Mata Hari-cea mai sexy spioană din toate timpurile. Vezi istoria ei de viață

Margaret Gertrude Zele sau Mata Hari putea seduce orice bărbat din lume cu erotismul ei, însă a plătit cu viața pentru unica sa iubire.

separator

Margaret Gertrude Zele s-a născut în data de 7 august 1876 în orașul Leewarden, din Olanda. A fost crescută și educată doar de mama sa, deoarece tatăl părăsie familia. Câțiva ani mai târziu, mama ei s-a îmbolnăvit și a murit, iar Margaret a rămas orfană. Unele persoane ar fi fost disperate, aflându-se într-o așa situație, dar nu în cazul ei. Aceasta și-a continuat studiile, iar după absolvire, s-a angajat ca profesoară la o școală din oraș. Fiind o femeie frumoasă, Margaret l-a cucerit din prima pe directorul școlii și astfel a început relația amoroasă dintre cei doi. Doar că, administrația și colegii acestora au aflat de idila lor, iar tânăra profesoară a fost nevoită, să demisioneze.Mai târziu, s-a măritat cu un ofițer naval și a plecat în localitatea Java, Indonezia, unde tânăra soție a început o nouă viață. De asemenea, acolo, a auzit pentru prima dată numele de Mata Hari, care înseamnă „ochiul zilei”.
A învățat repede limba și dansurile locale, a născut doi copii, însă, care au murit la scurt timp după ce s-au îmbolnăvit. Întorși în Olanda, din mai multe motive, cuplul a decis să divorțeze. În cele din urmă, Margaret Gertrude Zele și-a schimbat numele în Mata Hari. În anul 1905, aceasta s-a mutat în capitala Franței, unde a început să lucreze ca dansatoare. Arta ei de seducție a dat naștere termenului „femme fatale”, ce înseamnă femeie fatală. Iar în una din prestații, a dansat aproape goală, ceea ce a stârnit multe bârfe în jurul ei. Margaret a avut mulți amanți, dintre care majoritatea erau ofițeri. După izbucnirea Primului Război Mondial, acest stil de viață avea, însă, să o ruineze. De aceea, Mata Hari a decis să se întoarcă în Olanda, la Haga, unde a vrut să trăiească liniștit alături de bărbatul pe care îl iubea. Dar, nu a fost așa să fie, deoarece ofițerul a fost trimis la război, unde a fost rănit și internat într-un spital din Franța. Margaret a aflat despre aceasta, însă, pentru a ajunge la spitalul din Franța a avut nevoie de o viză. Atunci, în schimbul acesteia, autoritățile i-au propus, să devină spionă în Germania. Dorul de iubit era atât de mare încât femeia a acceptat oferta. Ulterior, francezii au susținut că, Mata Hari obținuse informații secrete despre armata Franței, prin intermediul ofițerilor, pe care îi cucerise. Cert este, că a fost denunțată autorităților franceze în anul 1917, când se întorsese la Paris pentru a-i transmite unui ofițer german, informații contra plată despre dispunerea francezilor. Atunci, a fost arestată, judecată și condamnată la moarte pentru înaltă trădare de patrie. Probabil că adevărații vinovați pentru numărul uriaș de victime de pe front au fost generalii incompetenți, însă, era mai simplu să găsești un străin care putea fi transformat în țap ispășitor. La rândul lor, germanii au crezut că Mata Hari îi trădase, suspectând-o de a fi agent dublu. Cel mai probabil, ea a transmis doar frânturi inofensive de zvonuri. Mata Hari a fost executată la data de 15 octombrie 1917. Aceasta avea doar 41 de ani.

Sursa: historia.ro

Accident tragic la Cahul, chiar în ziua de Paște

La 20 aprilie, în satul Lucești din raionul Cahul, un bărbat de 48 de ani a pierdut controlul mașinii și a derapat de pe un pod. În urma accidentului rutier acesta a decedat, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În total, în ultimele trei zile, oamenii șegii au documentat 3.865 de contravenții din domeniul circulației rutiere:
– Depășirea regimului de viteză pe sectorul de drum 1711
– Conducători depistați în stare de ebrietate 100
– Accidente rutiere 23, soldate cu o persoană decedată și 26 traumatizate.

Sărbători cu năbădăi: 63 de cazuri de violență în familie și un caz de omor la Cupcini. Un tânăr de 21 de ani și-a ucis bunica

Sărbători cu năbădăi. În ultimele 3 zile, peste 2200 de polițiști au asigurat ordinea și securitatea publică la nivel național, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Chiar de Paște, Poliția a intervenit în 63 de cazuri de violență în familii, dar și într-un caz de omir la Cupcini, Edineț.

Astfeș, la 20 aprilie, în orașul Cupcini din Edineț, un tânăr de 21 de ani și-ar fi agresat bunica de 86 de ani, aplicându-i multiple lovituri în zona capului. În urma leziunilor, victima a decedat. Suspectul a fost reținut pentru 72 de ore.

Ceapa moldovenească se strică în depozite

Sute de tone de ceapă zac nevândute în depozitele agricultorilor moldoveni, care spun că ar accepta chiar și un preț de trei lei pentru un kilogram, doar să găsească cumpărători. Fermierii pun această situație pe seama unei decizii din 2022, când a fost eliminată obligația magazinelor de a asigura 50% produse locale pe rafturi, scrie agrobook.md.

Nicolae Gherasim, agricultor din satul Negureni, raionul Telenești, povestește că după ani petrecuți peste hotare, în 2018 a decis să revină acasă și să investească în agricultură. A trecut prin multe dificultăți, dar spune că niciuna nu se compară cu cea din acest an: “Nu am reușit să vând decât jumătate din recoltă până la mijloc de primăvară“, a declarat el.

În timp ce pe rafturile magazinelor și în piețe ceapa se vinde cu prețuri între 7 și 10 lei, producătorii locali spun că ar accepta un preț de trei ori mai mic, pentru a găsi clienți.

După schimbarea legislației în vara anului 2022, “autoritățile au scutit magazinele de obligativitatea de a completa rafturile în proporție de 50 la sută cu produse fabricate în Republica Moldova“, fapt ce a accentuat dificultățile pentru micii producători.

Contactată de TV8, ministra Economiei a recunoscut problema și a spus că “autoritățile au greșit atunci când le-au dat voie comercianților să umple rețele cu produse de import“.

Jurnaliștii care au investigat situația au vizitat două dintre cele mai mari rețele de magazine din țară și au constatat că “ceapa pe care o au acum în vânzare este produsă în Republica Moldova“. Datele oficiale confirmă o supraproducție: în 2024, s-au recoltat peste 60.000 de tone de ceapă, cu cel puțin 5.000 de tone mai mult decât necesarul anual de consum intern.

În același timp, Ministerul Agriculturii susține că exporturile au ajuns la 7.000 de tone, iar importurile s-au limitat la 4.000 de tone. Potrivit unui răspuns transmis presei, “una dintre cauzele principale pentru care unii producători agricoli nu reușesc să valorifice eficient marfa este lipsa unei planificări prealabile a vânzării și a contractelor semnate din timp cu unitățile de comerț“.

Imagini care arată cum trăiește clasa de mijloc în diferite țări
Articolul anterior
Ce școli frecventează copiii vedetelor de acasă?
Articolul următor
Close menu