Pe 12 octombrie, vino la Târgul locurilor de muncă din Chișinău! Iată ce oferte te așteaptă

Dacă vrei să obții un loc de muncă sau să găsești un job mai atractiv toamna aceasta, vino la Târgul locurilor de muncă din Chișinău. Evenimentul îți oferă șansa să faci cunoștință cu angajatori din diverse domenii de activitate ale economiei naţionale. Oportunităţile de carieră din Chișinău sunt dedicate pentru diferite categorii sociale: persoane fără un loc de muncă, veterani, persoane angajate dar care doresc să-şi schimbe locul de muncă, candidaţi cu experienţă profesională, tineri specialişti sau cei care nu deţin o profesie/meserie.

separator

La târg vor participa 37 de agenți economici, cu circa 1500 locuri de muncă vacante din diverse domenii: comerț, medicină, management, servicii pază și securitate, inginerie, industrie ușoară, etc.

Totodată, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă vor avea posibilitatea să obțină informații despre serviciile prestate de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, despre cele peste 10700 locuri de muncă vacante înregistrate în baza de date a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, dintre care circa 3800 locuri vacante în mun. Chişinău.

Pe platoul Târgului vor fi amplasate posturi de auto-informare electronică, care îți vor oferi posibilitatea să accesezi gratuit canalele de informare despre locurile vacante, gestionate de ANOFM: portalul locurilor de muncă vacante www.angajat.md și platforma Târgului on line www.e-angajare.md. Totodată, vei avea posibilitatea să te familiarizezi cu programele de instruire, ghidare în carieră, să negociezi cu angajatorii jobul potrivit, să beneficiezi de consultaţii privind legislația muncii și relațiile de muncă, precum și să te informezi despre locurile de muncă vacante din mun. Chişinău.

În perioada 12-18 octombrie 2017, se organizează și Târgul on-line al locurilor de muncă, ediția a XIII-a, cu tematica „Locuri de muncă din Chișinău”. În comparație cu alte târgurile tradiționale, la acesta poți participa de acasă, în fața laptop-ului, job-urile fiind doar la un click distanță. Târgul virtual va fi disponibil pe platforma www.e-angajare.md și întrunește 43 angajatori cu peste 1700 locuri vacante disponibile (finanțe, contabilitate, marketing,  IT, medicină, domeniul militar, construcții etc),  iar persoanele care caută un loc de muncă, vor avea posibilitatea de a alege jobul potrivit și de a aplica direct CV-ul pentru acesta.

Chiar dacă în acest moment nu ești în căutarea unui job, participarea la un astfel de eveniment îți poate oferi o imagine de ansamblu în ceea ce privește solicitările de moment ale angajatorilor în materie de recrutare de personal. Așadar, vino la Târgul locurilor de muncă din Chișinău să faci cunoștință cu oportunitățile oferite și să discuți direct cu angajatorii.

Pe 12 octombrie 2017, între orele 10:00-15:00, ești așteptat în incinta Centrului de Cultură şi Istorie Militară, mun. Chișinău, str. Tighina, 47, precum și să accesați Târgul on-line al locurilor de muncă disponibil pe platforma www.e-angajare.md!

Acest eveniment este organizat în parteneriat cu Ministerul Apărării Republicii Moldova.

Eveniment se desfășoară în contextul implementării Acordului de colaborare încheiat între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale/Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă și organizațiile veteranilor războiului din Afganistan și pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova, avînd ca scop sporirea calităţii serviciilor de mediere a muncii, selectarea candidaţilor care corespund cel mai bine cerinţelor angajatorilor, crearea unei comunicări eficiente între angajatori şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, inclusiv din rândul veteranilor.

România, țara cu cea mai tânără bunică. Are 23 de ani

România este ţara care are cea mai tânără bunică, la 23 de ani, cu minore însărcinate la 12 ani şi fete de 14 ani cu câte doi copii, scrie presa de peste Prut.

Potrivit Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), inclusiv din acest motiv, printre prevederile noului contract-cadru, intrat în vigoare la 1 iulie, figurează şi o serie de capitole care privesc adolescentul.

„Printre prevederile pe care le anunţ în acest nou contract, în această prelungire, pentru că este o prelungire a contractului de la 01.07.2023, avem şi prevederi care privesc adolescentul. Putem consilia adolescentul împotriva bolilor cu transmitere sexuală, împotriva riscului de dependenţă de alcool, dependenţă de droguri, dependenţă de jocuri de noroc, dependenţă de jocuri video.

Avem, din păcate, fetiţe care sunt cu sarcini la 12 ani, la 14 ani au doi copii. Suntem ţara care are cea mai tânără bunică, la 23 de ani. Este cutremurător să vezi la ce sunt supuşi copiii noştri! Şi atunci, refuzul de a discuta despre sănătatea acestor fetiţe şi acestor copii, care îşi încep viaţa sexuală foarte devreme, rămâne încă sub semnul întrebării, încă rămâne sub semnul stigmei sociale”, a spus preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş.

„Ascultaţi-i pe tineri. Haideţi să încercăm să-i prevenim”

Experta a făcut un apel la părinţi şi la bunici să vorbească cu tinerii, să îi încurajeze pe copii să spună ce gândesc. „Vorbiţi cu ei pentru că noi, cei care poate că am fost altfel crescuţi, avem nevoie să ne aplecăm spre ei. Este ceea ce vă rog cel mai mult: Ascultaţi-i pe tineri!

Haideţi să încercăm să-i prevenim şi să prevenim îmbolnăvirile. Haideţi să recunoaştem că există nişte probleme. Nu pot să concep secolul 21 fără să vorbeşti cu copiii tăi. Sexualitatea nu este o ruşine, dar este o ruşine să nu vorbim despre sănătatea dentară, să nu vorbim despre sănătatea corpului, să nu vorbim despre ceea ce este normal fiziologic în organismul nostru.

E normal să avem cultură medicală în şcoli şi îmi menţin părerea fermă. Este obligatoriu să avem educaţie medicală în şcoli. Este obligatoriu să vorbim şi să ne asumăm să fim un exemplu pentru copiii noştri”, a mai declarat preşedintele CNAS, potrivit Agerpres.

Caz șocant într-un oraș din Turcia. Mai mulți oameni au fost răniți, după ce scara rulantă de la metrou și-a schimbat brusc direcția

Cel puțin 11 persoane au fost rănite într-o stație de metrou din Turcia, după ce scara rulantă și-a schimbat brusc direcția de mers.

Accidentul a avut loc în stația de metrou Uçyol, din Izmir, Turcia. Scara rulantă și-a aschimbat brusc direcția de mers din cauza unei defecțiuni, iar 11 oameni, care se aflau în acel moment pe scară, s-au dezechilibrat și s-au accidentat. 

Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere.

Martorii au sărit imediat în ajutorul răniților, iar la fața locului au fost chemate echipaje de intervenție. 

Accidentul a avut loc în condițiile în care au fost efectuate lucrări de mentenanță a scărilor rulante din această stație cu doar o zi înainte.

Lucrările de reparație a podului din Basarabeasca au fost finalizate

La Basarabeasca a fost finalizată reparația podului de pe drumul R3. Circulația rutieră pe podul de șosea a fost redeschisă pe 5 iulie, informează Administrația de Stat a Drumurilor. 

(FOTO) Lucrările de reparație a podului din Basarabeasca au fost finalizate. Cât au costat

Podul reparat are o lungime de 89,1 m și o lățime totală de 11,30 m, incluzând parapetele de siguranță a traficului și parapetele pietonale. Lucrările de reparație au început în iulie 2023, fiind executate în termenii stabiliți. Reabilitarea podului a costat peste 22 milioane de lei. Banii au fost alocați din Fondul rutier.

(FOTO) Lucrările de reparație a podului din Basarabeasca au fost finalizate. Cât au costat

(FOTO) Lucrările de reparație a podului din Basarabeasca au fost finalizate. Cât au costat

(FOTO) Lucrările de reparație a podului din Basarabeasca au fost finalizate. Cât au costat

(FOTO) Lucrările de reparație a podului din Basarabeasca au fost finalizate. Cât au costat

(FOTO) Lucrările de reparație a podului din Basarabeasca au fost finalizate. Cât au costat

Un preot din Moldova a anulat toate taxele bisericești: ,,acolo unde este taxă, nu mai este har!”
Articolul anterior
Decis! Viitoarele mame vor primi indemnizație de maternitate chiar dacă nu sunt angajate
Articolul următor