Eugen Doga invită la concert!

Maestrul Eugen Doga, în colaborare cu Direcția Cultură a Municipiului Chișinău, lansează pentru prima dată la Chișinău, cartea de arii și romanțe „Dialogurile dragostei”, volumul I, cu muzică semnată de compozitorul Eugen Doga și inspirată din iubirea cutremurătoare a marelui poet Mihai Eminescu şi Veronica Micle.

separator

Evenimentul va avea loc miercuri, pe 19 aprilie, cu începere de la ora 18.00, la Filarmonica Națională Serghei Lunchevici”. Spectatorii vor avea parte de o seară cu dedicații, autografe și surprize.

17903537_774965452680839_2809818726593254637_n

Volumul I „Dialogurile dragostei” conține 25 de cântece și romanțe, semnate de Eugen Doga, pe versuri de Veronica Micle și Mihai Eminescu. În cadrul spectacolului vor evolua: soprana Mariana Bulicanu, solistă a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Cristina Pintilie, Ana Cernicova, soprană TNOB, Marcel Roșca, elevii Liceului „Ciprian Porumbescu” și Orchestra simfonică dirijată de Dumitru Cârciumaru.

Opera lui Mihai Eminescu și dragostea dintre poet și Veronica Micle a marcat întreaga creație a compozitorului Eugen Doga. Maestrul a scos muzica din poezie, întâietate având versul lui Mihai Eminescu şi a Veronicăi Micle.

„Eu cred că aceste două mari personalități din istoria culturii românești au fost create una pentru alta creată. Cred că multe lucrări nu ar fi apărut dacă cei doi nu se cunoșteau. Veronica era o poetă genială… Niște poezii extraordinare, atâta dragoste, atâta căldură, atâta ură, devotament, pasiune, atâta spațiu în aceste sentimente. Nu le găsești la nimeni în literatură. Creația celor doi era legată. De exemplu în „Povestea cordului” găsim acest lucru și la Eminescu dar și la Veronica. Simțirile lor erau într-adevăr într-un dialog”, spunea într-un interviu maestrul Eugen Doga.

Eugen Doga este cel mai mare compozitor contemporan al nostru, autorul valsului secolului XX – „Tandra şi gingaşa mea fiară”, care alături de altă lucrare – „Gramofon” – se află topul celor mai frumoase 100 de piese din toate timpurile. Creaţia sa este una vastă şi cuprinde cântece, melodii lirice, muzică de balet, pentru spectacole de teatru şi pentru 200 de filme.

Biletele le puteți achiziționa de la casele Filarmonicii (tel.(022) 22-27-34)

Moldoveanul Alexandru Paraschiv a devenit vicecampion european la box

Rezultat istoric pentru boxul din Republica Moldova. Pugilistul moldovean Alexandru Paraschiv a devenit vicecampion european la box.

Sportivul nu a mai disputat finala categoriei de până la 63,5 kg, din cauza unei accidentări, notează Noi.md. Acesta va încerca să se recupereze la timp, până la ultimul turneu preolimpic, care este 23 mai – 3 iunie în Bangkok, Thailand.

Pe podiumul de premiere a urcat și Vasile Cebotari. El a intrat în posesia medaliei de bronz la categoria de greutate de pînă la 71 kg.

Natalia Barbu, prima repetiție pe scena Eurovision 2024

Interpreta Natalia Barbu, care va reprezenta Republica Moldova la Eurovision, a avut astăzi prima repetiție la Malmö, Suedia.

Artista a ieșit în scenă de una singură, într-o rochie albă și cu o vioară. Aceasta a interpretat piesa „In the middle”. Natalia Barbu va evolua în prima semifinală a competiției, pe 7 mai.

Natalia Barbu a mai reprezentat Republica Moldova la Eurovision în anul 2007 cu piesa „Fight”. Interpreta s-a clasat atunci pe locul 10.

E spirit de Sărbătoare în Capitală! Chișinăul, decorat de Paște

Primăria Chișinău informează că, tradițional, în preajma sărbătorilor luminate, în centrul Capitalei va fi inaugurată zona cu luminițe și decorațiuni având tematica pascală.

De asemenea, străzile din sectoarele capitalei sunt decorate cu figurine de iepurași, ouă colorate și flori de primăvară, creând o atmosferă plină de căldură.

Pe durata Sărbătorilor de Paște, pe străzile centrale va fi conectat și iluminatul decorativ.

Paștele în familia Victoriei Lungu. „Îmi pare rău că nu mergeam cu mama la Biserică”
Articolul anterior
Cum va fi vremea în Noaptea de Înviere. Va ploua?
Articolul următor