putea călători fără vize în Canada

Acordul comercial dintre Uniunea Europeană și Canada, care va da posibilitatea românilor să călătorească fără vize în statul nord-american, a fost aprobat miercuri cu o majoritate covârșitoare în Parlamentul European.

separator
uuuu

Acordul comercial UE-Canada a primit 408 voturi pentru, 254 împotrivă, iar 33 de eurodeputați s-au abținut de la vot. Acordul trebuie să intre acum în procedura de ratificare la nivelul fiecărei țări UE, ceea ce va însemna un proces destul de îndelungat. Tocmai de aceea, Canada și UE au convenit ca unele prevederi ale acordului să intre în vigoare înainte de încheierea procedurii, mai precis de la 1 aprilie.

Așa se face că ridicarea vizelor pentru români – care depindea de ratificarea acestui acord – intră în vigoare, parțial, încă de la sfârșitul lunii aprilie. Este vorba despre românii care au mai fost în Canada și au obținut anterior viză. Ei pot intra liber în Canada de la 1 mai. Apoi, de la 1 decembrie, toți românii vor putea călători fără vize în Canada, informează digi24.ro.

La aproape opt ani de la debutul negocierilor, Acordul economic și comercial UE-Canada (CETA) este la un pas să intre în vigoare. Chiar dacă oficial este nevoie și de acordul individual al țărilor membre, votul din Parlamentul European va fi suficient pentru aplicarea timpurie a unor măsuri, încă din aprilie.

Vinurile moldovenești au obținut 11 medalii la Concursul Internațional Bacchus 2024 din Spania

Săptămâna trecută, în Spania, a avut loc Concursul Internațional Bacchus 2024, unul dintre cele mai importante evenimente din industria vinicolă la nivel mondial. Participarea Moldovei a fost remarcabilă, cu 10 vinării prezentând un total de 20 de vinuri, evidențiind excelența și competitivitatea sectorului viticol moldovenesc, scrie moldova1.md.

Vinificatorii moldoveni au fost răsplătiți pentru eforturile lor, obținând un total de 11 medalii, dintre care 3 medalii Grand Gold, 6 medalii Gold și 2 medalii Silver. Această performanță remarcabilă a fost recunoscută și felicitată de către Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Concursul Internațional Bacchus este cunoscut pentru a fi o platformă de elită pentru vinurile de calitate superioară, atrăgând participanți din întreaga lume. Succesul vinurilor moldovenești la acest eveniment demonstrează încă o dată calitatea incontestabilă a producției viticole din Moldova și reprezintă o sursă de mândrie pentru întreaga industrie vinicolă a țării.

Atenție, FALS! Praful saharian ar fi o pulbere artificială otrăvitoare

Norul de praf din Sahara ajuns zilele acestea în România și în R. Moldova este un produs sintetic menit să otrăvească populația, afirmă un cunoscut site conspiraționist.

Cum zboară praful peste mări și țări?

ȘTIRE: Românii de pe Facebook au luat la puricat ”Praful Saharian” și au început să-și pună întrebări legitime. Poate cea mai importantă este de ce autoritășile nu emit după 12 ore de la „evenimentul” instalării particulelor peste sud-estul României nici o declarație despre ce conțin acestea.

 „Unde sunt „experții” DSP? Au plecat și ei în sejurul din Coreea de Sud cu Arafat și Iohannis? Sau au murit subit cu toții, după „sigur și eficient”?”, comentează sarcastic un utilizator. „Dacă, Doamne ferește!, e plin de coviduți asimptomatici, proveniți din laboratoarele din „Sahara”, „fără culoare sau miros”, ca „gazul invizibil radon” tocmai apărut pe piață? Trebuie după aceea să sară din jacuzzi, tocmai din Bulgaria, însuși Valeriu Gheorghiță, și să-și suflece mânecile pentru a trece din nou la treabă, pe bandă.”, scrie altcineva. „Cum zboară ”praful saharian”, numai noaptea, peste 2.500 km, peste Marea Mediterană, unde aerul este foarte umed și ajunge tot particule de nisip peste România, ”sărind” peste anumite țări și peste Munții Balcani din Bulgaria care, pe alocuri, au aproape 3000 m? A văzut cineva vreun filmuleț cum e luat ”praful saharian” de vânt și dus departe? Asta în timp ce nisipul de pe plaja din Mamaia nu ajunge nici măcar până la Năvodari! Gândiți, că nu doare!”, scrie Mihai Petre. „Espertii sistemului tac malc vizavi de care parte din SiO2 (nisip) e feromagnetica. Dar pana gasesc ei o vrajeala usor inghitibila de mase, cred ca avem suficient timp sa descoperim singuri patentele de insamantare a norilor cu oxizi metalici nanometrici.” avertizează utilizatorul Ali Baha, care oferă și filmarea din Marea Britanie, cu nota: „Scoateți magneții la joacă. Puneți întrebări!”.” „Ne condimenteaza culturile, sa mancam „sanatos”!”, observă Ramona Val. „In acest moment cam o jumătate din țară este acoperita de „praf saharian”. Este un moment potrivit să aflăm ce este, de fapt, si ce conține. La mine in urbe nu există un laborator dispus să facă analiza, contra cost.

„Daca autoritățile au anunțat că e praf saharian, înseamnă că aia este”. Aveți vreo idee despre cum s-ar putea acționa?”, întreabă Olimpia. Ce vedeți pe mașini ajunge și la noi în plămâni”, scrie altcineva. „Mașinile ca mașinile, culturile însă nu se știe în ce direcție o pot lua…”, comentează și Eduard Dumitrache, care a postat o serie de fotografii cu automobile din Sectorul 3 al Capitalei.

NARAȚIUNI: 1. Praful saharian este o pulbere artificială otrăvitoare, care are drept scop îmbolnăvirea populației, pentru instaurarea dictaturii sanitare. 2. Otrava este distribuită pe calea aerului cu destinație precisă, evitând anumite zone geografice.

CONTEXT: Specialiștii estimează că anual, Sahara eliberează între 60 de milioane și 200 de milioane de tone de praf mineral. În urma vânturilor care bat în deșert, nisipul și praful sunt ridicate în aer, uneori în partea superioară a atmosferei. 

Șase mașini s-au ciocnit în lanț în Capitală! Două persoane au ajuns la spital

Două persoane au fost transportate la spital în urma unui grav accident produs în această dimineață, pe strada Doina din capitală. Potrivit oamenilor legii, în accident au fost implicate 6 unități de transport.

„Astăzi, 29 aprilie la ora 7:29 a fost înregistrată informația pe faptul că în municipiul Chișinău, pe strada Doina 195/5, s-a produs un accident rutier, soldat cu persoane traumatizate. 

Potrivit informațiilor primare obținute de la fața locului s-a stabilit că șoferul autospecialei Iveco în timpul deplasării nu a lăsat spațiu liber față de vehiculul precedent, iar ca rezultat a tamponat din spate autoturismul de model Suzuki care a fost proiectat în Mercedes, ulterior Mercedesul a fost proiectat într-un Peugeot, iar autotmobilul Peugeot a fost proiectat în automobilul Dacia. Astfel, autoturismul Dacia a fost proiectat în Skoda.  

În rezultatul accidentului, vehiculele au fost deteriorate tehnic considerabil, iar conducătorul și pasagerul din autoturismul Suzuki, au fost transportați la IMSP IMU pentru investigații medicale. Alte circumstanțe se stabilesc”, a declarat pentru UNIMEDIA ofițera de presă a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Svetlana Scripnic.

Sex în Postul Paştelui. Ce spune Biserica despre copilul conceput în post
Articolul anterior
Un moldovean, suspectat că și-ar fi vândut copilul!
Articolul următor