De Paște, aproape că nu există masă fără bucate din miel. Chiar dacă este bogată în fier și proteine ușor digerabile, carnea de miel nu este recomandată tuturor, în meniu. Vezi mai jos ce beneficii îți aduce carnea de miel, dar și când nu ar trebui consumată.


Carnea de miel conține fier
Carnea de miel, datorită conținutului de fier, previne anemia și este binevenită pentru persoanele fără probleme medicale cardiace și digestive. În plus, persoanele care își doresc să își crească masa musculară sau să se refacă după intervenții chirurgicale pot avea în meniu carnea de miel, mai ales pentru că aceasta ajută substanțial la refacerea țesuturilor.
/* (c)AdOcean 2003-2017, promo.fish.Unica.md.All. InPage_Mobile */
ado.slave(' adoceanrosdcfepomos', {myMaster: 'CkunqTStlx7YoevtfueBX_vh. kxuKTu_pRhoaa8Sml..17' });
Pe lângă fier și proteine ușor digerabile, carnea de miel conține acizi grasi Omega-3, complexul vitaminelor B, zinc, fosfor, calciu și 35% grăsimi saturate, când este pregatită fără ulei.
Când cumperi miel, este bine să ții cont este greutatea mielului, aceasta ar trebui să fie între 10 și 13 kilograme, deoarece dacă are o greutate mai mică de 9 kilograme, carnea conține o cantitate mare de purine și este mult mai greu de digerat de către organism. Este bine să știi că organele interne se alterează mult mai ușor și mai repede decât carnea în sine.
Sfaturi pentru prepare
Cel mai bine este să lași carnea la marinat pentru câteva ore și s–o gătești la cuptor sau pe grătar și să eviți să folosești ulei. Cele bune condimente pentru asezonarea cărnii de miel sunt usturoiul, șofranul, chimenil, nucșoara, piperul negru.
Ce dezavantaje are carnea de miel
Carnea de miel este foarte calorică, mult mai bogată în grăsimi decât carnea de vițel. Prin urmare, este bine să respecți mărimea porției și să o consumi cu socoteală, fără a face excese la masa de Paște.
Acest tip de carne trebuie evitat de către cei care suferă de colesterol mărit în sânge, boli cardiace, gută (creșterea nivelului seric de acid uric), pancreatită acută sau cronică.
Carnea de miel conţine mai multe purine, substanţe care formează acidul uric în organism. Acumularea de acid uric în exces şi imposibilitatea eliminării lui cauzează gută şi creşte riscul formării pietrelor la rinichi.