Galina Tomaș: Cum poți slăbi 10 kg în doar 8 săptămâni

Pregătește-te de cele mai extraordinare opt săptămâni din viața ta. Dacă în aceste săptămâni vei urma cu exactitate programul, organismul tău va suferi o transformare remarcabilă. Pe lângă faptul că vei reuși să slăbești 10 kg, fără înfometare și diete drastice, vei fi uimită de capacitatea miraculoasă a corpului de autovindecare. Află de la nutriționista Galina Tomaș care sunt cele 10 regulile pe care să le respecți când îți dorești să slăbești.

separator

GalinaFără compromisuri, fără abateri de la reguli în aceseastă perioadă. Cu cât ești mai strictă, cu atât mai repede gusturile se vor modifica.

Disciplinează-te și începe chiar de azi să-ți schimbi regimul alimentar. Rezultatele te vor încuraja și motiva să adopți un stil de viață sănătos pentru tot restul vieții.

Timp de opt săptămâni nu consuma niciun aliment nociv, astfel vei depăși dependențele alimentare și vei beneficia de curățarea fiziologică a organismului. În acest timp s-ar putea să devii irascibilă, obosită, să ai dureri de cap sau alte simptome neplăcute, dar nu renunța, pentru că organismul se curăță de toxine. În schimb, după aceste săptămâni starea ta de sănătate se va înbunătăți considerabil.

În primele sătămâni, vei slăbi mult mai ușor, însă pe măsură ce te apropii de greutatea ideală scăderea în greutate va încetini.

Regula 1: Bea aproximativ 2,5 l apă pe zi.

4Regula 2: Consumă legume crude aproximativ 450-500 gr. pe zi.

Alimentele crude au efect caloric negativ, adică aportă mai puține calorii decât au nevoie pentru a fi digerate. În dependență ce legume crude consumi, dar  450 gr de legume crude vin cu 100 maxim 200 de calorii, pentru  a fi digerate e novoie de mult mai multe calorii care se obțin din grăsimile depozitate pe abdomen, fese etc. În plus, legumele crude trec foarte repede prin tractul digestiv. Distribuie consumul de 450 gr de legume pentru fiecare masă principală din zi.

Regula 3: Mănâncă legume gătite la abur sau fierte 450 gr pe zi.

Sunt unele legume care își dublează unele beneficiile dacă sunt gătite la abur, cum ar fi: roșiile, ciupercile, ceapa, morcovii, conopida, vinetele.

Regula 4: Optează pentru diversitate, atunci când mânânci legume.

Variază consumul de legume: salata romană, iceberg, rucola, țelină, spanacul, broccoli, conopidă, ardei, ceapă, ridichii, gulii, morcovi, dovlecei, sfeclă, varză, roșii, castraveți, ciuperci, mazăre verde etc.

1Regula 5: Consumați la masa de prânz leguminoase.

Fasole sau alte leguminoase sunt unele din alimentele considerate perfecte. Ele stabilizează glicemia, scad pofta de dulciuri și previn mâncatul excesiv. Consumă câte o cană pe zi: fasole, linte, naut, soia sau mazăre.

 

”Leguminoasele conțin fibre solubile, cât și fibre insolubile și sunt bogate în amidon rezistent. Este un tip de amidon care se comport ca și fibrele. În mod tipic amidonul se găsete în carbohidrați, iar în timpul digestiei se transforă în glucoza, pe care organismul o transformă în energie. Amidonul rezistentunt trece prin intestine fără a fi digerat, de aceea unii cercetători l-au nimit al treilea tip de fibre.”, scrie medicul Joel Fuhrman în cartea sa, ”Mănâncă pentru a trai” .

Amidonul rezistent oferă multe beneficii adiționale unice pentru sănătate:

  • Susține slăbirea și sănătatea digestivă;
  • Ajută la prevenirea constipației;
  • Ajută la menținerea glicemiei;
  • Reduce riscul de a ne îmbolnăvi de diabet și de afecțiuni cardiace;
  • Reduce riscul apariției cancerului de colon.

Regula 6: Consumă cel puțin patru fructe proaspete pe zi, dar nu suc de fructe.

Regula 7: Consumă limitat aceste alimente:

Legumele și cereale bogate în carbohidrați: porumb, cartofi, păstârnac, orz, cereale (nu mai mult de o cană pe zi), pâinea și paste integrale, nuci și semințe ( 30 gr.), avocado (60 gr.), fructe uscate (maxim 2 linguri pe zi).

Dacă pe lângă faptul că vrei să slăbești, ai probleme și cu glicemia, renunță în aceste săptămâni la legumele  și cerealele bogate în carbohidrați sau consumă o cantitate mică o dată la 2 zile.

Regula 8: Înainte de a  consuma cerealele pune-le seara la înmuiat în apă, pentru a crește valorile lor nutriționale.

Anumiți fitonutrienți și vitamine sunt active în momentrul în care aceste cereale încep să germineze. Aceste substanțe include fenoli care inhibă creșterea celulelor cancerigene.

Regula 9: Nucile și semințele consumă-le în stare crudă: nuci, nuci caju, alune, migdale, semințe de floarea soarelui, de susan, de in, de dovleac.

Regula 10: Folosește toate condimentele și ierburile pe care le cunoști, cu excepția sării.

Sfaturi utile:

  1. Țineți minte! salata este felul principal: mânâncă salata ca felul întâi la prânz și la cină. Avem tentința să mâncăm mult din primul fel pentru că suntem flămânzi. Alimentele crude au o durată de tranzit crescut; ele ne umplu stomacul și favorizează scăderea în greutate.
  2. Atenție la alimentele de origine animală! Consumă de 2 ori pe săptămână pește sau carne de curcan, de 2 ori pe săptămână câte un ou, uneori iuart, chefir fără zahăr și alte adaosuri. Mănâncă alimentele de origine animală ca și pe condimente, nu mai mult de 350 de gr. pe săptămână.
  3. Mânâncă în fiecare zi o lingură de semințe de in măcinate. Aceastea îți vor furniza necesarul de grăsimi omega 3, care te  protejează de diabet, afecțiuni cardiace și cancer. O porție de omega 3 o poți obține și din nuci sau soia.

Încercă să nu devii obsesivă cu cântarul, concentrează-te la ceea ce faci. Greutatea va scădea în mod natural ca rezultat al alimentației inteligente, al exercițiului fizic și al adoptării unui stil de viață sănătos. Nu poți controla în totalitate numărul de kilograme pe care le pierzi sau viteza cu care le dai jos. Corpul tău va stabili ritmul arderii grăsimilor, atunci când te alimentezi sănătos.

8

Sportul este esențial pentru scăderea în greutate, facilitează pierderea kilogramelor în plus și îți va oferi o doză de sănătate. O oră de antrenament arde până la 500 de kcal.

Prima săptămână respectă o  alimentație bazată pe legume și fructe, fără produse de origine animală. De fapt este o detoxifiere a organismului de toxine pentru a scăpa de dependențe alimentare și pentru o scădere mai pronunțată în greutate.

6Următoarele 7 săptămâni sunt mai puțin agresive. Poți include 350 gr de alimente de origine animală pe săptămână și o linguriță de ulei pe zi în salate.

Lista săptămânală de cumpărături:

  • Este bine să ai mereu o varietate bogată de alimente sănătoase la îndemână, pentru a evita tentația să mănânci alimente nocive.
  • Legume care pot fi consummate crude: morcovi, țelină, dovlecei, ardei, ciuperc, salată verde, varză, roșii, castraveți, ceapă, usturoi, praz, rucola, verdețuri.
  • Legume care pot fi gătite (proaspete sau congelate): broccoli, conopidă, vinete, ciuperci, roșii, varză, fasole verde, sfeclă roșie, spanac, varză de bruxelles, sparanghel, praz, ceapă, usturoi, urzici.
  • Fructe proapete: mere, kiwi, portocale, grapefruit, lămâie, struguri, pere, prune, piersici, caise, căpșuni, afine, zmeură, cireșe, vișine, avocado.
  • Nuci și semințe: nuci obișnuite, migdale, nuci cajou, fistic, semințe de floarea soarelui, de dovleac, de in, de susan, de cânepă, de chia.
  • Ierburi aromatice și condimente: busuioc, oregano, mărar, pătrunjel, coriandru, rozmarin, cimbru, ghimbir, mentă, boia, chimion, piper, curry, scorțișoară.
  • Alte provizii: oțet balsamic sau de mere.

Nu îți va folosi la nimic să slăbești, dacă nu reușești să te menții. Adoptă un regim alimentar sănătos pentru tot restul vieții. Alegerea de a trăi o viață sănătoasă sau nesănătoasă, este o decizie personală, dar nu privi ca pe totul sau nimic. În această viață ne este dat un corp, iar fericirea și sănătatea sunt strâns legate. Îți doresc o viață lungă și o sănătate de fier!

Dacă nu reușești să slăbești poți apela la ajutorul nutriționistei Galina Tomaș. Programează-te la o consultație la numărul de telefon: 060886688.

galina

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Alimentele pe care trebuie să le ocolim. Ne otrăvesc și duc la apariția cancerului

Cât de des ne gândim la alimentele pe care le consumăm și la efectele pe care le au asupra sănătății noastre? Un stil de viață sănătos nu se reduce doar la activitatea fizică, ci și la alegerile alimentare pe care le facem zilnic. Specialiștii avertizează că unele alimente comune pot fi toxice și pot favoriza apariția unor afecțiuni grave, inclusiv cancerul, scrie realitatea.net.

Într-un interviu recent, cunoscutul medic cardiolog, dr. Cezar, a discutat despre alimentele care ar trebui evitate din cauza impactului lor negativ asupra sănătății. Printre acestea se numără prăjelile și uleiurile din semințe, care, deși sunt consumate frecvent, pot crea inflamații în organism și pot favoriza apariția cancerului. Dr. Cezar subliniază importanța limitării consumului acestor alimente, chiar dacă nu este întotdeauna posibil să le evităm complet.

„Niciodată nu zic niciodată, dar să fie cât mai rar. Pe primul aș pune prăjelile, uleiurile din semințe, ulei de floarea soarelui prăjit, ceea ce foarte multă lume consumă. Trebuie consumat cât mai rar posibil, nu niciodată. Prăjeala e favorizantă pentru apariția cancerului, creează inflamație și deteriorează anumite structuri, anumite molecule și corpul folosește energie să repare ceea ce s-a stricat.”, a declarat dr. Cezar.

Pe locul do i în lista alimentelor de evitat se află zahărul, iar pe locul trei, făinoasele. Dr. Cezar explică că grâul modificat genetic din făină și cereale poate cauza inflamații în organism. Recomandarea sa este să alegem produse din grâu integral și să consumăm făinoasele cu moderație.

„Eu mănânc paste de patru ori pe lună să zicem, în medie, dar încerc să aleg paste dintr-un grâu integral mai scump, dar mâncând rar, nu e o problemă. Cea mai mare problemă a societății este lipsa de mișcare. Dacă ar face sport, atunci nu sunt neapărat atât de nocive aceste alimente.

Pe locul patru aș spune excesul de proteine de origine animală. Adică mâncăm prea multă carne, în raport cu munca fizică pe care am făcut-o. Nu trebuie consumată în fiecare zi, dar a renunța de tot la carne se poate asocia cu foarte multe carențe.(…)”, a completat specialistul.

Excesul de proteine de origine animală este un alt factor de risc pentru sănătatea noastră, potrivit medicului. Consumul excesiv de carne poate duce la diverse probleme de sănătate, mai ales în lipsa activității fizice adecvate.

Cât de periculoase sunt ouăle dacă sunt consumate în cantități mari

În plus față de aceste alimente, există și riscul de intoxicație alimentară asociat cu ouăle, mai ales atunci când sunt consumate crude sau insuficient gătite. Bacteriile precum Salmonella pot fi prezente în ouă și pot provoca boli grave. Pentru a minimiza riscul, se recomandă alegerea ouălor pasteurizate și gătirea lor corespunzătoare.

Este important să fim conștienți de alegerile noastre alimentare și să ne informăm corect pentru a menține sănătatea și bunăstarea noastră pe termen lung.

ANSA retrage din comerț peste 23 tone de banane cu un conținut depășit de pesticide

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează consumatorii că, în cadrul Programului Național de Monitorizare a conținutului de nitrați și a reziduurilor de pesticide în produsele alimentare de origine vegetală provenite din import pentru anul 2024, s-a depistat un lot de „BANANE”, cu depășirea limitei maxime admisibile al reziduului de pesticid Clorpirifos, țara de origine Ecuador.

Pentru a garanta consumatorilor produse alimentare sigure ANSA a dispus, în mod urgent, retragerea lotului nominalizat din unitățile de comerț.

Informații despre produs:

Denumirea produsului: BANANE

ImportatorS.R.L ”FRUCT EXPERT – PLUS”

Masa netă23 180 kg

Bananele neconforme au fost  comercializate în magazinele S.R.L. MOLDRETAIL GROUP (Linella și Fidesco) în perioada 29.04.2024 – 02.05.2024.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze unității de comerț de unde au fost procurate (în baza bonului fiscal).

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor alimentare neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar neconform pentru sănătatea umană.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la nr. de telefon: 0(22) 511-511;

Linia Verde: 0 800 800 33; Viber: 067675544

Salată verde cu ton
Articolul anterior
Familia Jannei Friske s-a întâlnit cu Platon
Articolul următor