Președintele Franței și soția sa, criticați pentru ținutele purtate la ceremonia de învestire?

Astăzi, 14 mai, în cadrul unui eveniment grandios, cel mai tânăr şef de stat francez, în vârstă de 39 ani, a fost învestit oficial în funția de Președinte al Franței. Ținutele purtate de Emmanuel Macron și soția sa au devenit însă subiectul zilei în presa din toată lumea, și asta pentru că cei doi soți ar fi ales, pentru ceremonia de învestire, costume ieftine și accesorii împrumutate de la casa de modă Vuitton.

separator
61885419

Presa scrie că noul preşedinte al Franţei, Emmanuel Macron, a purtat la ceremonia de învestire un costum albastru de 450 euro, creat de către un producător autohton francez, prețul fiind foarte departe de cel al costumelor pe măsură, iar soția sa şi-a făcut apariţia într-o ţinută împrumutată de la Louis Vuitton, nu cumpărată.61885418Surse din anturajul noului președinte au precizat că ținuta lui Brigitte Macron, ansamblul de culoarea lavandei, o fusta scurtă și un sacou la două rânduri de nasturi, a fost ”creata special pentru această ocazie de către creatorul francez Nicolas Ghesquière de la casa Louis Vuitton. Această ținută și geanta Vuitton care o însoțește i-au fost împrumutate”, a subliniat sursa.PARIS, FRANCE - MAY 14 : New French President Emmanuel Macron's Brigitte Trogneux Macron arrives at the Elysee Palace prior to the handover ceremony in Paris, France on May 014, 2017. Mustafa Yalcin / Anadolu Agency

De asemenea, Președintele Franței a ales să meargă într-un jeep militar şi nu într-o limuzină civilă, în drumul către Arcul de Triumf, unde a stat în ploaie, fără palton sau umbrelă, pentru a aduce un tribut la mormântul soldatului necunoscut, scrie protv.ro.

Potrivit presei, onestitatea se numără printre calităţile admirate de către alegătorii francezi la un preşedinte, iar la ceremonia de investire, cei doi soți ar fi demonstrat asistenţei o impresie de înaltă modestie.

61885420

Emmanuel Macron are 39 de ani și este căsătorit de aproape zece ani cu Brigitte Trogneux, profesoara sa din liceu, cu 25 de ani mai în vârstă decât acesta. Brigitte Macron are 64 de ani.

Atac cu rachetă asupra unui spital din Harkov: în blocurile instituției se aflau peste 1000 de oameni

În noaptea de 26 spre 27 aprilie 2024, ocupanții ruși au tras cu o rachetă S-300 asupra teritoriului unde se află mai multe clădiri ale unui spital de psihiatrie din Hrakov. O pacientă de 53 de ani a fost rănită, potrivit presei din Ucraina.

Acest lucru a fost anunțat de președintele Administrației Regionale de Stat din Harkov, Oleg Sinegubov. „La momentul bombardării, în cel mai afectat bloc, erau 60 de pacienți și 5 lucrători medicali. Explozia a deteriorat clădirea de catering, alimentarea cu apă și liniile electrice”, a menționat Sinegubov. Acesta a precizat că o pacientă de 53 de ani a fost rănită și a primit îngrijiri medicale pe loc. Toți ceilalți pacienți au fost repartizați între blocurile spitalului.

Valul de explozie a afectat mai multe clădiri și linii electrice adiacente.

Revoluție în industria panourilor fotovoltaice. Un nou material crește eficiența celulelor solare la 190%

Cercetătorii de la Universitatea Lehigh au dezvoltat un material cu potențialul de a crește semnificativ eficientă panourilor solare, relatează Interesting Engineering.

Inovațiile constante care îmbunătățesc eficientă au devenit cruciale, în special pentru a satisface nevoile energetice globale.

Echipa de cercetători a prezentat în premieră un prototip care utilizează un material cuantic că strat activ într-o celulă solară. Materialul respectiv a prezentat o absorbție fotovoltaică de 80% și o eficientă cuantică externă (EQE) de până la 190%.

Această performanță este remarcabilă deoarece depășește limita teoretică stabilită de eficientă Shockley-Queisser pentru celulele solare tradiționale pe baza de siliciu. În comparație, celulele solare convenționale au o EQE maximă de 100%.

„Această lucrare reprezintă un salt semnificativ în înțelegerea și dezvoltarea de soluții energetice durabile. Evidențiază abordări inovatoare care ar putea redefini eficientă și accesibilitatea energiei solare în viitorul apropiat”, a declarat Chinedu Ekuma, profesor de fizică la Universitatea Lehigh și autor al lucrării de cercetare, într-un comunicat.

sursa

Peste 21% din populația Germaniei trăia în 2023 în pragul sărăciei sau excluziunii sociale

Puţin peste 17,7 milioane de persoane, sau 21,2% din populaţia Germaniei, trăiau în pragul sărăciei sau excluziunii sociale în 2023, practic acelaşi număr ca în urmă cu un an, potrivit datelor publicate miercuri de Oficiul Federal de Statistică (Destatis), preluate de EFE, relatează Agerpres.

În 2022, aproximativ 17,5 milioane de persoane, sau 21,1% din populaţie, se aflau în această situaţie.

Potrivit datelor de la Destatis, pe baza rezultatelor iniţiale ale Sondajului privind veniturile şi condiţiile de viaţă (EU-SILC) publicat de Eurostat, în 2023 aproximativ una din şapte persoane – 14,3% din populaţie sau aproape 12 milioane – era expusă riscului de sărăcie în Germania, faţă de 14,8% în 2022.

EU-SILC consideră că o persoană este expusă riscului de sărăcie dacă are mai puţin de 60 % din venitul mediu echivalent al întregii populaţii, care în 2023 a fost de 1 310 de euro net pe lună pentru o persoană singură din Germania şi de 2 751 euro pentru un cuplu cu doi copii cu vârsta sub 14 ani.

În 2023, 6,9% din populaţie sau 5,7 milioane de persoane din Germania – în creştere de la 6,2% în 2022 – s-au confruntat cu privaţiuni materiale şi sociale semnificative, adică condiţiile lor de viaţă au fost restricţionate semnificativ de lipsa resurselor economice.

Astfel, de exemplu, cei afectaţi nu şi-au putut permite să plătească chiria casei, ipoteca sau anumite servicii, să plătească pentru o călătorie de vacanţă de o săptămână, să înlocuiască mobilierul uzat sau să iasă să mănânce sau să bea cu prietenii sau familia o dată pe lună.

Ca şi în anul precedent, 9,8% din populaţia cu vârsta sub 65 de ani – adică 6,2 milioane de persoane – trăiau în 2023 într-o gospodărie cu o rată foarte scăzută de participare la forţa de muncă, adică rata de participare la forţa de muncă a membrilor în vârstă de muncă – între 18 şi 64 de ani – era sub 20%.

Acesta este cazul, de exemplu, dacă, într-o gospodărie cu două persoane din această grupă de vârstă, una dintre ele nu a fost angajată deloc, iar cealaltă a fost angajată doar patru din cele douăsprezece luni ale anului.

Mesajul băieților de la Sunstroke Project după ce au luat locul 3 la Eurovision!
Articolul anterior
Familia actorului Florin Piersic este în doliu! Iată care este motivul
Articolul următor