Marcela Dedin, despre bucuria maternității și legătura frățească dintre copiii săi

Protagoniștii acestei ediții sunt prezentatoarea TV Marcela Dedin și cei doi băieții ai săi – unul de 12 ani și altul de șase luni. Chiar dacă diferența de vârstă este destul de mare, cei doi frați se împacă de minune, mai ales că Radu, feciorul mai mare demult își dorea să aibă un suflețel pereche.

separator

Și așa, cum cel mic este un copil foarte activ, diversificarea a început-o de curând. Organizația Mondială a Sănătății recomandă mămicilor să întroducă în meniul zilnic al copilului pireurile dintr-un singur component nou: piureu din legume sau pireu din fructe Gerber. Însă preferatele delicii culinare pentru Daniel s-au adeverit a fi pouchurile Nestle care i-au venit pe plac și frățiourului mai mare.

Protagonista noastră aduce mulțumiri designerului Alina Bradu, pentru ținutel oferite, make-up artistei Naty Gogu și specialiștilor de la Hair style: Beauty salon „La Mansh”. 

„În acel moment am văzut moartea cu ochii”: #SUNTVOCE cu Irina Grecu.

Prima eroină pe care am decis să o prezentăm în podcastul #SUNTVOCE este Irina Grecu. La numai 30 de ani și mamă a unui copil de trei ani, Irina a fost lovită de un prognostic care urma să-i schimbe viața: cancer tiroidian. Relația cu soțul ei era deja tensionată, iar diagnosticul i-a zguduit întreaga existență, într-un an marcat de pandemie când dorința de a trăi era mai puternică ca niciodată. Deși s-a confruntat cu posibilitatea de a-și pierde vocea, Irina nu a cedat. A devenit eroina noastră în podcastul #SUNTVOCE, împărtășindu-și povestea plină de curaj și determinare. Vă invit să descoperiți povestea Irinei și puterea ei de vindecare, care inspiră și motivează.

#stilunic – Mariana Șura și Dana Marchitan:”Suntem tare repetente la tot ce înseamnă trend, stil actual și profesia de stilist”!

Deși au stiluri diferite, atât în plan muzical, cât și vestimentar – la această ediție #stilunic Mariana Șura și Dana Marchitan s-au simțit tare bine în tandem. Aflăm ce noutăți are Mariana în viața personală, cine i-a scris noua piesă Danei Marchitan și de ce au acceptat să vină împreună la emisiune. Promitem mult mult umor!
Vizionare plăcută!

Lista disciplinelor opționale pe care părinții le pot alege pentru elevii din ciclul primar

Suntem în luna mai, deci, în curând, părinții care au elevi în clasele primare vor trebui să scrie cereri de solicitare a unei discipline opționale pe care o vor studia copiii lor în viitorul an de învățământ. Disciplinele vor fi propuse părinților de către o comisie a instituției de învățământ, inclusiv la recomandarea Consiliului Elevilor, și trebuie să aibă la bază interesele copiilor raportate la gradul de calificare a cadrelor didactice.

În viitorul an de învățământ, elevii din clasele primare vor avea posibilitatea de a alege una dintre cele 22 de discipline opționale prevăzute în Planul-cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal, anul de studii 2024/2025, transmite diez.md

Lista disciplinelor o găsiți mai jos.

Limbă și comunicare

  1. Cultura bunei vecinătăți
  2. O oră pentru lectură
  3. În împărăția cuvântului
  4. Tainele comunicării
  5. Elemente de cultură și civilizație a Franței
  6. Educație pentru media (cl. III-IV)
  7. English for Future

Matematică și științe

  1. Educație ecologică
  2. Educație pentru sănătate
  3. Matematica distractivă
  4. În împărăția lui MATE
  5. Robotica (cl. III-IV)
  6. Informatica (cl. II-IV)
  7. Matematica în cotidian (cl. I-IV)
  8. Matematica pentru isteți (cl. I-IV)

Educație socioumanistică

  1. Religia
  2. Educație economică și antreprenorială (cl. I-IV)
  3. Educație interculturală
  4. Educație pentru drepturile omului (cl. I-IV)
  5. Chișinăul meu (cl. III-IV)

Sport

  1. Educație fizică și fotbal (cl. I-IV)
  2. În împărăția șahului (cl. I-IV)

În clasele gimnaziale și liceale, disciplinele opționale sunt selectate de către elevi. Totuși, în locul elevilor claselor I-IV-a, disciplinele opționale studiate vor fi selectate de părinții/reprezentanții legali ai acestora, în cadrul unor ședințe cu părinții. Instituția de învățământ va informa în luna mai părinții despre oferta educațională pe care o pune aceasta la dispoziție. Totodată, părinții au dreptul să participe pe parcursul anului în calitate de invitați la anumite lecții din cadrul disciplinei opționale, alături de alți membri ai comunității: membri ai APL, antreprenori, polițiști și persoane notorii.

Părinții care au elevi ce vor fi înmatriculați în clasele întâi indică disciplinele opționale în cererea de înmatriculare în instituție.

Partenerii noștri
Author Nestle
Adresa: str. Tighina 49/4, et.3
Facebook: https://www.facebook.com/Nestle/?fref=ts
Larisa Guzeeva și-a căsătorit fiul!
Articolul anterior
Shopping la viteză cu interpreta Cornelia Ștefăneț
Articolul următor