Modurile prin care poți să îți menții o greutate sănătoasă, fără să te cântărești zilnic

Un stil de viață sănătos este ceea ce ne face să ne simțim mai bine și să avem o părere mai bună despre noi. Și chiar dacă ne place sau nu, reperele tradiționale precum greutatea, valorile colesterolului și tensiunea arterială rămân modalitățile principale de a ne raporta starea sănătății noastre. Pentru unii, greutatea indicată de cântar poate să îi încurajeze să muncească în continuare pentru a obține rezultatul dorit, dar pentru persoane cu complexe legate de aspect sau alte probleme, poate să facă mai mult rău decât bine.

separator
Există un număr de obiceiuri alternative care îți mențin greutatea la un nivel sănătos și te motivează să ai în continuare grijă de corpul tău. Mai jos, ți-am pregătit nouă astfel de obiceiuri pentru o viață sănătoasă și fericită.

  • Gândește-te la nutrienți și nu la calorii

Broccoli, varza de Bruxelles, ardeiul gras, zucchini și roșiile sunt doar puține din legumele (și mâncarea în general) pe care ar trebui să le ai neapărat în farfurie. De fapt, ele ar trebui să constituie jumătate din fiecare porție de-a ta de mâncare. Corpurile noastre gândesc în nutrienți, nu în calorii și hrănind corpul cu nutrienții și, vitaminele suficiente va fi satisfăcut cu mai puțină mâncare.

  • Bea mai multe lichide

Nu cred că avea rost să îți spunem și noi că e foarte important să bei multe lichide (apă în special) pentru că sigur știai deja asta. Un corp hidratat funcționează mai bine din orice punct de vedere: piele care iradiază sănătate, reduce balonarea, ajută pierderea în greutate și îmbunătățește funcțiile organismului.

  • Fă mai multă mișcare

Prin asta nu ne referim la mersul la sală. Evident că încurajăm mersul la sală sau ședințele de yoga, însă simplul efort fizic din cursul unei zile este mult mai important. Dacă studiezi cele mai sănătoase popoare ale lumii, vei observa că au o activitate fizică ridicată de-a lungul întregii zile.

  • Fii mai pozitivă față de corpul tău

Descurajându-ne constant, pierdem motivația pe termen lung de a avea grijă de corpul nostru. Construind un dialog constructiv cu noi înșine, crește și încrederea de sine, și motivația noastră de a lua decizii inspirate.

  • Dormi 8 ore pe noapte

Lipsa de somn afectează totul, de la hormoni, la apetit, la oboseală. Toate acestea pot duce la luare în greutate pe termen lung. Dacă vrei o imagine mai detaliată a somnului tău, descarcă aplicații precum Sleep Cycle, care măsoară calitata somnului tău.

  • Nu lăsa stresul în viața ta

Știm că e mult mai greu de urmat sfatul ăsta decât pare, dar încearcă să nu lași lucruri neimportante să îți provoace stres. Stresul cronic duce la probleme suprarenale care pot împiedica copul tău din a pierde în greutate și pot duce chiar la o luare în greutate.

  • Moderația este totul

Cu toții știm cât de plăcută este o pauză bine meritată. Un program și o dietă strictă au beneficiile lor, evident, pentru a menține un stil de viață sănătos, însă este OK să cedezi tentației dulciurilor din când în când. Poate să pară neașteptat, dar mâncând dulciuri (sau orice altă mâncare nesănătoasă poftești) ocazional este mult mai bine decât să le eviți complet. Astfel, reduci foarte șansele de a ceda și a face exces de astfel de alimente.

  • Mănâncă cu atenție

Câteodată nu trebuie să schimbi alimentele pe care le consumi, ci felul în care le consumi. Nu te grăbi, mestecă foarte bine, nu lăsa telefonul, televizorul sau altceva să îți distragă atenția, și vei observa că de multe ori te simți sătulă înainte să fi terminat totul din farfurie, iar multe alimente procesate nu au un gust atât de plăcut cum credeai.

Sursa

Salamul și cognacul – cele mai calorice alimente, pe masa de Revelion!

Aşteptăm cu nerăbdare petrecerea de Revelion. Dar ce mâncăm ca să nu punctăm în kilograme? Vei rămâne surprinsă să afli care dintre  bucatele de pe masa de sărbători îngrașă cel mai mult.

separator

Christmas Turkey Dinner
Cel mai caloric şi nociv produs de pe masa de sărbători este salamul,  care are peste 400 kcal/100gr. Mai simplu spus, ai mâncat 100 gr. de salam, trebuie să faci o oră de sport ca să arzi aceste calorii.

mezeluri-1

Aperitivul din carne cu cele mai puţine calorii este șnițelul din piept de pui– 164 kcal/100gr.

Din categoria brânzeturi, cel mai caloric este caşcavalul – 283 kcal/100 gr., iar brânza sărată de vaci are 201 kcal/100 gr.

branzeturi

Nelipsită de pe masa de sărbători este şi scrumbia afumată, care ne oferă 211 kcal/100 gr.
47986880 - smoked kipper with tomato and parsley on a wooden board
Dacă te gândeşti să înlocuieşti pâinea albă cu pâinea neagră în speranța că e mai puțin calorică, atunci află că ai de câștigat doar 30 de kcalorii.

Paine albă are  274 kcal/100 gr.

Paine neagră are 242/100 gr.

paine

Şi cum o masă festivă fără salate nu există, iată câte kcal au salatele tradiţionale:
salate
Olivie – 150 kcal/100 gr.

Şuba  – 209 kcal /100 gr.

Salata de crabi cu cartofi – 262 kcal/100 gr.

Mese festive fără carne, la moldoveni nu există. De aceea, în loc de carne de porc (316 kcal/100gr.) consumă carne de găină (175 kcal/100 gr.) sau carne de vită (104 kcal/100 gr.)

Şi dacă e chef, atunci să fie chef! Cea mai calorică băutură este cognacul care are kcal 239/100 gr. urmat de votkă  (231 kcal/100 gr.).
78-silvestr-silvester-saint-sylvestre-silvester-szilveszter-2013-san-silvestro-oudejaarsavond-revelion-1053-1086-1074-1099-1081-1075-1086-1076-silvester

Deci o sută de grame de cognac este mai caloric decât o sută de grame de carne de pui!

Poţi bea vin roşu sec (75 kcal/100 gr.) sau vin spumant demisec (72 kcal/100 gr.)

Specialiştii în nutriţie ne recomandă să renunţăm la dulciuri,  dacă bem alcool. Pentru că ne vom îmbăta mult mai repede, deoarece zahărul transportă mai rapid alcoolul în sânge.

Ce desert alegem?

Desigur fructele, în special, ananasul care ajută la digestie.

100 de grame de:

Prune cu frişcă are 281 kcal

Tortul ”Cuşma lui Guguţă”  – 325 kcal

Ciocolata cu lapte – 395 kcal
fructe
În schimb mandarinele, portocalele, clementinele au  aproximativ 40 kcal/100 gr.

Nu consuma la masa de sărbători  banane, conţin 89 kca/100gr. şi se digeră mult mai greu în comparaţie cu alte fructe.

Îţi urăm poftă bună la mâncarea sănătoasă și puțin calorică!

Cercetătorii de la Cambridge au dezvoltat un test de urină pentru depistarea precoce a cancerului pulmonar

Oamenii de știință de la Cambridge au dezvoltat un test de urină pentru depistarea precoce a cancerului pulmonar. Testul, primul de acest tip, detectează celulele „zombie” care ar putea indica primele semne ale bolii, scrie site-ul cam.ac.uk, citat de g4media.ro.

Cercetătorii speră că detectarea precoce, prin intermediul unui simplu test de urină, ar putea permite intervenții terapeutice mai timpurii, îmbunătățind semnificativ rezultatele și prognosticul pacienților. Aproximativ 36.600 de vieți sunt salvate de cancerul pulmonar în Regatul Unit în fiecare an, conform unei noi analize a Cancer Research UK.Profesorul Ljiljana Fruk și Dr. Daniel Munoz Espin și echipele lor de la Universitatea din Cambridge conduc cercetarea, finanțată de Cancer Research UK.Lucrările, desfășurate la Departamentul de Inginerie Chimică și Biotehnologie din Cambridge și la Early Cancer Institute, vor oferi un senzor ieftin și accesibil care utilizează probe de urină pentru a ajuta medicii să detecteze cancerul pulmonar înainte ca boala să se dezvolte.Cancerul pulmonar are un prognostic nefavorabil pentru mulți pacienți, deoarece adesea nu există simptome vizibile până când acesta nu se răspândește prin plămâni sau în alte părți ale corpului. Noul test de urină le va permite medicilor să depisteze boala înainte ca aceasta să se dezvolte.

Testul este perfectibil

Pentru a crea testul, oamenii de știință s-au uitat la proteinele excretate de celulele senescente: celule „zombie” care sunt vii, dar incapabile să crească și să se dividă. Aceste celule sunt cele care provoacă leziuni ale țesuturilor prin reprogramarea mediului înconjurător imediat pentru a favoriza apariția celulelor canceroase.

Acum, cercetătorii au dezvoltat un senzor injectabil care interacționează cu proteinele celulelor zombie și eliberează un compus ușor detectabil în urină, semnalând prezența acestora.

„Detectarea precoce a cancerului necesită instrumente și strategii rentabile care să permită detectarea rapidă și precisă”, a declarat Fruk. „Am conceput un test bazat pe proteine care scindează peptidele, care se găsesc la niveluri mai ridicate în prezența celulelor zombie și care, la rândul lor, apar în stadiile incipiente ale cancerului”, a explicat el.

„În cele din urmă, dorim să dezvoltăm un test de urină care ar putea ajuta medicii să identifice semnele din stadiile incipiente ale cancerului – potențial cu luni sau chiar ani înainte de apariția unor simptome vizibile”, a mai adăugat Fruk.

Tratamente mai eficiente împotriva cancerului

Pe lângă faptul că vizează cancerul pulmonar, Fruk speră că cercetările sale, împreună cu eforturile comune ale altor departamente universitare, vor duce la dezvoltarea unor sonde capabile să detecteze alte tipuri de cancer.

„Aproape am finalizat un test de urină funcțional pentru a detecta celulele „zombie” în cancerul pulmonar, care va depista cancerul mai devreme și va evita necesitatea unor proceduri invazive, dar acest test are potențial și pentru alte tipuri de cancer”, a spus ea. „Dezvoltarea unor tratamente mai eficiente împotriva cancerului necesită o detectare mai timpurie și terapii mai bune, dar și colaborarea cu alte discipline pentru o viziune mai holistică asupra bolii, care este o parte esențială a cercetării mele”.

De la descoperirea cauzelor cancerului pulmonar la medicamentele de pionierat pentru tratarea acestuia, Cancer Research UK a contribuit la progresul persoanelor afectate de cancer pulmonar. În ultimii 10 ani, organizația caritabilă a investit peste 231 de milioane de lire sterline în cercetarea cancerului pulmonar.

„Cancer Research UK a jucat un rol-cheie în avansarea cercetării în domeniul cancerului pulmonar și în îmbunătățirea supraviețuirii”, a declarat Dr. Iain Foulkes, director executiv al Cancer Research UK pentru cercetare și inovare. „Acest proiect condus de profesorul Fruk este un alt exemplu al angajamentului nostru de a stimula progresul, astfel încât mai mulți oameni să poată trăi mai mult și mai bine, fără teama de cancer”, a mai adăugat Foulkes.

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii

Odată cu instalarea sezonului rece crește numărul infecțiilor respiratorii, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre răceală și gripă. Deși în majoritatea situațiilor astfel de afecțiuni pot fi tratate la domiciliu, conform recomandărilor oferite de medicul de familie sau de medicul infecționist, în unele cazuri manifestările clinice se pot agrava și atunci este necesară prezentarea într-un compartiment de primiri urgențe, scrie digi24.ro.

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta o infecție respiratorie și complicații ulterioare sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, copiii, femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice și vârstnicii. În unele situații, pe lângă manifestările clinice obișnuite în infecțiile respiratorii, precum tuse, strănut, congestie nazală, rinoree, o stare generală de rău și dureri musculare, pot să apară semne și simptome care indică agravarea acestei afecțiuni. Printre semnalele de alarmă se numără dispnee, adică dificultăți de respirație, wheezing sau respirație șuierătoare și febră persistentă. Indiferent de tipul infecției respiratorii, boala nu trebuie neglijată sau tratată necorespunzător, deoarece pot apărea complicații severe, precum pneumonia, sinuzita acută, bronșiectazia sau sindromul de detresă respiratorie la adult. Consultul medical este foarte important, pentru stabilirea diagnosticului corect și a tratamentului corespunzător, evitând astfel declanșarea acestor complicații. În cazul în care acestea totuși apar, este esențial ca pacientul să se prezinte de urgență la spital.

Cele trei zodii născute sub o stea norocoasă
Articolul anterior
FOTO: Vezi cum arată tichetele de masă care vor fi distribuite angajaților și unde vor putea fi folosite
Articolul următor