Paștele în familia Victoriei Lungu. „Îmi pare rău că nu mergeam cu mama la Biserică”

Cu câțiva ani în urmă, interpreta sărbătorea Paștele alături de mama, acum, însă, aceasta merge la casa părintească însoțită doar de fiica Valeria. Împreună fac curățenie, prepară mielul tradițional, merg la Biserică și-o pomenesc pe bunica…

separator

„Când era mama în viață, mergeam cu Valeria la țară și dădeam copacii cu var, coceam pască, vopseam ouăle, pregăteam bucate tradiționale. Fiicei mele îi plăcea foarte mult  să o ajute pe bunica. Mama întotdeauna ținea post și eu eram cea care gusta sarmalele, răciturile și restul bucatelor.

Îmi pare rău că nu mergeam cu ea la Biserică, că nu mă rugam atât de des. Acum, după decesul ei, văd altfel lucrurile.

De când ea nu mai este, mă duc la țară cu o săptămână înainte de Paște și fac curățenie în curte, în casă, pregătesc totul pentru sărbătoare.

În Săptămâna Patimilor țin post strict, iar în ultimele 3 zile beau doar apă. La Biserică mă duc cu Valeria, stăm de la 11 seara până dimineața, când mă împărtăș. După ce venim de la sfințire, ne spălăm cu ouă și bănuți și gustăm din mielul pregătit în noaptea Paștelui. A doua zi, îmi vizitez sora și frații și sărbătorim împreună.

De Paștele Blajinilor, a decedat tata. De aceea, în fiecare an mergem la cimitir.

Regret că tot timpul puneam pe primul loc cariera, alergam la concerte, evenimente și nu aveam timp s-o vizitez pe mama mai des. Acum, am înțeles că liniștea sufletească este cea mai importantă și mă strădui să merg la Biserică, la Mănăstiri, să mă rog și să-mi cer iertare.”


alte Articole interesante