Polițiștii de frontieră i-au confiscat 23.000 de mii de euro unei moldovence care se întorcea din străinătate!

O moldoveancă va rămâne fără 23.250 mii de euro, după ce a încercat să treacă frontiera cu ei și nu i-a declarat la vamă. Astfel, polițiștii au presupus că femeia i-a obținut fraudulos, drept pentru care i-au confiscat.

separator
plic-euro

Polițiștii de frontieră și vameșii au descoperit asupra unei moldovence 23.250 de euro, bani nedeclarați la trecerea frontierei de stat.

La începutul lunii curente, ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră de comun cu colegii de la Inspectoratul Național de Investigații al IGP au intrat în posesia unei informații, precum că persoana în cauză urmează să intre în R. Moldova cu o sumă impunătoare de bani, care ar fi obținuți în mod ilegal.

Femeia de 50 de ani era pasageră într-un Mercedes 311 CDI şi urma să intre în ţară prin punctul de trecere „Costești”. După verificările de rigoare, moldoveanca nu a menționat în declaraţii că ar avea bani, fapt ce a condus la verificări adiționale.

În rezultat, în geanta cu lucruri personale echipa mixtă a depistat cei 23.250 de euro, sumă pentru care persoana a ezitat să explice proveniența acesteia. Banii au fost ridicați, în vederea confiscării.

Cazul este cercetat de angajații Poliției de Frontieră și Serviciul Vamal, pentru elucidarea tuturor circumstanțelor infracțiunii și luarea măsurilor legale ce se impun. Bănuita riscă o amendă în mărime de la 500 la 650 u.c, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau până la 2 ani de închisoare.

Detalii despre reținerea lui Nichita Dodon. Ar fi deposedat de milioane lei mai mulți bătrâni ademeniți „să investească” în criptomonede

Ofițerii Direcției Combaterea criminalității organizate și cei ai Direcției urmărire penală a INI, în comun cu procurorii PCCOCS, au reținut patru bărbați și o femeie care au lipsit de aproximativ 7 milioane lei mai mulți vârstnici ademeniți „să investească” în criptomonede. Potrivit surselor PulsMedia.MD, apropiate anchetei, unul dintre ei ar fi Nichita Dodon, fiul lui Alexandru Dodon, proprietarul hotelului de lux „President”, scrie pulsmedia.md.

Potrivit unui comunicat al IGP; primele din cele nouă victime cu vârste cuprinse între 65 și 80 de ani au fost înșelate începând din 2023. Persoanele înșelate sunt din Edineț, Orhei, Ialoveni, Căușeni și Cahul și au fost convinse de către bănuiți să investească sume de peste 10.000 lei, în mai multe tranșe.

„În schimb, aceștia le promiteau că vor câștiga mulți mai bani (în funcție de creșterea sau scăderea bursei de valori). Cei patru bărbați bănuiți din Cahul, Căușeni, Ceadâr-Lunga și Edinet cu vârste cuprinse între 19 și 43 de ani creau conturi bancare și găseau prin comunicare pe aplicațiile Whatsapp și Telegram „investitorii” pe care-i convingeau să depună sume de bani. La rândul ei, femeia bănuită cu vârsta de 43 de ani (care este și concubina liderului grupului criminal organizat, anunțat în căutare prin Interpol), avea rolul de curier – primea banii de la victime. Astfel, bănuiții profitau de vulnerabilitatea acestora și lipsa de informare pentru a fi duse cu ușurință în eroare, ulterior aceștia extrăgeau de la bancomate banii depuși de către victime. Mai apoi, atunci când „investitorii” își cereau profitul promis, bănuiții le cereau alte sume de bani, ca și „comision” pentru extragerea banilor investiți. În final, banii erau convertiți în criptovalută de către un suspect de 22 de ani. Prin urmare, persoanele care au investit inclusiv din bani împrumutați au fost înșelate în total cu 385.000 lei, 360.000 dolari și 30.000 euro (sau aproximativ 7 milioane lei)”, menționează Poliția Națională.

 În urma măsurilor de investigație și a probelor acumulate în cadrul urmăririi penale, oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliile suspecților, unde au fost depistate și ridicate mai multe probe relevante pentru cauza penală: mai multe telefoane mobile și carduri bancare, un aparat pentru numărarea bancnotelor, cartele telefonice, extrase ale transferurilor bancare, înscrisuri de ciornă, precum și suporturi de stocare a informației.

Amintim că potrivit surselor unul dintre ei este Nichita Dodon, fiul lui Alexandr Dodon. Ultimul este consăteanul ex-președintelui Igor Dodon.

Nichita Dodon ar fi suspectat de procurori că ar fi săvârșit infracțiuni de escrocherie în proporții deosebit de mari, dar și  spălare de bani, iar la data de 19 aprilie curent magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au eliberat mandat de arest pentru 30 de zile pe numele său.

Anterior, Nichita Dodon a mai apărut în spațiul public, după ce pe rețele de socializare au fost publicate imagini în care acesta șofa prin centrul capitalei cu o viteză ce depășește 150 de km/h, dar și cum consumă alcool sau împușcă dintr-o armă pe ritmul unei melodii tematice care răsună la volum maxim.

Mai mulți vârstnici, ademeniți „să investească” 7.000.000 lei în criptomonede. Cinci bănuiți au fost reținuți

Patru bărbați și o femeie, care au lipsit de aproximativ 7 milioane lei mai mulți vârstnici ademeniți „să investească” în criptomonede, au fost reținuți, anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

„Primele din cele nouă victime cu vârste de 65-80 ani au fost înșelate începând din 2023. Persoanele înșelate sunt din Cahul, Căușeni, Edineț, Ialoveni și Orhei și au fost convinse de către bănuiți să investească sume de peste 10.000 lei, în mai multe tranșe. În schimb, aceștia le promiteau că vor câștiga mai mulți bani (în funcție de creșterea sau scăderea bursei de valori).
Cei patru bărbați bănuiți din Cahul, Căușeni, Ceadâr-Lunga și Edineț cu vârste cuprinse între 19 și 43 de ani creau conturi bancare și găseau prin comunicare pe aplicațiile Whatsapp și Telegram „investitorii” pe care-i convingeau să depună sume de bani.
La rândul ei, femeia bănuită cu vârsta de 43 de ani (care este și concubina liderului grupului criminal organizat, anunțat în căutare prin Interpol), avea rolul de curier – primea banii de la victime.
Astfel, bănuiții profitau de vulnerabilitatea acestora și lipsa de informare pentru a fi induse cu ușurință în eroare, ulterior aceștia extrăgeau de la bancomate banii depuși de către victime. Mai apoi, atunci când „investitorii” își cereau profitul promis, bănuiții le cereau alte sume de bani, ca și „comision” pentru extragerea banilor investiți. În final, banii erau convertiți în criptovalută de către un suspect de 22 de ani.
Prin urmare, persoanele care au investit inclusiv din bani împrumutați au fost înșelate în total cu 385.000 lei, 360.000 dolari și 30.000 euro (aproximativ 7 milioane lei)”, se arată în comunicatul emis de PCCOCS.

În urma măsurilor de investigație și a probelor acumulate în cadrul urmăririi penale, oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliile suspecților, unde au fost depistate și ridicate mai multe probe relevante pentru cauza penală: mai multe telefoane mobile și cartele bancare, un aparat pentru numărarea bancnotelor, cartele telefonice, extrase ale transferurilor bancare, înscrisuri de ciornă, precum și suporturi de stocare a informației.

Urmărirea penală continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Imagini de poveste la Comrat unde cireșii japonezi au înflorit

Primăvara a adus un spectacol de culoare la Comrat, unde cireșii japonezi, cunoscuți sub denumirea de sakura au înflorit în parc. Cei aproximativ 30 de copaci plantați creează un decor de poveste, atrăgând localnici, turiști și fotografi amatori, scrie radiomoldova.md.

Parcul din Comrat este unul dintre cele mai vizitate locuri în aceste zile. Sute de oameni vin să admire frumusețea din mijlocul agitației urbane.

„Am venit să mă relaxez cu fiica mea. Parcul este foarte frumos și chiar îmi ridică dispoziția”.

„Am planificată o sesiune foto aici. Au înflorit copacii foarte frumos, o să facem poze și o să ne bucurăm de natură”.

„Pentru prima dată văd cum înflorește sakura, foarte frumos. Copiii se simt bine, dar și cei bătrâni”.

„Așa ceva noi nu mai avem, este un peisaj frumos pentru a face fotografii”.

Potrivit Primăriei din Comrat, primii copaci de sakura japonezi au fost plantați în parc în 2013, iar alți 10 copaci tineri au fost plantați acum doi ani. Înflorirea va continua încă cel mult șapte-zece zile.

Fosta soție a lui Vladimir Putin s-a recăsătorit cu un bărbat cu 20 de ani mai tânăr!
Articolul anterior
Interpreții moldoveni care concurează la Premiile Muzicale Radio România 2017
Articolul următor
Close menu