Am ales 9 rețete delicioase cu ouă din bucătăriile lumii. Ție care îți place?

Probabil vi s-a întâmplat să vă trezit dimineata cu poftă de ouă ochiuri. Mie mi s-a intamplat de multe ori. Sunt delicioase și se potrivesc de minune cu puțin bacon rumenit în tigaie. Pentru a putea diversifica micul dejun la acest capitol, am selectat de pe adme.ru  cele mai apetisante rețete cu ouă ochiuri.

separator

Shakshuka

sakshuka

Shakshuka este una dintre reţetele evreieşti cele mai iubite. Este un fel de mâncare bazat pe roşii fierte condimentate, acoperite de ochiuri. Există o varietate de rețete de shakshuka cu tot felul de legume, brânzeturi sau carne, inclusiv vinete, varză, feta sau cârnați. Pentru rețeta de bază prăjiți ochiurile în sos de tomate și adăugați ardei.

Frittata

frittata

Frittata este o omletă italiană – o combinație de ouă, legume proaspete, ierburi aromatice și puțină brânză. Spre deosebire de omletă, care se prepară în întregime în tigaie, pe ochiul aragazului, şi este umplută cu cantităţi mici din alte ingrediente şi împăturită înainte de a fi servită, o frittata este mult mai săţioasă, se găteşte la început pe ochiul aragazului şi  apoi este desăvârşită în cuptor.

Ouă poșate

posate

Ouăle poșate fac parte din gastronomia franceză. Tehnica de preparare este aparent simplă. Trebuie să pui apă la fiert și, când e aproape de fierbere, faci un mic vârtej în oală cu lingura, apoi torni cu blândețe un ou. Vârtejul va face ca albușul să rămână în jurul gălbenușului, iar forma finală ideală este o sferă care la final are albușul preparat, dar interiorul moale.

Ouă ”Orsini”

orsini

E o rețetă neobișnuită care-ți consumă foarte mult timp. Gălbenușul este separat de albuș și rămâne doar ”scorbura” oului care e o cremă pufoasă formată din albuș de ou pregatit perfect la cuptor împreuna cu gălbenușul și aromat cu unt. Ouăle ”Orsini” sunt o gustare populară în bucătăria iataliană și se servesc cucașcaval și legume.

Ouă en cocotte

en cotte

Fiecare ou se sparge într-un vas de tip ramekin sau alt gen de vas termorezistent care a fost uns în prealabil cu unt, tapisat cu smântână şi presărat cu sare şi piper. Înainte de a sparge ouăle se prepară umplutura care poate fi compusă din carne, becon, legume sau ciuperci. Vasele se aşează apoi într-un alt recipient umplut cu apă până la jumătate şi se pun la cuptor.

Omletă norvegiană

norvegiana

Se deosebește de alte omlete prin faptul că este preparată cu pește sărat și ouă prăjite ușor cu ceapă. E o combinație foarte populară pentru popoarele scandinave, deoarece la ei arareori întâlnești un mic dejun fără pește și ouă.

Tortilia

trotilia

Tortilia este un deliciu spaniol care are mai multe modalități de preparare. Poate fi savurat ca gustare sau ca fel principal, ca atare sau alături de o salată, cald sau rece. Preparatul este un fel de omletă cu cartofi. Originea ei nu e bine cunoscută, pentru că există mai multe legende. Una dintre ele spune că o femeie săracă trebuia să-și hrănească oaspetele cu ceva, dar avea doar cartofi, ceapă și ouă. Da, rețeta clasică conține doar aceste ingrediente, dar contează felul în care o gătești.

Huevos rancheros

mexoicano

Huevos Rancheros, sau ouă țărănești mexicane este un mic dejun sățios, perfect pentru o dinimeață plină de energie. Se prepară cu ardei roșu, fasole prăjite și sos  de roșii picant. E o rețetă de mic-dejun dedicată celor cu stomac mai puternic, deoarece… ciupește ușor la limbă.

Tamagoyaki – omletă japoneză

japonese

Banala omletă poate fi făcută ceva mai atrăgător. Această reţetă japoneză e foarte uşor de preparat. Se bate oul cu apa rece, sosul de soia şi zahărul. Se pune puţin ulei în tigaie şi când s-a înfierbântat se adaugă omleta pe toată dimensiunea tigăii (se obţine o foaie subţire, precum o clătită). Rulourile pot fi umplute cu orez, icre roşii sau chiar somon.

Să aveţi poftă!

Foto: adme.ru

Iaurt făcut în casă. O rețetă gustoasă și sănătoasă

Această rețetă de iaurt este foarte simplă și gustoasă. Iaurtul făcut în casă este mult mai sănătos față de cel care se găsește în supermarketuri și este indicat pentru copii și pentru cei care au diabet sau țin dietă.

Aveți nevoie doar de câteva ingrediente:

  • Un litru de lapte proaspăt (preferabil integral pentru o textură mai bogată)
  • 2-3 linguri de iaurt natural (ca starter)
  • Oala sau cratiță
  • Un termos
  • Un termometru de bucătărie
  • Sticluțe sau borcane pentru depozitare

Rețetă de iaurt făcut în casă

  1. Pune laptele într-o oală sau cratiță și încălzește-l la foc mediu, amestecând constant pentru a preveni arderea. Folosește un termometru de bucătărie și încălzește-l până când temperatura atinge aproximativ 80°C. Acest proces ajută la eliminarea bacteriilor nedorite.
  2. După ce laptele a atins temperatura dorită, îndepărtează-l de pe foc și lasă-l să se răcească la temperatura camerei. Nu adăuga starterul de iaurt în timp ce laptele este încă fierbinte, deoarece riști să distrugi bacteriile bune.
  3. Când laptele s-a răcit suficient, adaugă 2-3 linguri de iaurt natural în lapte și amestecă bine pentru a distribui bacteriile în întregul amestec. Starterul de iaurt conține bacterii active care vor fermenta laptele și îl vor transforma în iaurt.
  4. Apoi, toarnă amestecul în sticluțe sau borcane și înfășoară-le într-un prosop sau le așază într-un termos preîncălzit. Fermentează iaurtul timp de 6-8 ore la temperatura camerei sau până când devine solid. Cu cât fermentezi mai mult, cu atât iaurtul va fi mai gros și mai gustos.
  5. După ce iaurtul s-a fermentat, pune sticluțele în frigider pentru a se răci și pentru a opri procesul de fermentare. Lasă-l să se odihnească peste noapte înainte de a-l consuma. La final poți să adaugi fructe, bomboane, scorțișoară sau stafide. Asta este tot. Poftă bună!

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaș, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

sursa

Cum poți găti leurda? 3 rețete de primăvară ușor de făcut, dar incredibil de gustoase

O dată cu sosirea primăverii, natura începe să se trezească la viață, iar bucătăria noastră poate fi îmbogățită cu arome proaspete și pline de vitalitate. Una dintre cele mai apreciate plante care își face simțită prezența în această perioadă este leurda, scrie realitatea.net.

Cu gustul său demențial și aromele intense – la fel ca usturoiul -, leurda adaugă un strop de prospețime oricărei rețete. Iată trei opțiuni delicioase de a integra leurda în bucataria de primăvară:

1. Pesto de leurdă pentru paste:

Ingrediente necesare pentru această rețetă:

– 2 legături de leurdă proaspătă

– 50g nuci sau migdale

– 50g parmezan ras

– 150ml ulei de măsline extra virgin

– are și piper, după gust

Cum se prepară

Spălați și uscați bine frunzele de leurdă. Într-un blender, combinați leurda, nucile sau migdalele, parmezanul și un strop de ulei de măsline. Mixați până obțineți o pastă fină, adăugând treptat restul de ulei. Ajustați gustul cu sare și piper. Serviți peste paste fierbinți sau pe pâine prăjită.

2. Omletă cu leurdă și brânză de capră:

Ingrediente necesare pentru această rețetă:

– 4 ouă

– 2 linguri de lapte

– 1 legătură de leurdă tocată

– 50g brânză de capră, fărâmițată

– sare și piper, după gust

– ulei pentru prăjit

Cum se prepară

Bateți ouăle într-un castron și adăugați laptele. Se amestecă leurdă tocată și brânza de capră fărâmițată în compoziție. Încălziți puțin ulei într-o tigaie. Turnați compoziția în tigaie și gătiți la foc mediu până când ouăle sunt bine coapte. Aromatizați cu sare și piper după gust și serviți cu felii subțiri de pâine proaspătă.

3. Salată de cartofi și leurdă:

Ingrediente necesare pentru această rețetă:

– 500g cartofi, fierți și tăiați cubulețe

– 1 legătură de leurdă, tocată

– 2 linguri de iaurt grecesc

– 1 lingură de muștar Dijon

– sare și piper, după gust

– 1 lingură de ulei de măsline

– 1 ceapă roșie, tocată mărunt

Cum se prepară

Într-un castron mare, combinați cartofii cu leurda tocată și ceapa roșie. Într-un alt castron, amestecați iaurtul grecesc, muștarul, uleiul de măsline, sare și piper pentru a obține dressingul. Turnați dressingul peste cartofi și leurdă și amestecați ușor. Lăsați salata la frigider pentru cel puțin o oră înainte de a o servi.

Aceste rețete simple și pline de prospețime aduc farmecul primăverii direct în farfurie. Experimentați cu bucurie aromele vibrante ale leurdei și bucurați-vă de gustul autentic al sezonului.

Somon în crustă aromată

Sănătoasă și foarte gustoasă, această rețetă va fi chiar și pe placul celor care nu sunt mari amatori de somon.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 400-500 g de file de somon, fără piele, cam de 2 degete grosime
  • 2 cepe verzi tocate (doar partea verde)
  • o treime de cană cu coriandru sau pătrunjel verde tocat
  • o treime de cană cu oregano tocat
  • o treime de cană cu cimbru verde (doar frunzele, fără tulpini)
  • 1-2 căței de usturoi
  • 2 lingurițe cu ulei de măsline presat la rece
  • o lingură cu suc de lămâie
  • sare și piper.

Fileul de pește se apală și se tapotează cu un șervet de bucătărie de hârtie. Se porționează în 2 bucăți egale.

Restul ingredientelor se pun într-un bol și se mixează cu un blender de mână.

Ungeți bucățile de pește cu pasta verde aromată, din belșug.

Somonul se pune apoi pe grătarul încins, pentru aproximativ 5 minute, pe fiecare parte.

Când somonul de desprinde ușor cu furculița, înseamnă că este făcut.

Serviți cald, stropit cu suc de lămâie proaspăt stors, alături de salata sau garnitura preferată.

Poftă bună!

sursa: www.abcnews.ro

Gala Premiilor UNITEM 2017 a desemnat cei mai buni actori și cele mai bune piese de teatru!
Articolul anterior
Postarea unei învățătoare a ajuns virală: ,,Da, am păduchi și nu mi-e rușine”!
Articolul următor