ANUNŢ ŞOC. Jocul Balena Albastră. Creatorul aplicației a dezvăluit motivele pentru care a împins tinerii la suicid

Jocul care împinge tinerii la sinucidere continuă să câştige noi adepţi, chiar dacă iniţiatorul proiectului este arestat de patru luni. Acesta le-a declarat ziariştilor de la un ziar din Sankt Petersburg că a creat acest joc pentru a curăţa lumea de cei care fac rău societăţii. Şi mai şocant este că psihiatrii care l-au consultat pe Philipp Budeikin în închisoare l-au declarat perfect sănătos.

separator

10philipp-budeikin
Philipp Budeikin, iniţiatorul jocului Balena Albastră, a stat de vorbă cu ziariştii de la site-ul St.Petersburg. ru, chiar înainte de a fi arestat. Tânărul de 21 de ani a vorbit pe chat cu ziariştii la jumătatea lunii noiembrie. Pe 16 noiembrie el a fost arestat în Sankt Petersburg. În discuţia cu reporterii Budeikin a recunoscut foarte senin că împinge tinerii la sinucidere.

„Da! Nu-ţi face griji, o să înţelegi. Toţi înţeleg. Mor fericiţi. Le dau tot ce nu pot avea în viaţa reală: căldură, înţelegere şi comunicare”, le-a spus acesta jurnaliştilor.

Şi mai şocant este motivul pentru care a început acest proiect. Tânărul de 21 de ani povesteşte că primul site s-a numit F57 şi a fost creat pentru a curăţa lumea de oameni care fac rău societăţii.

„Totul a început în 2013. Am vrut să curăţ lumea de oameni care fac rău societăţii. Am creat F57. Şi a atras oameni”, susţine Budeikin. În 2014, site-ul a fost interzis, aşa că a regândit tot proiectul.

Vina primei victime: era sectantă

Aşa a apărut jocul Balena Albastră, despre care se estimează că a împins la sinucidere peste 130 de adolescenţi până acum. Prima victimă a fost o tânără de 16 ani, Rina Palenkova (foto). Fata s-a sinucis în 23 noiembrie 2015, devenind idolul mai multor adolescenţi. La întrebarea care a fost greşeala fetei, singura vină indicată de coordonatorul jocului a fost aceea că era sectantă.

clipboard

Budeikin detaliază totuşi în interviu cazul altui adolescent.

„Era student. Nu avea decât un părinte, erau săraci, mama îl bătea, iar în timpul liber omora câini. Aşa că a fost mai bine pentru toată lumea, în special pentru el!”, a declarat administratorul grupurilor.

După ce se taie cu obiecte ascuţite, tinerii nu mai pot ieşi din joc

Tot el povesteşte şi cum decurge sinistrul joc:

„Este necesar ca sarcinile să fie efectuate aşa că vorbesc cu ei despre ei înșiși, comunicăm. În cursul acestui dialog, devine clar cine este cine”. După aceea urmează o discuţie pe skype în care îşi cunoaşte mai bine „victimele” şi în urma căreia ia decizia dacă subiectul va fi împins la sinucidere sau nu. „Cu cât tânărul este mai obosit şi nu doarme noaptea, cu atât mintea lui devine mai accesibilă”, explică Budeikin, una dintre cele mai importante sarcini ale jocului, aceea ca victima să se trezească noaptea la o anumită oră şi să asculte muzică tristă. Un alt element important în joc este dovada că adolescenţii şi-au îndeplinit sarcinile. „Una dintre sarcini este să se taie cu obiecte ascuţite şi să trimită fotografii cu dovada acţiunii. În acest punct sunt prinşi în mreje şi nu mai pot ieşi din joc”, a povestit el.

A fost declarat psihic sănătos

Budeikin a fost consultat în timpul arestului de mai mulţi psihologi ruşi. Aceştia spun că prin acest joc tânărului le distruge încrederea în sine şi instinctual de autoconservarea viitoarelor victime. Interesant este că, în urma interviurilor, medicii ruşi l-au declarat perfect sănătos din punct de vedere psihic. El a mărturisit că a avut parte de o „copilărie dificilă”. El este acuzat de incitare la sinucidere. El şi colaboratorii săi au creat opt comunităţi virtuale în reţeaua socială „VKontakte”, un site rusesc asemănător Facebook.

sursa.evz.ro

Patru cupluri din raionul Călărași au sărbătorit nunta de aur! Primăria a organizat un concert pentru sărbătoriți

Cuplurile din Hoginești, raionul Călărași, care au împlinit 50 de ani de căsnicie, au fost sărbătorite. În acest context, administrația publică locală a organizat, pe 14 februarie, o sărbătoare de neuitat pentru cele patru cupluri din localitate, care au trecut prin toate încercările vieții, dar au reușit să rămână împreună.

Patru cupluri din satul Hoginești au sărbătorit nunta de aurFoto: Primăria Hoginești

Este vorba de familiile: Gheorghe şi Maria Breahnă, Alexandru şi Irina Mocanu, Gheorghe şi Galina Goncear, Constantin şi Zavastia Firea, transmite expresul.md

Sărbătoarea s-a transformat într-o adevărată poveste de viață, relatată de fiecare cuplu în parte. Aceștia și-au amintit de bucuriile pe care le-au trăit împreună, de eșecurile pe care le-au avut în viață, dar care cu dragoste, sprijin reciproc, încredere și răbdare au reușit să le depășească. Întrebați care este secretul unei vieți de cuplu, cu toții au declarat la unison: încrederea unuia față de altul, răbdarea și dragostea. Anume acestea trei au stat la baza întemeierii unei familii trainice.

„Este o tradiție ca, de la 2011 încoace, să felicităm toate cuplurile care împlinesc 50 de ani căsnicie. Dar, cu părere de rău, din 2011, numărul lor scade. Am avut ani când sărbătoream și 15 cupluri odată”, spune Constantin Poștaru, primarul de Hoginești, după care mai adaugă: „Nici pandemia nu a putut opri tradiția frumoasă, pentru că atunci am mers la fiecare acasă și i-am felicitat. Considerăm că aceste cupluri sunt un exemplu bun pentru societate, sunt cupluri – model, de aceea trebuie să le dăm un loc aparte în comunitatea noastră”, se arată într-un mesaj al Primăriei.

La această sărbătoare s-a alăturat şi casa de cultură din localitate care a organizat un concert pentru sărbătoriți.

Din partea organizatorilor, cuplurile au primit flori, cadouri și câte o diplomă „cu ocazia sărbătoririi a peste jumătate de secol de când trăiți împreună în sfânta taină a căsătoriei, având înțelepciunea de a fi ales în viață calea cea mai bună și mai luminată”.

Menționăm că, populația satului Hogineşti este de 1590 de locuitori, dintre care 287 sunt persoane cu vârsta de peste 65 de ani.

Mai mulți lideri mondiali se află la Kiev pentru a susține Ucraina

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şefa guvernului italian, Giorgia Meloni, premierul canadian, Justin Trudeau, şi premierul belgian, Alexander De Croo, se află la Kiev. Toate acestea pentru a marca „rezistența poporului ucrainean”. Cu alte cuvinte, ar putea fi înăsprite sancțiunile împotriva Rusiei și să fie semnat un acord de securitate, scrie Euronews.

Mai mulți lideri UE se află la Kiev: Susţinem cu tărie UcrainaFoto: X

La doi ani de când a început invazia Rusiei în Ucraina, comunitatea occidentală s-a făcut auzită. Astfel, în timp ce unii au făcut o vizită la Kiev, alții au transmis mesaje de solidaritate de la distanță, transmite Agora.md

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a scris pe pagina personală de X că această călătorie în țara devastată de război are ca scop „să celebreze rezistența extraordinară a curajosului popor ucrainean” și să ofere sprijin moral ucrainenilor.

„Mai mult ca niciodată, susţinem cu tărie Ucraina. Financiar, economic, militar, moral. Până când ţara va fi în sfârşit liberă”, a menționat Ursula von der Leyen.

Alături de Ursula von der Leyen, la Kiev s-au mai deplasat şefa guvernului italian, Giorgia Meloni, premierul canadian Justin Trudeau şi premierul belgian, Alexander De Croo.

Meloni urmează să găzduiască în cursul zilei o videoconferinţă de la Kiev, care la care vor participa lideri din Grupul celor şapte democraţii majore (G7) și preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. În cadrul acesteia ar urma să fie purtate discuții despre noi sancţiuni împotriva Moscovei la doi ani de la începerea invaziei ruse.

Această reuniune este a fost convocată „cu ocazia marcării a doi ani de la agresiunea rusă împotriva Ucrainei”, într-un moment în care Kievul recunoaşte că se confruntă cu o situaţie „extrem de dificilă” pentru forţele sale, lipsite de muniţie şi ajutor american, a precizat marţi guvernul italian în anunţul său, scrie Agerpres.

La sfârşitul întâlnirii, ar urma să fie adoptată o declaraţie comună privind Ucraina, potrivit unor surse diplomatice italiene.

Preşedintele Curţii Supreme a Rusiei, un apropiat al lui Putin, s-a stins din viață

Preşedintele Curţii Supreme a Rusiei, Viaceslav Lebedev, un apropiat al lui Vladimir Putin, a murit la vârsta de 80 de ani, a anunţat sâmbătă, 24 februarie, instanţa.

Președintele Curții Supreme a Rusiei, un apropiat al lui Putin, a muritImagine simbol

Lebedev, despre care s-a considerat că i-a oferit un sprijin influent preşedintelui rus Vladimir Putin, a preluat conducerea instanţei în 1989, înainte de prăbuşirea Uniunii Sovietice, transmite Digi24.ro.

Sub conducerea lui Lebedev, Curtea Supremă s-a confruntat cu critici din partea activiştilor pentru drepturile omului, care au susţinut că instanţa nu a luat decizii independente, ci a servit Kremlinului ca instrument al puterii politice.

Ziarul Kommersant a relatat că judecătorul a murit în spital în urma unui cancer. El era născut la Moscova în 1943.

Video! Fiul Xeniei Sobchak învață să înoate
Articolul anterior
Atenție șoferi! Iată străzile pe care ar trebui să le evitați pentru a nu sta în ambuteiaj
Articolul următor