Cum să ajutăm digestia?

Ce fel de substanțe nutritive necesită organismul nostru? Proteine, grăsimi și carbohidrați. Aceste substanțe cunoscute tuturor ne furnizează energie, permițând organismului să funcționeze și să se dezvolte, dar noi nu le putem asimila în formă neprelucrată din alimente.

separator
Pentru ca organismul să poată utiliza ceea ce manâncă stăpânul său, compușii complexi trebuie transformați în simpli. Acest lucru îl face digestia, iar enzimele joacă un rol esențial în activitatea sa. Enzimele asigură digestia alimentelor, acestea procesează substanțele nutritive provenite din alimente.

Un rol important în procesul de digestie îl joacă pancreasul. El este unul dintre organele care produce enzimele necesare pentru procesarea următorului mic dejun, prânz, cină sau ”gustare”.

Pentru digestie, la fel de importantă este mestecarea corespunzătoare a bucăților de hrană, înainte de a le înghiți. Și asta pentru că descompunerea parțială a alimentelor începe chiar în cavitatea bucală.

Adesea apar și tulburări digestive. Simptomele digestiei afectate variază în intensitate pentru fiecare persoană. De la senzație de greutate, disconfortul in stomac, la senzațiile de balonare, meteorism, eructaţii, regurgitări, diaree și dureri de stomac.

Pentru a normaliza digestia și a substitui enzimele care lipsesc, se utilizează preparatele enzimatice.

Mezym® forte conține pancreatină din pancreas de porcină, care, se cunoaște, este cea mai apropiată enzimă de cea umană, după compoziție. Fiecare comprimat conține o doză standardizată de enzime digestive. Odată ce ajung în intestinele noastre, enzimele „se apucă de treabă” și oferă sistemului digestiv posibilitatea de a face față mai rapid suprasolicitării funcției de digestie.

S-ar părea că nu este nimic strașnic, dar stomacul dintr-un anumit motiv începe brusc să doară, iar în intestin apare un zgomot trădător și un disconfort. Toate acestea sunt simptome care pot indica faptul că sistemul nostru digestiv are nevoie de ajutor. În acest caz, este necesar să fie consultat un medic sau un farmacist care, în astfel de situații, poate prescrie sau recomanda preparate enzimatice.

Din păcate, în procesul normal de digestie, intervin uneori și bolile – bine cunoscutele infecții intestinale sau boli cronice, cum ar fi pancreatita, colecistita, hepatita, ciroza hepatică, gastrita, duodenita.

În astfel de cazuri, trebuie să consultați un medic – și el va prescrie tratamentul corespunzător.Enzimele își manifestă acțiunea doar în lumenul intestinului și se elimină în mod natural. Aceasta este un ajutor natural pentru digestie – un remediu eficient, care ar trebui să fie în fiecare trusă de medicamente.

Ce preparat enzimatic să alegi?

Astăzi există foarte multe preparate enzimatice care conțin pancreatină. Cum să alegeți ce este potrivit pentru Dvs.? În primul rând, este necesar să se acorde atenție eficacității și profilului de siguranță al medicamentului.

Activitatea digestivă a medicamentului este determinată de activitatea enzimatică. Factorul decisiv este activitatea enzimatică a lipazei, deoarece lipaza este cea care descompune grăsimile.

Medicamente ce conțin ingrediente suplimentare, cum ar fi acizii biliari, trebuie utilizate cu prudență la pacienții cu hepatită cronică, precum și în caz de boli colestatice, ulcer peptic, boli inflamatorii intestinale, în deosebi care decurg cu diaree. În plus, medicamentele care conțin bilă, care stimulează secreția pancreasului, pot duce la un sindrom dolor crescut. De aceea este important ca medicamentul să conțină numai pancreatină.

Mezym® este un medicament german, care conține pancreatină

De mai bine de 17 ani, Mezym® a ocupat un loc demn pe piețele moldovenești și de peste hotare. În acest timp, medicamentul a câștigat popularitate. Mezym® este pancreatina germană accesibilă după preț, are un profil de siguranță înalt.

La încălcări ale dietei, se recomandă Mezym® forte, iar pentru bolile cronice cu deficit de enzime – Mezym® forte 10 000. Medicamentele respectă standardele europene GMP și nu conțin alte substanțe active.

Mezym® ajută la scăderea disconfortului apărut după mâncare, la eliminarea greutății și balonării abdominale, atunci când pancreasul nu face față sarcinii.

Simțiți gustul vieții și bucurați-vă de fiecare masă!

Doza recomandată este dependentă de tipul alimentelor şi de severitatea afecţiunilor digestive cunoscute sau estimate și este detaliată în instrucțiunile de utilizare / prospectul produsului respectiv.

Informații mai detaliate despre produsul Mezym® pot fi găsite prin deschiderea Prospectului: Informații pentru Utilizator/Pacient.

Acesta este un medicament. Acest medicament se eliberează fără prescripție medicală. Citiți cu atenție prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului. Număr de înregistrare Mezym® forte Nr. 23088 din 11/21/2016, Mezym® forte 10000 Nr. 23089 din 11/21/2016. Codul materialului MD_MEZ-02-2018_V02_advertorial din 20.03.2018

str. Alexandru cel Bun, 85, Chișinău, RM

Tel.: (373 22) 21-25-58

Fax: (373 22) 24-42-84

A fost înregistrat primul caz de gripă sezonieră

Agenția Națională pentru Sănătate Publică continuă supravegherea infecțiilor respiratorii și monitorizarea circulației virusurilor gripale și SARS-CoV-2 la nivel național. Astfel, în perioada 18.11.2024-24.11.2024, au fost înregistrate 4889 de cazuri de infecții respiratorii, majoritatea fiind la copii (60%). Datele indică o creștere cu 1% față de săptămâna precedentă și o descreștere cu 24,1% în comparație cu perioada similară a sezonului precedent, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În perioada menționată, a fost înregistrat un caz de gripă sezonieră, de tip B, la o femeie în vârstă de 33 de ani, din raionul Criuleni. Persoana nu a fost vaccinată împotriva gripei.

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate 30 de cazuri de COVID-19 (inclusiv 6 în regiunea transnistreană), fiind o creștere cu 3,5% comparativ cu săptămâna precedentă a acesteia. În rândul copiilor de până la 14 ani, au fost raportate 6 cazuri.

Semnele care indică agravarea unei infecții respiratorii

Odată cu instalarea sezonului rece crește numărul infecțiilor respiratorii, în cele mai multe cazuri fiind vorba despre răceală și gripă. Deși în majoritatea situațiilor astfel de afecțiuni pot fi tratate la domiciliu, conform recomandărilor oferite de medicul de familie sau de medicul infecționist, în unele cazuri manifestările clinice se pot agrava și atunci este necesară prezentarea într-un compartiment de primiri urgențe, scrie digi24.ro.

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta o infecție respiratorie și complicații ulterioare sunt cele cu un sistem imunitar slăbit, copiii, femeile însărcinate, pacienții cu boli cronice și vârstnicii. În unele situații, pe lângă manifestările clinice obișnuite în infecțiile respiratorii, precum tuse, strănut, congestie nazală, rinoree, o stare generală de rău și dureri musculare, pot să apară semne și simptome care indică agravarea acestei afecțiuni. Printre semnalele de alarmă se numără dispnee, adică dificultăți de respirație, wheezing sau respirație șuierătoare și febră persistentă. Indiferent de tipul infecției respiratorii, boala nu trebuie neglijată sau tratată necorespunzător, deoarece pot apărea complicații severe, precum pneumonia, sinuzita acută, bronșiectazia sau sindromul de detresă respiratorie la adult. Consultul medical este foarte important, pentru stabilirea diagnosticului corect și a tratamentului corespunzător, evitând astfel declanșarea acestor complicații. În cazul în care acestea totuși apar, este esențial ca pacientul să se prezinte de urgență la spital.

Crește numărul cazurilor de pneumonii și viroze la copii în Capitală

În municipiul Chișinău crește numărul cazurilor de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum și viroze la copii. Despre aceasta a anunțat șefa-adjunctă la Direcția generală asistență medicală și socială, Marina Buga, în cadrul ședinței Primăriei, transmite Moldova1.

Potrivit Marinei Buga, cazuri de gripă nu au fost înregistrate.

Situația epidemiologică s-a caracterizat prin prezența maladiilor infecțioase specifice perioadei sezonului rece. Este îmbucurător că nu sunt înregistrate cazuri de gripă. Motivele adresărilor sunt diverse, însă se atestă o creștere a adresărilor legate de bronhopneumonii, pneumonii acute, precum si virozele în mod special în rândul copiilor”, a declarat Marina Buga.

Conform datelor prezentate, în cadrul unităților de primiri urgente a spitalelor clinice municipale pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 3240 de adresări.

Partenerii noștri
Author Berlin-Chemie Menarini
Adresa: Chișnău, str. Alexandru cel Bun, 85, Tel.: (+373 22) 21 25 58; (+373 22) 24 33 95; Fax: (+373 22) 24 42 84
Luna albastră, fenomenul astrologic rar pe care îl poți vedea în această noapte
Articolul anterior
De astăzi, nu mai avem căldură în apartamente
Articolul următor