Atenție șoferi! Iată străzile pe care ar trebui să le evitați pentru a nu sta în ambuteiaj

Serviciul „InfoTrafic” al Inspectoratului Național de Patrulare îndemnă șoferii care se grăbesc să evite unele străzi pentru a nu sta în ambuteiaj. Astfel, se recomandă evitarea următoarelor străzi:

separator

ambuteiaj

FOTO: newscientist.com

Sectorul CENTRU,
str. Pușkin – bd. Ștefan cel Mare și Sfânt;
str. Ismail – tronsonul str. A. Mateevici direcția spre Calea Basarabiei;
str.Ciuflea – str. București direcția spre str.Tighina;

Sectorul RÂȘCANI:
sensul giratoriu de la intersecțiile Bogdan Voievod – Kiev – Moscova
str. C. Orheiului – str. Studenţilor direcția intrare spre capitală;

Cei care se deplasează de la Km11, sensul giratoriu CRICOVA, pentru a ocoli intersecția străzilor: C. Orheiului – str. Studenților:
spre sect. Ciocana pot să circule pe str. str.Bucovinei / N.Milescu Spătaru;
spre sect. Râșcani(Poșta Veche) pot să circule pe șos. Balcani, str. Doina;

Totodată, INP avertizează despre majorarea numărului de transport la intrările mun. Chișinău, iar pentru defluidizarea circulației rutiere sunt implicate echipajele mobile ale INP.

Serviciul „InfoTrafic” recomandă conducătorii auto să evite după posibilitate străzile sus nominalizate.

Municipalitatea îndeamnă cetățenii să nu văruiască arborii din oraș

Primăria Chișinău îndeamnă cetățenii să evite văruitul arborilor din oraș.

Primăria Municipiului Chișinău îndeamnă cetățenii orașului să evite văruirea copacilor și a bordurilor, în contextul curățeniei din preajma Paștelui, deoarece această practică este depășită și lipsită de utilitate în cazul localităților urbane. Totodată, aducem mulțumiri cetățenilor care dau o mână de ajutor serviciilor municipale la salubrizarea urbei, prin participarea la curățenie în curțile de bloc, pentru a contribui cu toții la îmbunătățirea imaginii orașului în care locuim, în preajma Sărbătorii Învierii.

Țara noastră a obținut, în premieră, dreptul de a exporta carne proaspătă de pasăre în UE

Republica Moldova a obținut, în premieră, dreptul de a exporta carne proaspătă de pasăre în Uniunea Europeană. Astfel, agenții economici își vor putea vinde produsele pe cea mai extinsă piață din lume și să-şi crească competitivitatea, scrie tvrmoldova.md.

Republica Moldova a obținut dreptul de exporta carne proaspătă de pasăre pe piața UE după ce, pe parcursul ultimilor doi ani, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a promovat mai multe misiuni de audit din partea Comisiei Europene. A fost evaluat sistemul național de control sanitar-veterinar, cel de laboratoare, capacitățile de administrare a focarelor de gripă aviară, dar şi gradul de implementare a cerințelor și standardelor Uniunii Europene.”Este un semn că instituțiile dacă se mobilizează atunci pot obține caste rezultate pentru agenții noștri economici care crează locuri de muncă bine pătite. Vom continua crearea asta de opotunități pentru export în cea mai mare piață globală cu cei mai bogați consumatori”, a declarat Dorin Recean, prim-ministrul Republicii Moldova.Din martie 2023, Republica Moldova poate exporta în Uniunea Europeană carne procesată de pasăre și ouă de consum. În prezent, în toată ţara activează 43 de unități de creștere a păsărilor și aproape 227 mii de gospodării individuale.

Agenția Servicii Publice anunță sistarea temporară a prestării serviciilor

Agenția Servicii Publice anunță că din cauza unor deficiențe tehnice ale Sistemului Guvernamental de plăți electronice MPAY a fost sistată temporar prestarea serviciilor publice ale ASP pe întreg teritoriul țării.

Specialiștii tehnici din cadrul ASP, Agenția de Guvernare Electronică și Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică  lucrează, în prezent, asupra remedierii problemelor tehnice apărute.

ANUNŢ ŞOC. Jocul Balena Albastră. Creatorul aplicației a dezvăluit motivele pentru care a împins tinerii la suicid
Articolul anterior
Ana Basoc: “Bijuteriile mele sunt promisiunea unei primăveri eterne!”
Articolul următor