Un bebeluș de opt luni, internat cu leziuni grave la cap după ce a fost bătut de tatăl său

Un băiețel de opt luni a fost lovit puternic cu capul de marginea patului de către tatăl său, deranjat de plânsul micuțului. Incidentul a avut loc în satul Mirceşti, raionul Ungheni.

separator
yyy

Copilul a scăpat cu viață, însă s-a ales cu un traumatism cranio-cerebral și sechele pe termen lung. Acesta se află sub supravegherea medicilor de la Institutul Mamei și Copilului din Capitală.

Incidentul a avut loc în data de 16 februarie, părinții nu au dus copilul imediat la medic, ci peste patru zile. Inițial, acesta a fost internat la Spitalul Raional din Ungheni, fiind diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, raportează e-medicina.md.

Potrivit vicedirectorul instituției medicale, ,,micuțul a stat la spitalul din Ungheni câteva ore. A fost examinat de neurolog, după care s-a decis transportarea lui la Chișinău. Și asta deoarece erau necesare investigații suplimentare”.

Copilul s-a ales cu un hematom frontal. Inițial, a fost internat în Secția Reanimare a Institului Mamei și copilului, după care a fost transferat în Secția Neurochirurgie.

Familia este una social-vulnerabilă, părinții suferă de dependență de alcool.

Mama are 21 de ani, iar tatăl – 22 de ani, ambii fără loc de muncă.

Tatăl copilului a fost reținut inițial pentru 72 de ore, după care a fost plasat în arest. Bărbatul își va petrece următorii trei ani după gratii.

Donează 10 lei pentru copiii bolnavi de cancer!

Maia Sandu, apel către diaspora care revine acasă pentru sărbătorile de Paște: „Vorbiți cu rudele și prietenii despre referendum și aderarea la familia europeană”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat un apel pentru concetățenii noștri aflați la muncă sau studii peste hotare și care au revenit acasă cu ocazia sărbătorilor pascale.

„Dragă diasporă, bine ai revenit acasă de Paște.

Vă rugăm să vorbiți cu rudele și prietenii din Republica Moldova despre referendum și aderarea țării noastre la familia europeană”, a transmis Maia Sandu pe Facebook.

Amintim că în luna aprilie, autoritățile au lansat și un site www.pentru.md, din care cetățenii se pot informa despe avantajele eurointegrării și despre ajutoarele oferite până acum de Uniunea Europeană.

Platforma cuprinde și o rubrică privind anumite falsuri despre UE care sunt combătute prin argumente.

sursa: www.tvrmoldova.md

Cum arată apartamentul din Chișinău pentru care proprietarul cere lunar 6 mii de euro chirie

Chiria unui apartament în centrul Chișinăului poate ajunge la mii de euro pe lună. Asta o demonstrează anunțurile plasate pe rețelele sociale.

Spre exemplu, chiria unui apartament cu trei camere în centrul Capitalei, cu o suprafață de 150 de metri pătrați, ajunge și la 6.000 de euro pe lună.

Prețul apartamentului a fost confirmat de agentul imobiliar jurnaliștilor de la Agora.md în timp ce s-au prezentat drept persoane interesate de această ofertă.

Mai mult, agentul a declarat că locuința poate fi procurată, iar prețul total este de 700.000 de euro.

Agora.md a analizat site-urile câtorva agenții imobiliare. 

În motorul de căutare au fost introduși aceiași parametri pentru chirie: trei camere, centrul Capitalei, bloc nou, 150 de metri pătrați.

Pe unul dintre ele s-a găsit apartamente de la 700 la 2.500 de euro pe lună.

Prețuri mai mari sunt afișate pe un alt site. Aici, apartamentele cu aceleași condiții costă între 750 și 6.000 de euro pe lună. 

În context, mărimea salariului mediu lunar pe economie, prognozat pentru anul 2024, constituie 13.700 lei, aproximativ 720 de euro.

Un șofer de microbuz care venea din Rusia a rămas fără 23 de telefoane, la vama Leușeni

Un bărbat, șofer al unui microbuz care venea din Rusia cu pasageri și bagaje neînsoțite, a fost găsit cu 23 de telefoane mobile noi și 21 de încărcătoare. Acestea au fost depistate în mai multe locuri din microbuz și nu au fost declarate la vamă. Într-un final, șoferul a rămas fără bunuri. 

Serviciul Vamal al Republicii Moldova a raportat că un rezident, în vârstă de 34 de ani, a fost depistat la vama Leușeni cu 23 de telefoane și 21 de încărcătoare, toate nedeclarate autorității vamale. Bărbatul venea din Federația Rusă în Republica Moldova la volanul unui microbuz de model „Mercedes Sprinter”. Acesta transporta atât pasageri cât și bagaje neînsoțite.

„Bărbatul a comunicat că toate bunurile transportate sunt indicate în declarația vamală. În rezultatul controlului vamal, în mai multe locuri din unitatea de transport au fost depistate 23 telefoane mobile noi, de modele identice și 21 încărcătoare pentru acestea, toate nedeclarate autorității vamale. Șoferul nu a putut oferi explicații pertinente despre scopul transportării bunurilor depistate”, au menționat reprezentanții Serviciului Vamal.

Potrivit instituției, bunurile au fost ridicate iar investigațiile pe caz continuă.

Galina Tomaș, despre alimentația în Postul Paștelui
Articolul anterior
Ce trebuie să știe bărbații despre femei. Îți spune fiica Allei Donțu!
Articolul următor