Tragic. Un moldovean stabilit în Rusia a fost ucis de soțul amantei sale

Un moldovean a fost ucis într-un sat din regiunea Moscovei de soțul iubitei sale, potrivit presei din Rusia.

separator

Atacatorul a venit pe neprins de veste la vila sa şi i-a surprins pe cei doi în pat.

Conaționalul, în vârstă de aproximativ 38 de ani, a fost înjunghiat de mai multe ori cu un cuțit de bucătărie.

Bărbatul nu avea viză de reședință pe teritoriul Rusiei și nici loc de muncă oficial.

Poliția l-a reținut pe ucigaș și a deschis un dosar penal pentru omor.

sursa: www.publika.md

Putin susține că  ia foarte în serios dorința lui Trump de a pune capăt conflictului din Ucraina

Vladimir Putin a declarat joi că Rusia ia „foarte” în serios declarațiile lui Donald Trump, care a spus în mai multe rânduri că, dacă va fi reales, va pune capăt rapid conflictului armat dintre Kiev și Moscova, potrivit AFP, citat de hotnews.ro.

„Domnul Trump, în calitate de candidat la președinție, spune că este pregătit și dispus să pună capăt războiului din Ucraina. Luăm toate acestea foarte în serios”, a declarat președintele rus într-o conferință de presă la Astana.

„Desigur, nu știu ce propuneri ar putea avea cu privire la modul în care vrea să facă acest lucru. Și, desigur, aceasta este o întrebare-cheie. Dar nu am nicio îndoială că el spune acest lucru cu sinceritate. Și vom sprijini acest lucru”, a continuat el.

Comentariile lui Putin au loc cu mai puțin de o săptămână înainte de un summit NATO major la Washington, în cadrul căruia Ucraina va fi un subiect major de discuție, și într-un moment în care perspectiva unei posibile victorii a lui Donald Trump la alegerile din SUA din această toamnă ridică incertitudini majore cu privire la durabilitatea sprijinului esențial al SUA pentru Kiev în rezistența la un atac rus la scară largă.

În mai 2023, Donald Trump a declarat că va pune capăt conflictului „în 24 de ore” dacă va reveni la președinția Statelor Unite.

Săptămâna trecută, în timpul dezbaterii cu Joe Biden, el a afirmat, de asemenea, că dacă un președinte american „respectat de Putin” ar fi fost la putere la momentul atacului din februarie 2022, liderul rus „nu ar fi invadat niciodată Ucraina”.

Vladimir Putin a mai declarat joi că Moscova va aștepta rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA și „starea de spirit și direcția viitoarei administrații” înainte de a relua orice dialog privind „stabilitatea strategică”.

De asemenea, el a reiterat că se opune oricărei încetări a focului în Ucraina dacă Kievul nu face concesii „permanente” Rusiei.

„Nu putem exclude posibilitatea (…) ca inamicul să folosească încetarea focului pentru a-și îmbunătăți pozițiile, a se reînarma, a-și completa armata prin mobilizare forțată și a fi gata să continue conflictul armat”, a declarat el.

La 14 iunie, Putin a propus o încetare a focului și deschiderea de negocieri de pace cu Ucraina dacă aceasta își retrage trupele din patru regiuni pe care Moscova le ocupă parțial și renunță la planurile sale de a adera la NATO.

Ucraina, Statele Unite și NATO au respins imediat aceste condiții.

Un bărbat în stare inconștientă, găsit de carabinieri pe o stradă din Bălți

Un bărbat în stare inconștientă a fost depistat de o patrulă de carabinieri pe o stradă din municipiul Bălți. Totul s-a întâmplat ieri, 4 iulie, pe strada Independenței, informează unica.md cu referire la un comuniat al Inspectoratului General de Carabinieri.

”Angajații IGC au demonstrat încă o dată importanța prezenței lor în menținerea siguranței publice. În timpul patrulării obișnuite, aceștia au observat un bărbat inconștient pe trotuar.

Reacționând prompt și profesionist, au solicitat imediat o ambulanță prin intermediul serviciului 112. În scurt timp, echipajul medical a ajuns la fața locului și a preluat bărbatul pentru a-i oferi ajutorul medical necesar.

Inspectoratul General de Carabinieri face un apel către cetățeni, în cazul în care observați o persoană aflată în dificultate, nu ezitați să interveniți. Fiecare secundă contează, iar ajutorul prompt poate salva vieți.”, se arată în comunicat.

27 de ani fără compozitorul Petre Teodorovici

Compozitorul și interpretul de muzică ușoară, Petre Teodorovici, este comemorat astăzi. Acesta a trecut la cele veșnice la 5 iulie 1997. S-a stins la vârsta de 47 de ani, fiind răpus de diabetul zaharat, informează unica.md.

Petre Teodorovici s-a născut pe 18 mai 1950, în orașul Leova, RSS Moldovenească, Uniunea Sovietică, în familia profesorului de muzică Cristofor Teodorovici. Studiile le-a făcut la Colegiul de muzică Ștefan Neaga, secția teoria muzicii (și facultativ, compoziția, cu Eugen Doga), și la Facultatea de dirijat coral a Institutului de Arte Gavriil Musicescu din Chișinău. Este fratele mai mare al regretatului compozitor Ion Aldea-Teodorovici, împreună cu care au semnat câteva piese. 

Încă din tinerețe Petre Teodorovici s-a afirmat ca un luptător pentru cauza națională, manifestându-se pe latura culturală.

Regretatul compozitor a scris melodii pe versurile poeţilor Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi, Anatol Ciocanu, Simion Ghimpu, Ion Hadârcă. Cântecele compuse de Petre Teodorovici s-au bucurat de popularitate pe marile scene la festivaluri muzicale din Argentina, Cuba, Finlanda, Italia, România, Rusia, Slovacia. A scris melodii pe versurile poeților Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi, Anatol Ciocanu, Simion Ghimpu, Ion Hadârcă ș.a. Din colaborarea cu scriitorii a semnat o serie de cântece, care au devenit șlagăre: „Santa Maria Maggiore”, „Scrisul nostru”, „De ce?”, „Veniți acasă”, „Ultima oră” , care s-au bucurat de popularitate imensă.

În 1989 lui Petre Teodorovici i-a fost conferit titlul de Maestru emerit al Artei, iar în 1996 a devenit cavaler al ordinului Gloria Munci

Acesta s-a stins din viaţă pe 5 iulie 1997 la Chişinău şi a fost înmormântat la Cimitirul Central de pe str. Armenească din capitală.

Alertă! Doi oameni au murit, iar altul este în şoc anafilactic după ce au fost atacaţi de albine
Articolul anterior
Video! Cum s-au descurcat moldovenii în cadrul celei de-a doua semifinale live ,,Românii au Talent”
Articolul următor