Ingrediente pentru 4 persoane
Pentru aluat:
- 400 g făină albă „000“
- 200 ml apă
- ½ cub drojdie de bere
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriţă zahărsare
Pentru topping:
- 350 g mozzarella
- 200 g suc de roşii
- 4 cepe
- 50 g măsline negre fără sâmburi
- 5 linguri ulei de măsline extravirgin
- ardei iute
- oregano
- sare
Prepară aluatul pentru pizza conformreţetei de la pagina 10. Taie ceapa şiţine-o sub jet de apă rece, scurge-o bine şipune-o într-un castron. Condimenteaz-ocu 3 linguri de ulei de măsline şi cuun praf de sare.
1. Întinde din aluat 4 discuri subţiri şiaşază-le în tăvile unse cu ulei de măsline.Ridică puţin aluatul pe pereţii tăvilor.
2. Condimentează sucul de roşii cu sare,ardei iute şi puţin oregano, dupăgust.
3. Toarnă sosul peste pizze, pune bucăţelede mozzarella, ceapa şi măslinele. Stropeşte-le cu puţin ulei şicoace-le circa 20-25 de minute în cuptorulîncălzit la 200º C.
Sfat!
Poţi prepara în casă ulei condimentat cuardei iute, pe care să-l ai mereu la îndemână.Ai nevoie de 8-10 ardei iuţi întregi pentru1 litru de ulei de măsline extravirgin debună calitate. Înainte de a-l folosi, lasă ardeiila macerat 15-20 de zile. Acest ulei picanteste un condiment perfect pentru orice tipde pizza sau focaccia.
Reţetă preluată din „pizza şi focaccia”
Vrei să-ți recuperezi cărțile omise din biblioteca „Adevărul”?
Vino la redacția ziarului Adevărul Moldova din clădirea Kentford, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202 la etajul 6, de luni până vineri, între orele 13.00 și 16.00 și cumpără-le direct de la noi.
Pentru informaţii suplimentare
:
tel. 022 84-31-80
e-mail: Chisinau@adevarul.md