Modurile prin care poți să îți menții o greutate sănătoasă, fără să te cântărești zilnic

Un stil de viață sănătos este ceea ce ne face să ne simțim mai bine și să avem o părere mai bună despre noi. Și chiar dacă ne place sau nu, reperele tradiționale precum greutatea, valorile colesterolului și tensiunea arterială rămân modalitățile principale de a ne raporta starea sănătății noastre. Pentru unii, greutatea indicată de cântar poate să îi încurajeze să muncească în continuare pentru a obține rezultatul dorit, dar pentru persoane cu complexe legate de aspect sau alte probleme, poate să facă mai mult rău decât bine.

separator
Există un număr de obiceiuri alternative care îți mențin greutatea la un nivel sănătos și te motivează să ai în continuare grijă de corpul tău. Mai jos, ți-am pregătit nouă astfel de obiceiuri pentru o viață sănătoasă și fericită.

  • Gândește-te la nutrienți și nu la calorii

Broccoli, varza de Bruxelles, ardeiul gras, zucchini și roșiile sunt doar puține din legumele (și mâncarea în general) pe care ar trebui să le ai neapărat în farfurie. De fapt, ele ar trebui să constituie jumătate din fiecare porție de-a ta de mâncare. Corpurile noastre gândesc în nutrienți, nu în calorii și hrănind corpul cu nutrienții și, vitaminele suficiente va fi satisfăcut cu mai puțină mâncare.

  • Bea mai multe lichide

Nu cred că avea rost să îți spunem și noi că e foarte important să bei multe lichide (apă în special) pentru că sigur știai deja asta. Un corp hidratat funcționează mai bine din orice punct de vedere: piele care iradiază sănătate, reduce balonarea, ajută pierderea în greutate și îmbunătățește funcțiile organismului.

  • Fă mai multă mișcare

Prin asta nu ne referim la mersul la sală. Evident că încurajăm mersul la sală sau ședințele de yoga, însă simplul efort fizic din cursul unei zile este mult mai important. Dacă studiezi cele mai sănătoase popoare ale lumii, vei observa că au o activitate fizică ridicată de-a lungul întregii zile.

  • Fii mai pozitivă față de corpul tău

Descurajându-ne constant, pierdem motivația pe termen lung de a avea grijă de corpul nostru. Construind un dialog constructiv cu noi înșine, crește și încrederea de sine, și motivația noastră de a lua decizii inspirate.

  • Dormi 8 ore pe noapte

Lipsa de somn afectează totul, de la hormoni, la apetit, la oboseală. Toate acestea pot duce la luare în greutate pe termen lung. Dacă vrei o imagine mai detaliată a somnului tău, descarcă aplicații precum Sleep Cycle, care măsoară calitata somnului tău.

  • Nu lăsa stresul în viața ta

Știm că e mult mai greu de urmat sfatul ăsta decât pare, dar încearcă să nu lași lucruri neimportante să îți provoace stres. Stresul cronic duce la probleme suprarenale care pot împiedica copul tău din a pierde în greutate și pot duce chiar la o luare în greutate.

  • Moderația este totul

Cu toții știm cât de plăcută este o pauză bine meritată. Un program și o dietă strictă au beneficiile lor, evident, pentru a menține un stil de viață sănătos, însă este OK să cedezi tentației dulciurilor din când în când. Poate să pară neașteptat, dar mâncând dulciuri (sau orice altă mâncare nesănătoasă poftești) ocazional este mult mai bine decât să le eviți complet. Astfel, reduci foarte șansele de a ceda și a face exces de astfel de alimente.

  • Mănâncă cu atenție

Câteodată nu trebuie să schimbi alimentele pe care le consumi, ci felul în care le consumi. Nu te grăbi, mestecă foarte bine, nu lăsa telefonul, televizorul sau altceva să îți distragă atenția, și vei observa că de multe ori te simți sătulă înainte să fi terminat totul din farfurie, iar multe alimente procesate nu au un gust atât de plăcut cum credeai.

Sursa

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Alimentele pe care trebuie să le ocolim. Ne otrăvesc și duc la apariția cancerului

Cât de des ne gândim la alimentele pe care le consumăm și la efectele pe care le au asupra sănătății noastre? Un stil de viață sănătos nu se reduce doar la activitatea fizică, ci și la alegerile alimentare pe care le facem zilnic. Specialiștii avertizează că unele alimente comune pot fi toxice și pot favoriza apariția unor afecțiuni grave, inclusiv cancerul, scrie realitatea.net.

Într-un interviu recent, cunoscutul medic cardiolog, dr. Cezar, a discutat despre alimentele care ar trebui evitate din cauza impactului lor negativ asupra sănătății. Printre acestea se numără prăjelile și uleiurile din semințe, care, deși sunt consumate frecvent, pot crea inflamații în organism și pot favoriza apariția cancerului. Dr. Cezar subliniază importanța limitării consumului acestor alimente, chiar dacă nu este întotdeauna posibil să le evităm complet.

„Niciodată nu zic niciodată, dar să fie cât mai rar. Pe primul aș pune prăjelile, uleiurile din semințe, ulei de floarea soarelui prăjit, ceea ce foarte multă lume consumă. Trebuie consumat cât mai rar posibil, nu niciodată. Prăjeala e favorizantă pentru apariția cancerului, creează inflamație și deteriorează anumite structuri, anumite molecule și corpul folosește energie să repare ceea ce s-a stricat.”, a declarat dr. Cezar.

Pe locul do i în lista alimentelor de evitat se află zahărul, iar pe locul trei, făinoasele. Dr. Cezar explică că grâul modificat genetic din făină și cereale poate cauza inflamații în organism. Recomandarea sa este să alegem produse din grâu integral și să consumăm făinoasele cu moderație.

„Eu mănânc paste de patru ori pe lună să zicem, în medie, dar încerc să aleg paste dintr-un grâu integral mai scump, dar mâncând rar, nu e o problemă. Cea mai mare problemă a societății este lipsa de mișcare. Dacă ar face sport, atunci nu sunt neapărat atât de nocive aceste alimente.

Pe locul patru aș spune excesul de proteine de origine animală. Adică mâncăm prea multă carne, în raport cu munca fizică pe care am făcut-o. Nu trebuie consumată în fiecare zi, dar a renunța de tot la carne se poate asocia cu foarte multe carențe.(…)”, a completat specialistul.

Excesul de proteine de origine animală este un alt factor de risc pentru sănătatea noastră, potrivit medicului. Consumul excesiv de carne poate duce la diverse probleme de sănătate, mai ales în lipsa activității fizice adecvate.

Cât de periculoase sunt ouăle dacă sunt consumate în cantități mari

În plus față de aceste alimente, există și riscul de intoxicație alimentară asociat cu ouăle, mai ales atunci când sunt consumate crude sau insuficient gătite. Bacteriile precum Salmonella pot fi prezente în ouă și pot provoca boli grave. Pentru a minimiza riscul, se recomandă alegerea ouălor pasteurizate și gătirea lor corespunzătoare.

Este important să fim conștienți de alegerile noastre alimentare și să ne informăm corect pentru a menține sănătatea și bunăstarea noastră pe termen lung.

ANSA retrage din comerț peste 23 tone de banane cu un conținut depășit de pesticide

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează consumatorii că, în cadrul Programului Național de Monitorizare a conținutului de nitrați și a reziduurilor de pesticide în produsele alimentare de origine vegetală provenite din import pentru anul 2024, s-a depistat un lot de „BANANE”, cu depășirea limitei maxime admisibile al reziduului de pesticid Clorpirifos, țara de origine Ecuador.

Pentru a garanta consumatorilor produse alimentare sigure ANSA a dispus, în mod urgent, retragerea lotului nominalizat din unitățile de comerț.

Informații despre produs:

Denumirea produsului: BANANE

ImportatorS.R.L ”FRUCT EXPERT – PLUS”

Masa netă23 180 kg

Bananele neconforme au fost  comercializate în magazinele S.R.L. MOLDRETAIL GROUP (Linella și Fidesco) în perioada 29.04.2024 – 02.05.2024.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze unității de comerț de unde au fost procurate (în baza bonului fiscal).

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor alimentare neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar neconform pentru sănătatea umană.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la nr. de telefon: 0(22) 511-511;

Linia Verde: 0 800 800 33; Viber: 067675544

Cele trei zodii născute sub o stea norocoasă
Articolul anterior
FOTO: Vezi cum arată tichetele de masă care vor fi distribuite angajaților și unde vor putea fi folosite
Articolul următor