Moldova Fashion Days: Vezi cine sunt designerii autohtoni care își vor prezenta colecțiile în cea de-a doua zi a evenimentului (partea II)

Designerii din Republica Moldova se reunesc în virtutea dragostei pe care o împărtășesc pentru stil, modă, eleganță și frumusețe. Fruntașii modei autohtone sunt pregătiți să ofere, publicului larg, idei și sugestii despre felul în care să arate ținutele în acest sezon.

separator

Moldova Fashion Days: Vezi cine sunt designerii autohtoni care își vor prezenta colecțiile în prima zi a evenimentului (partea I)

Continuăm cu trecerea în revistă a designerilor autohtoni, atât începători, cât și recunoscuți pe piața locală și internațională, care vor cuceri podiumul de la Moldova Fashion Days FW’17 în cea de-a doua zi.

Iată cum își prezintă designerii colecțiile noi!

24 septembrie 2017

”Lia Fia”: colecție inspirată din poveștile nordice, cu zâne ce poartă fulgi în păr și creează o atmosferă magică pentru a aduce zâmbete pe buzele copiilor!

”Creme Brulee”: noua colecție valorifică libertatea prin cel mai reprezentativ simbol – pasărea! Pentru că publicul-țintă sunt copiii, au avut grijă să-i ademenească cu cele mai puternice și frumoase culori!

”Olga Cojocari”: îmbină structurile tricotului cu diverse texturi și redă expresivitate formelor prin prisma plasticității materialelor. Muncesc mult de dragul femeilor sensibile, romantice și calde.

”Silvia Jalba”: abordează un stil eclectic în care domină contrastul dintre alb și negru, siluetele libere și țesăturile naturale. Libertatea și individualitate îi definesc colecția din acest sezon.

”Lilia Ciaicovschi”: pune mare preț pe comoditate și nu uită niciodată de tendințe însă o inspiră, cu adevărat, oamenii pe care îi întâlnește pe stradă sau emoțiile trăite cu intensitate.

”TopCoat”: urmăresc tendințele și inovațiile nou apărute pe piață. Se specializează în confecționarea paltoanelor, pe care le consideră ”rochiile iernii”. Se mândresc cu utilizarea lânii italiene de calitate superioară și cu faptul că reușesc să ofere clienților articole frumoase și comode, călduroase și ușoare.

”Vitalie Burlacu”: design-ul modern și creativ al produselor din piele naturală de calitate superioară este punctul forte al brandului. În această toamnă au mizat pe culori calde pentru zile reci, iar vedeta sezonului este geanta supradimensională – un must have în garderoba femeilor!

”Ponti”: premieră absolută atât pentru cei de la ”Ponti”, cât și pentru Republica Moldova! Echipa a pregătit o colecție de șorțuri și batiste deosebite, pentru cel mai înduioșător obicei de la nunțile locale –  ”dezbrăcatul miresei”!

”Arabadji”: reinterpretează formele clasice prin detalii vii și atractive. Au manipulat formele, texturile și culorile până au obținut articole care să contureze individualitatea fiecărei femei și să o facă să se simtă unică și specială.

”O’Blanc”: ne binedispune de fiecare dată cu rochii de seară și de nuntă spectaculoase. Dantelele fine, franjurii, picturile manuale fac femeile ce aleg să le poarte rochiile, la cele mai speciale evenimente din viață, să răspândească delicatețe și eleganță.

”Valentina Vidrașcu”: motivele folclorice românești nu lipsesc nici de această dată! Calitatea, finisajul, designul utilitar și perspectivele contemporane au prioritate! Chiar dacă propune și altfel de articole vestimentare, piesa de rezistență a tuturor colecțiilor este ia, mereu unica și irepetabila ie.

Amenzi după ce au purtat panglica interzisă! Câte persoane riscă sancțiuni

Se poate lăsa cu amenzi, în Republica Moldova, pentru 189 de persoane care au încălcat legea, joi. Mai exact, cei ce ar putea fi sancționați contravențional au purtat panglica Sfântului Gheorghe. Care este interzisă prin lege în Basarabia.

Așadar, această informație a fost confirmată pentru TRM de șefa Secției comunicare și protocol a Inspectoratului General al Poliției (IGP), Diana Fetco. Din ceea ce arată datele preliminare, peste 70 de persoane au fost deja identificate. Identitatea celorlalte persoane care au încălcat prevederile legale urmează a fi stabilită „în următoarele zile”.

Sancțiuni după parada de 9 mai, din Republica Moldova

„189 de persoane au fost fixate pentru încălcarea prevederilor art. 365-5, Codul Contravențional al Republicii Moldova (purtarea panglicii bicolore). În cazul a 73 de persoane dintre acestea, a fost deja stabilită identitatea. În următoarele zile, vor fi identificate și restul”, a declarat Diana Fetco pentru TRM.

Ofițera de presă a IGP a precizat că oamenii legii au pornit, pe 9 mai, 16 proceduri contravenționale. Patru – au fost intentate la Chișinău, iar alte 12 – în restul țării.

Pe de altă parte, numărul polițiștilor care au monitorizat ordinea publică pe tot teritoriul Republicii Moldova a fost majorat cu 30 la sută, pe 9 mai.

Încă din 2022, purtarea panglicii Sfântul Gheorghe și promovarea însemnelor războiului „Z” și „V” sunt interzise pe teritoriul Republicii Moldova. În ajunul zilei de 9 mai, ministrul de Interne, Adrian Efros, declara ca persoanele care vor purta panglica Sfântul Gheorghe sau însemnele „Z” și „V”, utilizate drept semne distinctive ale armatei ruse în războiul din Ucraina, la evenimentele dedicate Zilei Victoriei, vor fi documentate și amendate.

Astfel, persoanele fizice care sfidează legea riscă amenzi de la 4500 la 9000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 30 la 60 de ore. Referitor la persoanele cu funcție de răspundere, amenda va fi de până la 18 000 de lei și, respectiv, în privința persoanelor juridice – amenzile sunt de până la 30 de mii de lei, după cum notează moldova1.md.

Mii de oameni au manifestat în Malmo faţă de participarea Israelului la Eurovision

Mii de manifestanţi pro-palestinieni s-au adunat în oraşul suedez Malmo pentru a protesta faţă de participarea Israelului la concursul Eurovision, scrie BBC citat de stirileprotv.ro.

Manifestaţia are loc în timp ce oraşul găzduieşte joi seară cea de-a doua semifinală a concursului, în care va cânta Eden Golan, participanta Israelului.

Miercuri, Golan a fost huiduită în timpul unei repetiţii a cântecului său „Hurricane”.

De asemenea, a avut loc o demonstraţie mai mică de susţinere a Israelului.

Activista pentru climă Greta Thunberg s-a numărat printre cei care au participat la protestul pro-palestinian.

Ea a declarat pentru BBC că există o „obligaţie morală de a acţiona” şi de a se exprima împotriva operaţiunii militare israeliene din Gaza.

„Dacă suntem zeci de mii de oameni care inundăm străzile din Malmo atunci când are loc Eurovisionul, spunând că nu vom accepta ca acest lucru să continue, atunci este un semnal foarte puternic – şi face diferenţa”, a spus Thunberg.

O altă protestatară, Matilda Varatta, a declarat pentru agenţia de ştiri Reuters că şi-ar dori ca Israelul să fie descalificat, aşa cum a fost cazul Rusiei în 2022, în urma invaziei sale la scară largă în Ucraina.

„Nu este adevărat că Eurovisionul nu este politic, a fost întotdeauna politic şi va fi întotdeauna”, a spus ea.

Anterior, Golan a declarat că este „mândră să îşi reprezinte ţara” şi că „nimic nu o va descuraja”.

„Sunt concentrată pe muzică, pe energia bună şi sunt atât de mulţi oameni care mă susţin şi simt că am o mare onoare să îmi reprezint ţara, mai ales în aceste vremuri”.

La demonstraţia pro-Israel, oamenii au putut fi auziţi cântând „Hurricane” în sprijinul artistei, în mijlocul unei prezenţe semnificative a poliţiei.

„Nu sunt atât de interesată de Eurovision”, a declarat o demonstrantă, Yael Sages Wahlström, pentru ziarul suedez Svenska Dagbladet. „Dar, din moment ce a fost o furtună de ură atât de mare împotriva Israelului, am vrut să susţin”.

Societatea israeliană de radiodifuziune, care organizează participarea ţării la concurs, a declarat că a cerut Uniunii Europene de Radio şi Televiziune să împiedice repetarea incidentului de miercuri.

Autorităţile suedeze spun că au instituit măsuri de securitate sporite şi că sunt pregătite pentru posibile tulburări.

În prezent, Israelul este implicat într-o campanie militară în Gaza, lansată ca răspuns la atacul transfrontalier al Hamas asupra sudului Israelului din 7 octombrie.

Aproximativ 1.200 de persoane au fost ucise şi alte 252 au fost luate ostatice. De atunci, peste 34.900 de persoane au fost ucise în Gaza, potrivit Ministerului Sănătăţii din teritoriu, administrat de Hamas.

A doua semifinală Eurovision 2024, mai interesantă. Ce țări s-au calificat în marea finală

În această săptămână a început lupta pentru premiul concursului muzical Eurovision, iar aseară a avut loc a doua semifinală. Se pare că aceasta a fost mai interesantă, spun internauții.

Letonia, Austria, Olanda, Norvegia, Israel, Grecia, Estonia, Elveția, Georgia și Armenia s-au calificat, joi, în finala Eurovision.

Concursul este găzduit de orașul suedez Malmo, iar Marea Finală va avea loc sâmbătă.

După prima semifinață, s-au calificat Cipru, Croația, Finlanda, Irlanda, Lituania, Luxemburg, Portugalia, Serbia, Slovenia și Ucraina. În schimb, Azerbaidjan, Australia, Islanda, Moldova și Polonia au fost eliminate.

Calificate automat în finală sunt Marea Britanie, Franța, Spania, Germania, Italia și Suedia (gazdă).

Calificările sunt decise 100% de televot.

Controversele ediției

Apariția reprezentantei Israelului la repetiția cu public pentru cea de-a doua semifinală a fost primită atât cu aplauze, cât și cu dezaprobare.

Eden Golan a interpretat pentru prima dată „Hurrycane” în fața spectatorilor, iar unii dintre aceștia au scandat “Palestina Liberă/ Free Palestine”.

Forțele de poliție prezente în incinta Arenei Malma au intervenit imediat.

VIDEO. Câțiva artiști din România au filmat un videoclip la Piața Centrală din Chișinău
Articolul anterior
Care este cauza autismului? Doi cercetători coreeni au găsit răspunsul
Articolul următor