Stela Popa: ,,Voi l-ați salvat pe Dinu!”

La numai 34 de ani, Dinu Pașa, vărul prezentatoarei TV Stela Popa, și tatăl unui băiețel în vârstă de un an, a fost diagnosticat cu o maladie cruntă, care te omoară cu zile, anemie aplastică. Cazul tânărului a fost mediatizat pe larg în presă la sfârșitul anului trecut, atunci când tânărul tată cerea ajutorul oamenilor de bună credință pentru a putea aduna banii necesari transplantului de măduvă osoasă, singura șansă care poate să îl țină în viață pe Dinu.

separator

Vărul Stelei Popa este grav bolnav! Dinu Pașa are nevoie urgentă de transplant de măduvă osoasă pentru a supraviețui
big-are-nevoie-de-ajutor-pentru-a-trai-dinu-pasa-de-34-de-ani-a-fost-diagnosticat-cu-o-boala-grava.png

Dinu avea nevoie atunci de 60.000 de euro pentru a face procedura de transplant în Germania. Cu ajutorul oamenilor care au donat, a acelora care nu au rămas indiferenți la durerea bărbatului, s-a adunat suma de 15.000 de euro, o sumă mică în raport cu aceea de care avea nevoie Dinu.

Însă, cu acești bani, a încolțit o speranță în inima tânărului.dinu-pasa-si-familia

Dinu Pașa mulțumește tuturor oamenilor care au donat pentru cazul lui!

Pentru că, astfel, el a putut ajunge într-o clinică din Italia, acolo unde a efectuat mai multe investigații, iar medicii au promis că îl vor ajuta să se pună pe picioare în cel mai scurt timp.

Despre izbânzile lui Dinu am aflat de la Stela Popa. Prezentatoarea TV a postat un material despre Dinu, pe blogul său, acolo unde mulțumește, exprimându-și toată recunoștința oamenilor care au manifestat receptivitate la apelul lui Dinu.

Prezentatoarea TV povestește că viața lui Dinu s-a schimbat acum. El este mult mai încrezut în forțele proprii și decis să câștige lupta cu boala.

,,Da, viața lui s-a schimbat. A devenit alt om. Am râs, am plâns, am sperat și împreună ne-am rugat. I-am spus ca e norocos, că sus, în Ceruri, cineva îl iubește. Cred cu tărie că de acolo, de lângă Dumnezeu, mama lui, răpusă acum câțiva ani și ea de o boală cruntă, îl veghează și-l ajută. I-am mai spus că îngerii au coborât pe pământ, în chip de oameni, ca să-i redea speranța. Să-l întoarcă fiului său de numai un an. Pentru că e mult prea devreme să cedeze în fața ispitelor sorții”, scrie Stela Popa.
dinu-italia

,,Boala lui Dinu a sensibilizat multe suflete. Povestea și durerea lui Dinu, cel diagnosticat cu anemie aplastică, a deschis multe inimi. Era și firesc. Cu o pensie de invaliditate de numai 200 de lei MD, o adevărată bătaie de joc, cu casa pusă gaj la bancă și cu un copil abia venit pe lume, Dinu avea nevoie urgent de medicamente de mii de euro și de un transplant de măduvă. Sumbru diagnostic. Sumbru viitor.

Când l-a filmat Jurnal TV, era în plină disperare. Nu-l mai recunoșteam. Apoi, telefonul a sunat încontinuu. Fiecare cuvânt al vostru a contat, fiecare gând bun, fiecare leu… Sute de oameni s-au oferit să-l ajute. Și am simțit atunci cum era iar Dinu cel de altă dată. Voi l-ați făcut mai curajos, mai încrezător și i-ați redat speranța”, mărturisește Stela Popa. ,,15.000 de euro, atât am adunat pentru tânărul tată. Și-atunci, a încolțit speranța”.

Dinu Pașa a fost ajutat de către o moldoveanca, care este stabilită în Italia, acolo unde muncește în calitate de medic. Ludmila Furtună, așa se numește medicul care l-a ajutat pe Dinu, cunoscută și drept medicul din Italia care trimite spitalelor din Moldova – echipamente medicale, tehnică de diagnosticare și ambulanțe, paturi de spital.Captură

,Iată pe cine ar trebui să decoreze președinții!”

,,De Ludmila Furtună am auzit din presă. Mi-a rămas în minte ca medicul care trimite ambulanțe din Italia în R. Moldova. Și tot atunci am aflat câte vieți a salvat această minunată femeie. Urma să mai fie una, cea a lui Dinu. Să reușești în altă țară, să fii apreciat și respectat acolo unde ești, să ai o familie împlinită și, cu toate acestea, să-ți pese și să nu uiți de cei mai triști de-acasă, mi se pare ceva peste puterea multora de-a înțelege”, ne spune Stela Popa.

,,Iată pe cine ar trebui să decoreze președinții! Pe oamenii cărora le pasă cu adevărat de suferința și durerea celor rămași în urma lor. Oameni precum Ludmila, care face cat 1000 de ambasadori la un loc.

dinu-si-ludmila-furtuna

,,De cum a auzit de cazul disperat al lui Dinu, Ludmila a reacționat imediat. În câteva săptămâni, Dinu era în Italia, consultat și cu analizele făcute, atenție, gratis! Cum a reușit Ludmila să obțină asta, numai ea știe. Cele trei săptămâni cât a așteptat rezultatele analizelor Dinu spune că i-au părut cât un an. Dar așteptarea a meritat. I-a reapărut speranța. S-a confirmat ca operația nu mai e o urgență, iar asta era cea mai bună veste posibilă. Doctorii spun că în asemenea cazuri e crucială și starea de spirit a pacientului. Eu personal cred că pe Dinu l-au ajutat vorbele telespectatorilor, telefoanele pline de încurajări și solidaritate, l-a ajutat prezența și zâmbetul magnific al Ludmilei”.

ludmila-furtuna

Dinu s-a întors din Italia un alt om. Acum, el urmează întocmai tratamentul prescris de medicii italieni. Și tot ei l-au sfătuit să își redobândească cetățenia română. Altfel, operația nu poate fi făcută, întrucât Dinu nu are sute de mii de euro să o achite ca cetățean al Republicii Moldova, adică non-UE.

,,Acum, însă, odată ce-și poate cumpăra tratamentul cu  banii pe care mână de la mână am reușit să-i adunăm, Dinu revine încet, dar sigur pe drumul speranței. Și asta numai datorită vouă, oamenilor cu suflet și cu inimă mare”, susține Stela Popa. Vă mulțumim tuturor că ați salvat o viață!”

Suferința lui Dinu încă nu s-a terminat. Bărbatul mai are încă nevoie de ajutorul nostru, având în vedere că nu poate să muncească acum, iar tratamentul pe care îl urmează este unul foarte costisitor. În plus, medicii îl pregătesc pentru intervenția de transplant de măduvă oasosă, o procedură inevitabilă pentru ca Dinu să-și poată vedea copilul mare și familia fericită.

Dacă dorești să îi întinzi o mână de ajutor lui Dinu, donează în contul deschis pe numele său. De asemenea, îl poți contacta pe Dinu la numărul de telefon 069661023.

Dinu va rămâne, tuturor, recunoscător pentru ajutorul oferit!

Rechizite bancare pentru donații:

B.C. “Victoriabank” MD19VI225911511110820148
IDNP: 0992204220529
Beneficiar: Dinu Paşa

https://youtu.be/Sw1gtsVSKDM

Mesajul ÎPS Vladimir cu ocazia sărbătorilor pascale

ÎPS Vladimir a venit cu un mesaj pentru toți moldovenii care sărbătoresc în această duminică Paștele.

”Această aleasă şi sfântă zi, praznic al praznicelor, unește astăzi cerul cu pământul, oferindu-ne tuturor prilej de bucurie şi veselie duhovnicească „căci, iată, ne-a venit sărbătoarea cea dorită şi mântuitoare, ziua Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, temeiul păcii, pricina împăcării, încetarea războaielor şi călcarea morții” (Sf. Ioan Gură de Aur).

Potrivit este să ne amintim cuvintele Sf. Ap. Pavel: „Unde îți este, moarte, biruința ta? Unde îți este, moarte, boldul tău?” (1 Corinteni 15, 55). Astăzi Domnul Vieții a risipit moartea şi a luminat întunericul, încurajând şi îmbărbătând pe cei care au devenit fii şi fiice ale Învierii, eliberându-i de frică şi de întristare.

În dimineața Învierii, Femeile Mironosițe au primit acest curaj, iar mai apoi, mergând pe cale, şi marea bucurie, transmisă de Însuși Cel înviat din morți.

Hristos-Mântuitorul ne cheamă să devenim „făptură nouă” (2 Corinteni 5, 17), îndemnându-ne să ne împărtășim din darurile Învierii Sale.

De aceea, fraților, în miez de noapte pascală, fiind plini de curaj şi îmbărbătați duhovnicește, să ne adunăm în preajma Sfântului Altar, simbol al Mormântului Celui răstignit şi înviat, pentru „a bea băutură nouă, nu din piatră seacă, făcută cu minuni, ci din izvorul nestricăciunii” (din Canonul Învierii).

Participând la Sfânta Liturghie euharistică, descoperim continuu sensul fundamental al Crucii şi al Învierii, deoarece „prin Cruce a venit bucurie la toată lumea”, iar această stare de bucurie poate fi perpetuată în ființa noastră, dacă suntem nelipsiți de la Cina Domnului. Aici ne umplem de pace şi lumină, de dragoste şi împăcare, pentru că Hristos Care a adus pacea în mijlocul ucenicilor Săi, umple şi inimile noastre cu har şi cu sfințenie.

A înviat Hristos şi toate s-au umplut de lumină. A înviat Domnul şi îngerii cu oamenii să veselesc în Biserica lui Dumnezeu.

Ca fii ai Învierii, suntem fiii Bisericii, care este „trupul lui Hristos” (Efeseni 1, 23). Noi, cei care mărturisim Învierea din morți a Domnului, facem parte din acest trup (1 Corinteni 12, 27) al cărui „cap, adică al Bisericii, este Hristos” (Coloseni 1, 18).

În Biserica „cea sfântă şi fără prihană … fără pată sau intinăciune” (Efeseni 5, 27) sălășluiește Iisus Cel înviat, lucrând mântuirea noastră. Doar aici, în Biserica „Mielului Celui înjunghiat” (Apocalipsa 5, 12), în cadrul Dumnezeieștii Liturghii, Hristos își împlinește dorul de „a mânca Paștele împreună cu noi” (Luca 22, 15).

Drept-slăvitori creștini,

În aceste zile ale Învierii Mântuitorului, inimile şi sufletele noastre să rămână copleșite de îndemnul Mirelui Ceresc: „rămâneți în dragostea Mea” (Ioan 15, 9), iar îndemnul nostru părintesc pentru toți fiii şi fiicele Sfintei Biserici Ortodoxe din Moldova, cei de acasă şi cei plecați departe de țară, este următorul: „Bucurați-vă pururea în Domnul, frații mei, şi iarăși zic: Bucurați-vă!” (Filipeni 4, 4).

Sărbători pascale binecuvântate, petrecute cu familia şi cu semenii, în pace şi iertare, în liniște şi iubire sfântă!”

Veaceslav Platon a cerut azil în Marea Britanie

Procedura de extrădare a controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, care s-a refugiat în Marea Britanie, după ce a fugit din Republica Moldova, ar mai putea dura. Aceasta este destul de anevoioasă din cauza faptului că Platon a depus o cerere de azil la Londra. 

Declarațiile au fost făcute de șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, în cadrul unei emisiuni de la TV8. 

„E o chestie care complică lucrurile pentru că dânsul a aplicat pentru azil politic în Marea Britanie și atunci extrădarea e cu mult mai complicată dacă există o astfel de cerere pendinte”, a subliniat Dragalin. 

Potrivit șefei PA, Republica Moldova ar putea avea o claritate în privința posibilității extrădării lui Veaceslav Platon abia după ce va exista o decizie legată de cererea de azil. 

În context, Veronica Dragalin a spus că cererea Republicii Moldova privind necesitatea extrădării lui Veaceslav Platon conține argumente bune, însă nu le-a putut dezvălui.

Abonați-vă la canalul nou de Youtube „Cutia Neagră cu Mariana Rață” și activați clopoțelul pentru notificări despre noile investigații, emisiuni despre corupție și dezvăluiri despre scheme ilegale – https://bit.ly/3JkDiPf

Captură uriașă de droguri de la o grupare de traficanți! Valoarea acestora – circa un milion de lei

Activitatea infracțională a unei grupări specializate în comercializarea drogurilor prin intermediul magazinelor online pe teritoriul Republicii Moldova, preponderent în apropierea instituțiilor de învățământ, a fost destructurată de ofițerii Direcției Antidrog a INI, în comun cu Procuratura mun. Chișinău. 

Astfel, timp de 2 luni,  polițiștii au documentat activitatea infracțională a unui membru activ al grupării cu vârsta de 26 ani din  capitală.

Urmare a investigațiilor demarate, s-a stabilit că suspectul, în vara anului 2023, s-a angajat în calitate de curier la un magazin online. Ulterior,pe parcursul anului i-ar fi fost atribuit un alt rol- cel de depozitar. Acesta primea droguri în cantități angro, apoi le diviza în doze a câte un gram, după care le plasa în ascunzișuri, câte 30-40 de doze. Acestea erau preluate de curierii care le plasau în ascunzișuri.

La fel, s-a stabilit că gruparea ar fi specializată în contrabandă cu droguri din UE în Republica Moldova prin intermediul coletelor neînsoțite, cu ulterioara realizare a acestora prin intermediul magazinelor online pe teritoriul țării.

Astfel în urma probelor acumulate,  la începutul lunii aprilie curent,  ofițerii de investigație l-au reținut pe suspect în flagrant în momentul plasării drogurilor în ascunzișuri în mun. Chișinău. În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul bărbatului, polițiștii au  depistat și ridicat cântare la scara mică, telefoane mobile utilizate la săvârșirea infracțiunii, muguri de marijuana, 500 grame de heroină, 15 grame de cocaină și pastile ecstasy.

Pe piața neagră un gram de cocaină este realizat cu 3 mii de lei, iar heroina –  2 mii de lei gramul.

Valoarea drogurilor scoase din circuit constituie aproximativ 1,2 milioane de lei.

Pe numele suspectului  a fost eliberat mandat de arest pe un termen de 30 zile, iar conform legislației persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă  închisoare de la 7 la 10 ani.

Investigațiile continuă, în vederea depistării altor membri ai grupului infracțional, timp în care bărbatul beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Revista NUNTA by AURA prezintă: Victoria Lungu – în muzica populară și la evenimentul tău!
Articolul anterior
Ele sunt femeile publice care vor da jos kilogramele în proiectul ”Slăbește Sănătos”!
Articolul următor