Piept de pui umplut cu ciuperci

Te duci de dragă dimineață la serviciu, nu reușești să mănânci pe parcursul zilei și îți dă târcoale un singur gând: Ce să mănânc la cină? Noi îți recomandăm o rețetă foarte gustoasă și ușor de preparat.

separator

Ingrediente:

-400 g de piept de pui;

-sare și piper după gust;

-10 g de cașcaval;

-o bucată de ceapă;

-200 g ciuperci;

-o bucată de ardei kapia;

-pătrunjel;

-ouă;

-pesmeți;

-fulgi de porumb.

Mod de preparare:

Bate pieptul de pui, apoi presară-l cu piper negru și cașcaval ras.

În tigaie, călește un pic ceapa tăiată mărunt, după care adaugă ciupercile și amestecă. Adaugă ardeiul kapia tăiat și pătrujelul peste umplutura din tigaie.

Apoi, adaugă câte două linguri de umplutură pe fiecare felie de piept,  presărat din timp cu piper negru și cașcaval.

Înfășură umplutura din felia de piept, după care treci bucățile de carne obținute prin bolul cu ouă bătute, prin bolul cu pesmeți mărunțiti, iarăși reveniți la bolul cu ouă și la final prin bolul cu fulgi de porumb.

Pune bucățile de carne obținute în cuptor, lăsați-le timp de 45 de minute la temperatura de 200 grade Celsius.

Poftă Bună!

 


Olade. Trei secrete pentru a le găti

Oladiile sunt un fel de combinatie între clătite și pancakes-uri.

Ingrediente:

  • ouă – 2 buc.
  • chefir – 300 ml.
  • zahăr – 1 lingură.
  • ulei de floarea soarelui – 1 lingura.
  • sare – 1/4 linguriță.
  • sifon – 0,5 linguriță.
  • făină – 220 gr. (+ 2-3 linguri)

Iată cele 3 secrete

  1. Încălzește chefirul.
  2. Ordinea ingredientelor (în special sifon).
  3. Puteți lăsa să stea 5-10 minute pentru ca sifonul să aibă timp să reacționeze.

Mod de preparare

  • Combinați chefirul, ouăle, zahărul și sarea.
  • Pune tigaia la foc mediu.
    Este necesar să-l încălziți astfel încât degetul coborât să fie fierbinte, dar tolerabil (se amestecă în mod constant și asigurați-vă că ouăle nu se coagulează)
  • Adăugați făina, bateți până se omogenizează. Cantitatea de făină depinde de grosimea chefirului.
  • Dacă este lichid, aveți nevoie de 3 linguri în plus. Aluatul trebuie să curgă foarte încet din lingură
  • Adăugați sifon, amestecați, apoi turnați ulei.
  • Nu mai puteți amesteca și mai amestecați aluatul.
  • Turnați ulei într-o tigaie încălzită și puneți 1 lingură.
  • Se prăjește până se rumenește.

ATENȚIE CONSUMATORI! A fost retras acest produs dintr-un supermarket din Chișinău

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a retras de pe rafturile unui supermaket file de păstrăv sărat, motivu retragerii fiind contaminarea cu Listeria monocytogenes, informează unica.md.

Ce este Listeria monocytogenes?

Este o bacterie Gram-pozitiva, care cauzeaza listerioza. Este o bacterie facultativa anaeroba, capabila sa supravietuiasca in prezenta sau absenta oxigenului. Se poate dezvolta si reproduce in interiorul celulelor gazda si este unul dintre agentii patogeni ai virusului alimentar  cel mai virulent, cu 20-30% dintre infectiile cu listerioza alimentara, scrie www.reginamaria.ro

Listeria monocytogenes poate infecta creierul, membranele maduvei spinarii si/sau fluxul sanguin al gazdei prin ingerarea alimentelor contaminate, cum ar fi laptele nepasteurizat sau alimente crude.

Un risc crescut il reprezinta femeile insarcinate, nou-nascutii, pacientii imunodeprimati sau persoanele cu afectiuni, cum ar fi diabetul zaharat. Daca este contactata in timpul sarcinii, infectia poate cauza avort. Prezenta infectiei inaintea sau in timpul nasterii poate determina listerioza neonatala.

Perioada de incubatie variaza intre cateva zile si cateva saptamani. Simptomele sunt dependente de poarta de intrare: oculara, cutanata, infecta amigdalelor, etc.

Complicatiile listeriozei sunt reprezentate de: septicemie, endocardita sau meningoencefalita. Listerioza poate afecta orice organ, pe cale limfatica sau hematogena.

Diagnosticul de certitudine al infectiilor listeriene se bazeaza pe izolarea germenului in cultura, din sange, lichid amniotic si lichid cefalo-rahidian.

Așa arată ciupercile otrăvitoare. Asta îți poate salva viața

Pe lângă sortimentele comestibile, există foarte multe ciuperci otrăvitoare, care ne pot pune viața în pericol. Iată cum arată ciupercile otrăvitoare.

1. Ciuperca albă

Ciuperca albă poate fi confundată cu ușurință cu alte ciuperci comestibile. Ea nu trebuie consumată niciodată, având un nivel ridicat de toxicitate și putând cauza probleme grave la nivel gastrointestinal.

2. Muscăriță sau Pălăria Șarpelui

Muscărița sau buretele muștelor, așa cum este cunoscută în popor această ciupercă, conține acid ibotenic și muscimol, substanțe care au efecte neurotoxice și care pot cauza halucinații.

3. Buretele pestriț

Buretele pestriț este un alt tip de ciupercă ce trebuie evitat. Acesta conține o sumedenie de toxine, care atunci când ajung în organism produc halucinații, probleme digestive și intoxicații.

4. Buretele viperei

Această ciupercă este letală. Acesta conține o toxină numită amanitină, care atunci când ajunge în organism provoacă reacții dintre cele mai grave, care pot ajunge să fie letale.

5. Văloasă delicată

Ciuperca cunoscută în popor sub denumirea „Văloasă delicată” este letală și asta pentru că pe lângă alte toxine, aceasta conține orelanină, o substanță care poate duce la insuficiență renală și hepatică.

6. Cortinara de munte

O altă ciupercă ce conține substanța letală orelanină este Cortinara de munte. Aceasta nu trebuie ingerată și asta pentru că poate pune în pericol viața celui ce o consumă.

7. Gheba de brad

Gheba de brad are un aspect comun  și poate fi confundată cu alte ciuperci comestibile. Atunci când este consumată, efectele acesteia sunt letale.

8. Burete porcesc

Buretele porcesc este responsabil pentru apariția Sindromului Paxillus, fiind letal pentru organismul uman.

10 articole din garderoba femeilor, pe care bărbații le adoră
Articolul anterior
Logodnica lui Pasha Parfeni a organizat petrecerea burlăcițelor
Articolul următor