Operăm HEMOROIZII rapid și bine! Chirurgia de 1 zi la Medpark

Proctologia este domeniul chirurgical care se ocupă de examinarea, diagnosticarea și tratarea bolilor acute și cronice ale canalului anal, perineului și intestinului gros, prin metode terapeutice, tehnici chirurgicale și minim invazive. Consultaţiile şi intervenţiile proctologice acoperă o gamă largă de patologii: hemoroizi interni şi externi, fisuri anale, fistule perirectale, paraproctite acute, polipi rectali etc. Una dintre cele mai răspândite afecțiuni sunt hemoroizii.

separator

hemoroizi_medparkDeși hemoroizii reprezintă o afecțiune destul de comună, aceasta nu trebuie neglijată. Boala îi afectează în special pe cei care îndeplinesc munci fizice grele, persoanele care suferă de constipatii cronice, femeile gravide, persoanele cu un mod sedentar de viaţă.

Boala hemoroidală include toate manifestările clinice ale modificărilor patologice ale hemoroizilor (hemoragia, prolabarea nodulilor hemoroidali, tromboza nodulilor interni, externi etc.), însă depistarea nodulilor hemoroidali în lipsa plângerilor nu poate fi considerată boală.

Hemoroizii se manifestă prin sângerare în timpul actului de defecare, de intensitate diferită și prin prolabarea hemoroizilor interni.

Hemoroizii pot fi acuți sau cronici, care, de fapt, sunt diferite faze ale unei singure boli. Pot fi depistați hemoroizi interni, externi, în funcție de elementul dominant și hemoroizi combinați.

  • Hemoroizii acuți (tromboza hemoroizilor) presupum creșterea în dimensiuni, edemul hemoroizilor și apariția durerilor în anus, de multe ori acestea fiind foarte intense. De obicei, aceste acuze îl determină  pe pacient se adreseze pentru prima dată la specialist. Adresarea precoce la un medic specialist și tratamentul adecvat soluționează cazul in 4-6 zile. În cazuri severe se pot dezvolta modificări necrotice ale țesutului perianal, cu declanșarea unei perirectite purulente (abscese în zona perianală).
  • Hemoroizii cronici se manifestă de regulă prin sângerari episodice, îndeosebi la defecare. Sângerarea este, de obicei, primul semn al bolii, iar în următorii 5-8 ani apare prolapsul hemoroizilor. La început, pacientul îl poate reduce cu ușurință printr-o simplă contracție a mușchilor anali. Ulterior, tonusul muscular scade, iar nodulii necesită o reducere manuală.

Tratamentul hemoroizilor 

În funcție de caracteristicile individuale ale pacientului și de gradul afecțiunii, medicul proctolog alege cea mai potrivită metodă de tratament:

  • Tratamentului conservator: prescrierea unui regim alimentar, limitarea activității fizice și prescrierea de medicamente, care au o acțiune de reducere a edemului, normalizarea microcirculaţiei în plexul hemoroidal, ameliorarea durerii.
  • Tratamentul minim invaziv: ligaturarea hemoroizilor interni cu inele de latex. Procedura se efectuează ambulator, nu necesită anestezie, iar costurile sunt minime.
  • Tratamentul chirurgical: este aplicat în tromboza de hemoroizi externi și se realizează cu anestezie locală. În acest caz se efectueaza atât îndepărtarea izolată a maselor trombotice, cât și excizia întregului nodul trombozat. La Medpark se realizează atât operația clasică de hemoroidectomie, cât și operația prin procedeul Longo cu spitalizarea de o singură zi.

Metoda chirurgicală revoluționară a lui Longo

Doctorul Antonio Longo, de la Spitalul Universitar din Palermo, a elaborat în anul 1993 o metodă nouă, aproape nedureroasă, de tratare a hemorizilor. În prezent, aceasta este metoda de bază aplicată în țările UE.

Metoda lui Longo, spre deosebire de cea clasică, nu se realizează prin porțiunea externă a rectului (care are multe terminații nervoase), ci cu câțiva centimetri mai sus, unde mucoasa rectală nu este atât de sensibilă. Intervenția prin metoda lui Longo se efectuează cu anestezie epidurală sau generală ușoară și durează circa 15-20 de minute. Pacientul operat poate fi externat într-o singură zi, iar în decurs de aproape o săptămână se poate întoarce la activitățile obișnuite (în comparație cu 3 săptămâni în cazul operaþiei clasice).

Necesitatea intervenției și metoda chirurgicală poate fi stabilită doar împreună cu medicul proctolog. 

Când este necesară consultația medicului proctolog?

Mulți dintre pacienți ezită să apeleze la un medic proctolog, din timiditate sau lipsă de informare, dar examinarea la timp este vitală, mai ales dacă faci parte din categoriile de risc sau observi unele simptome îngrijorătoare. Ai nevoie de consultaţia proctologului, în cazul în care există cel puțin unul dintre următoarele simptome:

  • Eliminări de sânge, mucozitaţi şi/sau puroi din canalul anal;
  • Apariția durerii în regiunea anala in timpul defecarii și în afara acesteia;
  • Senzaţii de greutate si disconfort în perineu;
  • Prolabarea și/sau apariția unor formaţiuni în zona perianală;
  • Balonare și dureri abdominale;
  • Constipație, diaree, meteorism, dificultăți la defecare;
  • Scăderea inexplicabilă a masei corporale, lipsa sau pierderea poftei de mâncare;
  • Vârsta de peste 50 de ani, mai ales în cazul în care rudele au o boală malignă, nu numai a
  • intestinului.

În special trebuie să alerteze eliminarea permanentă de sânge, impulsul permanent de defecație, constipația alternând cu diareea, pierderea în greutate, starea generală de slăbiciune.

Rețineți! Adresarea precoce la specialist va preîntâmpina complicațiile și dezvoltarea unor boli severe în această zonă, inclusiv maladiile oncologice.

Programează-te acum pentru o consultație la medicul proctolog la 022 40 00 40 (disponibil 24/24).

De ce să alegi Proctologia Medpark:

  • echipă medicală experimentată;
  • realizarea investigațiilor complexe;
  • stabilirea diagnosticului cu o mare exactitate;
  • aplicarea tratamentelor conservatoare de ultimă oră;
  • efectuarea procedurilor minim invazive, fără spitalizare;
  • intervenții chirurgicale sigure, prin metode moderne și cu timp minim de recuperare;
  • eficienţa şi calitatea tratamentelor.

La Medpark ai parte de soluțiile care ți se potrivesc, deoarece noi oferim în același loc și în cele mai bune condiții: consultaţii de specialitate, investigaţii imagistice şi de laborator, proceduri minim invazive, intervenţii chirurgicale și tratament spitalicesc.

CHIRURGIA DE 1 ZI LA MEDPARK – OPERĂM RAPID ȘI BINE!

Spitalul Internațional Medpark face marele salt și pune în aplicare „Chirurgia de 1 zi” – un trend mondial ce asigură restabilirea rapidă a pacientului și care este aplicat cu succes în clinicile de top din occident. Această metodă inovativă de tratament nu-ți va fura mai mult de o zi din programul încărcat şi pre-supune intervenții chirurgicale simple, cu multiple avantaje pentru pacient: reducerea complicațiilor și re-facere rapidă, cicatrici minime, confort fizic şi psihologic.

Fă o programare acum la medicul chirurg, contactându-ne la 022 40 00 40 (disponibil 24/7) sau la Recepția Medpark. Pentru mai multe detalii despre chirurgia de 1 zi la Medpark, accesează LINKUL.

10 trucuri pentru a slăbi rapid până la vară. Sfaturile unui medic

Pierderea rapidă în greutate până la vară – posibilă cu ajutorul unor trucuri ușoare. Nutriționistul rus Dr. Tatyana Selezneva dezvăluie care sunt acestea și cum să slăbești complet în siguranță până vara.

Medicul indică 10 trucuri care vă vor ajuta să vă puneți corpul în ordine.

  1. Fără un plan, mâncatul în exces este întotdeauna o posibilitate. Luați un mic dejun și un prânz copios pentru a evita mesele de seară și de la miezul nopții.
  2. Eliminați mâncarea de tip fast-food. Eliminați „vechiturile” alimentare: fast-food, alimente procesate, carne procesată, sucuri zaharoase, limonadă, sucuri ambalate, sos de soia, marinate, alcool.
  3. Atunci când creați un meniu, puneți accent pe alimentele proteice și pe carbohidrații complecși (legume, fructe, cereale), grăsimile naturale trebuie să fie prezente cu moderație.
  4. Proteinele ar trebui să reprezinte cel puțin 20% din structura alimentelor – reprezintă materialul de bază pentru construcție.
  5. Controlați consumul de zahăr și sare. Se recomandă să nu consumați mai mult de 50 de grame de zahăr pe zi și 3-5 grame de sare pe zi.
  6. Beți zilnic 1-1,5 litri de apă pură.
  7. Adăugați mai multe legume verzi în alimentația dumneavoastră, în special cele crude.
  8. Mergeți la culcare înainte de ora 23:00 și dormiți 7-8 ore.
  9. Arderea grăsimilor este excelentă în timpul somnului. Rămâneți la o activitate fizică regulată.
  10. Controlați stresul – nu vă stresați din cauza unor lucruri mărunte.

„Creați un deficit caloric moderat, consumând ceva mai puține calorii decât arde corpul dumneavoastră. Acest lucru vă va permite să slăbiți treptat fără să vă stresați organismul.”

„Asigurați-vă că dormiți și vă odihniți suficient, deoarece stresul și lipsa somnului pot duce la exces de greutate și la creșterea apetitului”, recomandă expertul.

„Beți multă apă pe tot parcursul zilei pentru a vă menține corpul hidratat și pentru a ajuta la descompunerea grăsimilor. Implementați treptat modificările stilului de viață, astfel încât acestea să devină obișnuite și pe termen lung. Evitați dietele drastice și exercițiile fizice extreme, care pot fi dăunătoare pentru sănătatea dumneavoastră”, spune nutriționistul.

„Țineți un jurnal alimentar și de activitate pentru a vă urmări progresul și pentru a vă evalua realizările. Urmând aceste metode ușor de pus în aplicare, puteți slăbi până la vară și vă puteți crea un stil de viață sănătos și echilibrat, fără fără și fără a vă afecta organismul”, recomandă Dr. Ponomareva.

Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

sursa

Un pacient de 72 de ani a avut Covid 613 zile. A suferit peste 50 de mutații de la virus

Un pacient olandez cu cel mai lung caz de infecție cu COVID înregistrat vreodată a suferit de boală un timp record de 613 zile, boala transformându-se într-o variantă nouă unică, care a derutat cercetătorii medicali.

Pacientul, sl cărui nume nu a fost dezvăluit, în vârstă de 72 de ani, a fost diagnosticat cu varianta omicron în februarie 2022, potrivit Time, citând cercetări de la Universitatea din Amsterdam. Este cea mai lungă perioadă de timp în care cineva a fost infectat cu virusul, susțin cercetătorii. 

Cel mai lung caz de infecție Covid este de 20 de luni

Sistemul imunitar  al pacientului, care suferea deja de o boală de sânge înainte de a contracta COVID, nu a reușit să producă suficiente celule albe din sânge sau anticorpi pentru a combate virusul, în ciuda faptului că a primit vaccinul de mai multe ori.

În timp ce majoritatea oamenilor pot depăși coronavirusul în câteva săptămâni, orice au încercat profesioniștii din domeniul medical pentru vindecarea pacientului nu a funcționat. Medicii au descoperit rapid că corpul său a devenit rezistent la Sotrovimab, un anticorp monoclonal pentru tratamentul timpuriu al COVID-19, după ce i-au luat peste două duzini de tampoane pe nas și gât în timp ce căutau să-i găsească tratament.

Ei au descoperit, de asemenea, că dezvoltarea unui anticorp anti-spike în prima lună a fost minimă și în curând și-au dat seama că sistemul imunitar al pacientului este incapabil să scape de virus.

Pacientul a murit în spital, în toamna anului 2023, din cauza sistemului imunitar slăbit și a unei tulburări de sânge de bază. 

Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că virusul a suferit murații de aproape 50 de ori și, în cele din urmă, a creat o variantă ultra-mutată, potrivit publicației. Nu existau semne că varianta mutantă în stil Frankenstein ar fi infectat alți oameni.

Deși un caz Covid de 20 de luni care a suferit mutații pare înfricoșător, Magda Vergouwe, studenta la medicină de la Centrul Medical Universitar din Amsterdam, care va prezenta cazul la Congresul Global ESCMID din Barcelona, a declarat:

„Durata infecției în acest caz este extrem. Infecțiile prelungite la pacienții imunocompromiși sunt mult mai frecvente în comparație cu comunitatea generală”, a spus Vergouwe.

„Acest lucru subliniază riscul de infecție persistentă, deoarece pot apărea variante virale unice datorită evoluției extinse.”

Nu toate cazurile Covid puternic mutante au fost recunoscute medical

Oamenii de știință care studiază datele genomice din apele uzate au descoperit, de asemenea, dovezi că oamenii ar fi avut cazuri de Covid puternic mutate de mai bine de patru ani, dar nu erau conștienți, potrivit Time.

Vergouwe a explicat că cazul este adăugat la rapoartele de pacienți testați pozitiv pentru aceeași infecție de peste un an, dar ea a remarcat că a fost cel mai lung caz pe care l-a văzut vreodată.

Cel mai extins caz de COVID-19 înregistrat vreodată înainte de acesta a fost de la un britanic care a suferit de virus timp de 505 zile înainte de a muri. Cercetările au arătat că 24,4% dintre adulții americani care au primit un test COVID-19 pozitiv au prezentat simptome care au persistat timp de trei luni sau mai mult.

sursa

24 de mii de moldoveni mor, anual, din cauza bolilor cardiovasculare. Institutul de Cardiologie, plin de pacienți

24 de mii de moldoveni mor, anual, din cauza bolilor cardiovasculare. Exprimat altfel, obținem încă o statistică alarmantă: la fiecare oră, aproape trei persoane își pierd viața, pe fonul problemelor la aparatul circulator. Cei mai mulți dintre suferă un atac de cord. Deși în majoritatea cazurilor, pacienții sunt persoane în vârstă, există și tineri care mor din această cauză. Medicii specialiști recomandă ca, după 40 de ani, să mergem la un control medical amănunțit, pentru a putea depista din timp eventualele boli cardiovasculare și pentru a le trata. Sănătatea inimii este și în puterile noastre. Pentru asta, trebuie să mâncăm cât puține grăsimi, să nu fumăm, să facem mișcare zilnic și să ne stresăm cât mai puțin, scrie TV8.md

Saloanele Institutului de Cardiologie din Chișinău sunt pline de pacienți care ajung aici în căutarea sănătății pierdute. Pe patul de spital, l-am găsit și pe domnul Petru din Edineț. Pensionarul, în vârstă de 70 de ani, se confruntă cu probleme cardiace din tinerețe, probleme care, spune el, i-au dat multe bătăi de cap.

Aceste boli cardiovasculare apar dintr-o combinație de mai mulți factori, dar în principal, modul de viață haotic și nesănătos. Conform medicului specialist, bărbații sunt mai predispuși la astfel de afecțiuni, care încep de la o vârstă mult mai tânără, spre deosebire de femei.

Protocoalele medicale menționează că orice persoană, ajunsă la 40 de ani, trebuie să treacă prin investigații amănunțite pentru a depista eventuale probleme cardiace. Datorită acestor investigații, se poate estima probabilitatea ca un om să aibă un eventual infarct în următorii zece ani.

Conform statisticilor, cea mai frecvent întâlnită afecțiune cardiacă este hipertensiunea arterială, iar cea mai severă complicație a infarctului este moartea subită. Această complicație este dezvoltată de persoanele care au mai multe afecțiuni concomitent, dar cu toate astea, numărul deceselor, în cazul pacienților ajunși la spital a scăzut în ultimii ani. 

Am avea rezultate și mai bune dacă prevenția acestor afecțiuni ar deveni un program național, susținut de toată societatea. 

De două luni, în cadrul Institutului de Cardiologie funcționează un computer tomograf ultra performant, inaugurat cu mare fast, inclusiv în prezența președintei Maia Sandu. Costul acestui dispozitiv medical a depășit un milion de euro, bani publici, dar medicii de aici consideră că merită fiecare ban cheltuit, pentru că oferă rezultate extraordinare, rezultate pe care nu le puteau obține până acum. 

De la darea lui în folosință și până acum, peste 300 de pacienți au beneficiat de capacitățile acestui aparat.

Bolile cardiovasculare se află pe locul unu la nivel mondial în topul cauzelor de deces și se estimează că iau vieţile a aproximativ 18 milioane de persoane în fiecare an, ceea ce înseamnă că 2.000 de oameni îşi pierd viaţa în fiecare oră. În Republica Moldova, afecțiunile cardiovasculare constituie aproximativ 60 la sută din mortalitatea totală. Se estimează că anual mor circa 24 de mii de oameni din această cauză. 

Partenerii noștri
Author Medpark
Adresa: str. Andrei Doga, 24
Tel.: (+373) 22 40 00 40
Email:info@medpark.md
Facebook: https://www.facebook.com/Medpark.Hospital/?fref=ts
O mămică de 24 ani a murit la o lună după ce a început să ia pastile de slăbit
Articolul anterior
Dezmințire, Air Moldova: ”Avionul care zbura spre Moscova, nu a fost lovit de fulger în timpul furtunii din acea zonă”
Articolul următor