Elena Plămădeală este una din tinerii talentați care ne duc peste hotare faima țării. După o experiență de câțiva ani acasă, activând în domeniul fotografiei, designului și graficii, tânăra pictoriță a simțit nevoia unei provocări și s-a stabilit în Marea Britanie. De câteva luni, participă la expoziții și muncește, pentru a-și continua cariera artistică în această țară, iar pentru că este foarte talentată, ambițioasă și cu un simț artistic aparte, a și cules primele roade. Unul din tablourile moldovencei a ajuns la Casa Regală a Marii Britanii!
- Elena Am început să pictez din copilărie. Inițial a fost mai mult intuitiv, apoi părinții au decis să urmez Școala de arte din Ialoveni. După clasa a 9-a am simțit că trebuie să trec la o altă etapă și am mers la Colegiul de Arte plastice “ Alexandru Plămădeală” din Chișinău, acolo s-au conturat și mai bine aptitudinile artistice, iar ulterior am făcut studii la design interior, la UTM.
- Elena Oamenii mă inspira și, de cele mai multe ori, ei sunt subiectul lucrărilor mele. Chiar dacă pot fi surprinsă lucrând și la schițe de arhitectură, un domeniu drag inimii mele, dar în care momentan nu profesez. Iar fără talent, disciplină și muncă nu poți da roade inspirației. În orice domeniu, trebuie să implici o părticică din tine, din ceea ce ești, pentru a reuși.
- Elena Categoric. Dacă 10 artiști desenează/pictează același chip, fiecare o va face în felul său. În esență, fiecare pictor trece prin el energia personajului pe care îl redă și adaugă propria experiență și viziune. Iar diversitatea aceasta este ceva fenomenal.
- Elena Ideea a prins viață datorită președintelui Rotary Club Bucureşti Cișmigiu Dragoș Preda, care a făcut posibilul ca portretul Ducelui de Edinburgh să ajungă la Casa Regală. Am muncit mult la tablou, pentru că mi-am dorit să redau blândețea din privirea Prințului Philip, iar acest lucru a fost pe placul membrilor familiei regale. Casa Regală mi-a adus mulțumiri, prin intermediul unei scrisori, în care a specificat că mai mulți pictori au realizat tabloul Ducelui de Edinburgh, însă nici o lucrare nu e atât de reușită ca a mea. Lucru care, bineînțeles, m-a bucurat enorm.
- Elena Carla’s Dreams are unul dintre portretele semnate de mine, la el acasă, stilistul Emilian Crețu, fotograful Alex Iordache ș.a. Portretele pe care le fac sunt diverse, atât pentru publicul de rând, cât și pentru persoane celebre. Trăsăturile chipului uman mă fascinează.
- Elena Depinde de complexitatea lucrării. Dacă e vorba despre o pictură manuală, durează mai multe săptămâni, astfel încât vopseaua să reușească să se usuce. Dacă e o pictură digitală, e mult mai rapid.
- Elena Pictez și tablouri la comandă, iar prețul acestora se stabilește individual, în funcție de complexitatea lucrării. Da, sunt ușor de găsit, pe rețelele de socializare și platformele specializate: facebook/elena.plamadeala; facebook/elenaplamadeala.art.
- Elena Eram fotograf și/sau arhitect. De fapt, eu combin meseria de pictor cu cea de fotograf. Din acest motiv, foarte des sunt percepută ca omul care prinde emoții. Tind să cred că în secolul în care trăim nu poți să te limitezi strict la un domeniu. Iar în momentul când faci artă, ca să obții rezultate, trebuie sa devii propriul antreprenor, smm, fotograf, contabil, etc.
- Elena Recent am participat la expoziție în Birmingham. Lucrările digitale au trezit interes, întrucât lumea încă nu e obișnuită cu acest stil de artă. Urmează și alte proiecte și expoziții, despre care prefer să vorbesc atunci vor fi realizate. Vă mulțumesc pentru interviu!