Cum să îți prepari un ice tea de vară, răcoros din ingrediente sănătoase

Vara ai nevoie de o băutură răcoritoare, care să te ajute să faci față temperaturilor ridicate din termometre. Ice tea-ul este o băutură preferată în zilele călduroase de vară, însă variantele din comerț conțin mai multe substanțe chimice, zahăr și aromatizatori. Ideal ar fi să consumi un ice tea preparat chiar de tine, acasă, în acest caz poți fi sigură că îl poate consuma și copilul tău.

separator

Pornind de la reteța de bază de ceai, poți prepara o mulțime de variante de ice tea, adăugând ierburi aromatice sau fructe.

Icea tea simplu

Folosește 4 pliculețe de ceai (negru, verde sau cu ce altă aromă preferi) și 4 căni de apă pentru a prepara un ceai. Nu lasă plicurile de ceai să se infuzeze mai mult de 5 minute pentru că altfel ceaiul va capătă un gust amărui. Într-o oală, pune 4 căni de apă rece, în care vei dizolvă ½ cană de miere. Toarnă ceaiul preparat înainte și amestecă bine. Lasă la răcit ceaiul și servește cu cuburi de gheață ice tea-ul obținut.

Ice tea cu aromă de lămâie

Pentru a prepară un ice tea cu aromă de lămâie, procedează exact că atunci când prepari ice tea simplu, însă adaugă 60 ml de zeamă de lămâie în apă rece, înainte de a adaugă ceaiul fierbinte peste. Dacă simți nevoia, poți adaugă mai multă miere pentru a echilibra gustul acru dat de lămâie.

Ice tea cu mere

Fierbe apă într-un ibric. Pune 2 pliculețe de ceai negru într-o oală și acoperă-le cu ½ cană de apă fierbinte. După 5 minute, scoate pliculețele de ceai și adaugă 1 lingură de miere, apoi amestecă până când mierea se dizolvă complet. Lasă ceaiul să se răcească, apoi amestecă-l cu 2 căni de cuburi de gheață și cu ½ cană de suc de mere.

Ice tea cu piersici

Pentru a prepară acest tip de ice tea ai nevoie de următoarele ingrediente: 2 piersici proaspete, 4 pliculețe de ceai negru sau verde, 4 căni de apă fierbinte, 4 căni de apă rece, 1 cană de zahăr brun.

Curată de coajă piersicile, apoi mărunțește-le. Pune cuburile de piersică într-o oală, alături de 4 pliculețe de ceai și adaugă peste cele 4 căni de apă clocotită. Lasă ceaiul să se infuzeze preț de 5 minute, apoi scoate plicurile de ceai. Adaugă 1 cană de zahăr brun și apoi 4 căni de apă rece. După ce se răcește ceaiul preparat, strecoară-l. Consumă ice tea-ul cu cuburi de gheață.

Ice tea cu căpșune

Pentru a prepară 5 porții de ice tea cu căpșune ai nevoie de: 2 căni de căpșune congelate, 1 litru de ceai răcit, ½ cană de miere naturală, ¼ cană de zeamă de lămâie.

Păstrează 5 căpșune întregi, iar pe celelalte transformă-le în piure cu ajutorul blenderului. Strecoară piureul de căpșune pentru a îndepărta semințele. Amestecă apoi piureul de căpșune cu ceaiul, cu zeamă de lămâie și cu mierea naturală. Lasă amestecul să se răcească și servește ceaiul cu câte o căpșună întreagă pusă în pahar, dar și cu cuburi de gheață.

sursa

Ouăle care în maioneză pot da o toxiinfecție groaznică, mortală

Ouăle nu lipsesc de pe masa de Paşte. Fie că sunt vopsite sau folosite la maioneză, trebuie să se acorde o mare atenție, deoarece este bine să fie evitate anumite tipuri de ouă spune medicul Virgiliu Stroescu.

Suntem deja în Joia Mare, iar tradiţia spune că astăzi se vopsesc ouăle pentru Paşte. Sfatul medicului este cât se poate de clar, să consumați ouă de găină şi să evitaţi ouăle de rață sau de găscă.

Medicul Virgiliu Stroescu a explicat că aceste ouă pot fi contaminate cu anumite bacterii. Din acest motiv, spune medicul, ouăle de găină sunt mult mai sigure. Pericolul cel mare este atunci când sunt folosite la maioneză.

„Este interzis consumul de ouă de rață pentru că poate da o toxiinfecție groaznică, mortală. De aceea nu se face maioneză din ouă de rață sau de gâscă. Se pare că anatomia lor, pentru că sunt mai joase decât găinile, poate apărea o infecție mult mai gravă”, a spus medicul Virgiliu Stroescu.

Nu doar ouăle de rață și gâscă ne pot băga în spital

Medicul avertizează și spune nu este de joacă cu toxiinfecţiile alimentare. Toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Se poate muri din asta. Din două părți este lovit omul respectiv.

„Sunt două probleme cu toxiinfecțiile alimentare, respectiv toxina și infecția, care sunt separate. Infecția este prezența unor microbi și toxinele sunt secrețiile lor.

Prin urmare, din două părți este lovit omul respectiv. Se moare de la toxiinfecții! Și totdeauna toxiinfecțiile apar în masă, sunt puternice. Acum trebuie să vadă ce fel de germeni au fost acolo, pentru că sunt unii foarte periculoși, alții mai puțin periculoși.

Microbii fac toxine, iar apoi și microbii și toxinele atacă. Deci omul are o dublă lovitură, respectiv și toxine, dar și infecții”, a mai spus medicul.

Dacă vrei să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Alimentele pe care trebuie să le ocolim. Ne otrăvesc și duc la apariția cancerului

Cât de des ne gândim la alimentele pe care le consumăm și la efectele pe care le au asupra sănătății noastre? Un stil de viață sănătos nu se reduce doar la activitatea fizică, ci și la alegerile alimentare pe care le facem zilnic. Specialiștii avertizează că unele alimente comune pot fi toxice și pot favoriza apariția unor afecțiuni grave, inclusiv cancerul, scrie realitatea.net.

Într-un interviu recent, cunoscutul medic cardiolog, dr. Cezar, a discutat despre alimentele care ar trebui evitate din cauza impactului lor negativ asupra sănătății. Printre acestea se numără prăjelile și uleiurile din semințe, care, deși sunt consumate frecvent, pot crea inflamații în organism și pot favoriza apariția cancerului. Dr. Cezar subliniază importanța limitării consumului acestor alimente, chiar dacă nu este întotdeauna posibil să le evităm complet.

„Niciodată nu zic niciodată, dar să fie cât mai rar. Pe primul aș pune prăjelile, uleiurile din semințe, ulei de floarea soarelui prăjit, ceea ce foarte multă lume consumă. Trebuie consumat cât mai rar posibil, nu niciodată. Prăjeala e favorizantă pentru apariția cancerului, creează inflamație și deteriorează anumite structuri, anumite molecule și corpul folosește energie să repare ceea ce s-a stricat.”, a declarat dr. Cezar.

Pe locul do i în lista alimentelor de evitat se află zahărul, iar pe locul trei, făinoasele. Dr. Cezar explică că grâul modificat genetic din făină și cereale poate cauza inflamații în organism. Recomandarea sa este să alegem produse din grâu integral și să consumăm făinoasele cu moderație.

„Eu mănânc paste de patru ori pe lună să zicem, în medie, dar încerc să aleg paste dintr-un grâu integral mai scump, dar mâncând rar, nu e o problemă. Cea mai mare problemă a societății este lipsa de mișcare. Dacă ar face sport, atunci nu sunt neapărat atât de nocive aceste alimente.

Pe locul patru aș spune excesul de proteine de origine animală. Adică mâncăm prea multă carne, în raport cu munca fizică pe care am făcut-o. Nu trebuie consumată în fiecare zi, dar a renunța de tot la carne se poate asocia cu foarte multe carențe.(…)”, a completat specialistul.

Excesul de proteine de origine animală este un alt factor de risc pentru sănătatea noastră, potrivit medicului. Consumul excesiv de carne poate duce la diverse probleme de sănătate, mai ales în lipsa activității fizice adecvate.

Cât de periculoase sunt ouăle dacă sunt consumate în cantități mari

În plus față de aceste alimente, există și riscul de intoxicație alimentară asociat cu ouăle, mai ales atunci când sunt consumate crude sau insuficient gătite. Bacteriile precum Salmonella pot fi prezente în ouă și pot provoca boli grave. Pentru a minimiza riscul, se recomandă alegerea ouălor pasteurizate și gătirea lor corespunzătoare.

Este important să fim conștienți de alegerile noastre alimentare și să ne informăm corect pentru a menține sănătatea și bunăstarea noastră pe termen lung.

ANSA retrage din comerț peste 23 tone de banane cu un conținut depășit de pesticide

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează consumatorii că, în cadrul Programului Național de Monitorizare a conținutului de nitrați și a reziduurilor de pesticide în produsele alimentare de origine vegetală provenite din import pentru anul 2024, s-a depistat un lot de „BANANE”, cu depășirea limitei maxime admisibile al reziduului de pesticid Clorpirifos, țara de origine Ecuador.

Pentru a garanta consumatorilor produse alimentare sigure ANSA a dispus, în mod urgent, retragerea lotului nominalizat din unitățile de comerț.

Informații despre produs:

Denumirea produsului: BANANE

ImportatorS.R.L ”FRUCT EXPERT – PLUS”

Masa netă23 180 kg

Bananele neconforme au fost  comercializate în magazinele S.R.L. MOLDRETAIL GROUP (Linella și Fidesco) în perioada 29.04.2024 – 02.05.2024.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugate să nu le consume și sunt în drept să le returneze unității de comerț de unde au fost procurate (în baza bonului fiscal).

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar, deținători ai produselor alimentare neconforme, sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse, pentru evitarea sau reducerea riscurilor prezentate de un produs alimentar neconform pentru sănătatea umană.

Operatorii din domeniul alimentar, deținători de produse alimentare neconforme, care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață, sunt pasibili de răspundere juridică.

În cazul în care se depistează produse alimentare neconforme sau abateri de la prevederile legislației pentru protecția consumatorului, cetățenii sunt îndemnați să depună petiție la Agenție, la nr. de telefon: 0(22) 511-511;

Linia Verde: 0 800 800 33; Viber: 067675544

Schimbări majore la Vocea României! Unul dintre antrenori va fi înlocuit
Articolul anterior
Dilatarea varicoasă și insuficiența venoasă superficială a picioarelor
Articolul următor