Pentru că suntem în Postul Paștelui vă îndemn să preparați cele mai bune muffins cu ovăz și cafea, fără ouă și lapte. Din cauza lipsei ouălor și a laptelui, aluatul poate avea o textură lipicioasă (de parcă s-ar lipi de dantură). Ei bine, divainbucătărie. ro a reușit să obțină textura potrivită pentru aceste muffins super pufoase. De aceea vă recomandăm rețeta cu toată încrederea.
INGREDIENTE:
Pentru topping:
30 g unt de cocos
50 g fulgi de ovăz
70 g făină
60 g zahăr sau îndulcitor
Pentru muffins:
300 g făină
1 plic praf de copt
1 linguriță praf scorțișoară
30g zahăr sau îndulcitor (putem pune 50 g dacă dorim să fie mai dulci)
120 ml sirop de arțar
120 ml ulei
200 g cremă bio din nucă de cocos
70 ml băutură bio din ovăz cu cafea
PREPARARE:
Amestecăm întru-un vas toate ingredientele pentru topping cu ajutorul degetelor pentru a forma mici firimituri.
Într-un bol amestecăm uleiul, siropul de arțar și crema bio de cocos, apoi adăugăm făina amestecată cu praful de copt, scorțișoară și zahăr (sau îndulcitor).
Adăugăm apoi băutura din ovăz cu cafea și amestecăm. Punem aluatul în formele de muffins tapetate cu hârtii speciale, presărăm firimiturile cu fulgi de ovăz și le coacem timp de 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.
Le lăsăm să se răcească pe un grătar. Presărăm scorțișoară și îndulcitor peste ele (sau zahăr pudră).
Sunt simple, delicioase și pufoase! Poftă bună!
Sursa: divainbucatarie.ro