Zinaida și Romeo Sambrițchi au fost socri mari. Tudor, fiul cuplului, s-a căsătorit!

Weekend-ul trecut, Zinaida și Romeo Sambritchi au fost socri mari. Fiul lor cel mai mare, Tudor, s-a căsătorit. Nunta a avut loc într-un local de lux din Sîngera. Peste 200 de invitați au fost alături de miri în cea mai minunată zi din viața lor.

separator
Mirii, Tudor și Eugenia, au avut parte de o surpriză deosebită. Interpretul Cristi Sambrițchi, care este și fratele mirelui, le-a oferit o dedicație muzicală specială. La ceremonie, au încins atmosfera Sun Stroke Project, Dana Markitan, Simrat Orchestra, Valentin Uzun și Marcel Roșca.

,,A fost o nunta feerică! Ne-am pregătit pentru eveniment în jur de 8-9 luni și am asistat la cea mai de vis ceremonie care a unit destinele mirilor pentru totdeauna. M-au copleșit senzații duale, atât de fericire, cât și de nostalgie, plângeam cu lacrimi de bucurie!”, ne-a declarat, cuprinsă de emoție, Zinaida Sambrițchi, soacra cea mare.

Și Romeo Sambrițchi, socrul cel mare, a ținut să le transmită tinerilor îndrăgostiți un gând bun și un mesaj de urare:

,,Le urez mirilor o viața lungă și fericită împreună, armonie, dragoste. Să se iubească mereu ca în acea zi minunată. Fie ca viața să le fie frumoasă, să trăiască în pace și să fie un exemplu demn de urmat. Casă de piatră!”
Dat fiind faptul că mirii locuiesc și activează în afara țării, în Luxemburg, acolo unde duc faima țărișoarei noastre, Eugenia fiind manager în compania Amazon, iar Tudor – avocat în unul din cele mai mari cabinete de avocați din Luxemburg, mireasa a avut fericirea să îmbrace rochia de mireasă de câteva ori. Pe 1 iunie a avut loc cununia religioasă. A doua rochie de mireasă a fost oferită de salonul „Barcelona”, unde mireasa a avut o colaborare frumoasă cu o revistă de acasă, iar în seara nunții, Eugenia a purtat o rochie autohtonă, achiziționată la un salon din Capitală.

,,A fost o rochie foarte deosebită, comodă, elegantă, pur și simplu superbă, pe care nu a luat-o în chirie, dar a procurat-o pentru a o păstra și a o avea ca amintire de la acest minunat eveniment”, ne-a mai dezvăluit Zinaida Sambrițchi.

Le urăm mirilor casă de piatră și mulți ani fericiți împreună!

Donald Trump și soția sa vor lua parte la funeraliile Papei Francisc

Preşedintele american, Donald Trump, şi Prima Doamnă Melania Trump se vor deplasa la Roma pentru a asista la funeraliile Papei Francisc, potrivit declaraţiilor făcute luni chiar de preşedinte, transmite EFE, preluată de Agerpres.

„Melania şi cu mine mergem la funeraliile Papei Francisc la Roma. Aşteptăm cu nerăbdare să fim acolo!”, a postat preşedintele pe reţeaua sa de socializare Truth Social. Luni dimineaţă, Trumpl a transmis condoleanţe pentru moartea Suveranului Pontif şi i-a cerut lui Dumnezeu să îl binecuvânteze. În plus, el a semnat un ordin executiv pentru arborarea drapelelor SUA în bernă până la apusul soarelui în ziua funeraliilor.

Trump şi Jorge Bergoglio au avut unele dezacorduri dialectice de la prima preşedinţie a new-yorkezului (2017-2021), în special pe tema imigraţiei, Papa criticând planurile preşedintelui de a construi un zid la frontiera cu Mexicul sau proiectul său de deportări în masă pus în aplicare în al doilea mandat, care a început în ianuarie.

În ciuda acestui fapt, în timpul unei vizite la Vatican în mai 2017, liderul republican a descris întâlnirea sa cu Papa, despre care a spus că este „o persoană minunată”, ca fiind fantastică. Papa Francisc a murit în urma unui accident vascular cerebral luni, la ora locală 07:35 (05:35 GMT), la reşedinţa sa din Casa Santa Marta, a anunţat cardinalul camerleng Kevin Joseph Farrell, într-un mesaj video. Funeraliile ar putea avea loc sâmbătă.

Prima congregaţie a cardinalilor pentru a organiza succesiunea papei Francisc va avea loc marţi

Vaticanul a început să aprobe primele numiri pentru a organiza succesiunea Papei Francisc, care a murit luni. Prima congregaţie a cardinalilor care vor gestiona procesul va avea loc marţi, transmite EFE, informează Agerpres.

După ritualul de confirmare a morţii pontifului desfăşurat luni seara, priveghiul său va avea loc în capela reşedinţei Casa Santa Marta, şi nu în Palatul Apostolic, aşa cum a decretat în timpul vieţii sale însuşi papa, care a refuzat să locuiască în Palatul Apostolic de la alegerea sa în 2013.

Vaticanul a intrat astfel într-o perioadă de „sede vacante” şi va fi administrat până la găsirea unui succesor de către „cardinalul camerlengo”, americanul Kevin Joseph Farrell. Procesul „post-mortem” va fi convenit la congregaţiile importante ale cardinalilor, conduse de cardinalul decan, italianul Giovanni Battista Re.

Marţi va avea loc prima congregaţie generală cu cardinalii aflaţi deja la Roma, iar prima lor sarcină va fi să stabilească liturghia funerară. Trupul Papei Francisc este depus începând de luni seara la Casa Santa Marta, urmând ca miercuri dimineaţă să fie transferat la Bazilica Sfântul Petru pentru a fi expus credincioşilor, potrivit purtătorului de cuvânt Matteo Bruni.

Un alt aspect care rămâne necunoscut este câte zile li se va permite credincioşilor să îşi ia rămas bun de la papă în biserică. În cazul lui Benedict al XVI-lea, care a murit la 31 decembrie 2022, au fost acordate trei zile, aşa cum este tradiţia.

După aceea, va fi momentul funeraliilor, care, dacă termenul de trei zile este respectat, ar putea avea loc sâmbătă, 26 februarie. Congregaţiile cardinalilor se reunesc de obicei în fiecare zi pentru a reglementa acest proces de succesiune la tron, deoarece cardinalii din întreaga lume cu vârsta sub 80 de ani sosesc la Roma pentru a lua parte la un viitor conclav (în prezent sunt 135). Misiunea lor viitoare va fi, de asemenea, să convină asupra începerii conclavului – o întâlnire secretă în cadrul căreia se vor închide în Capela Sixtină pentru a alege un nou papă – care ar trebui să aibă loc la cel mult 20 de zile după funeralii.

22 aprilie – Ziua Planetei Pământ

În fiecare an, pe data de 22 aprilie se sărbătorește Ziua Pământului, eveniment dedicat protejării mediului înconjurător, dar și conștientizării problemelor ecologice cu care se confruntă planeta Pământ. Evenimentul a fost inaugurat pentru prima dată în 1970, în Statele Unite ale Americii, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul arătat față de mediu, scrie digi24.ro.

Ziua Planetei Pământ a fost declarată sărbătoare oficială în anul 2009, de către Organizația Națiunilor Unite (ONU).

22 aprilie – Ziua Planetei Pământ

Unul dintre momentele care au dus la conștientizarea și declararea unei zile dedicate Pământului a fost lansarea unui volum scris de Rachel Carson, de profesie biolog, intitulat „Silent Spring”. Publicația a sensibilizat mai mulți cititori, s-a vândut în sute de mii de exemplare, în peste 20 de țări, iar oamenii au început să fie mai interesați și conștienți de importanța organismelor vii, dar și problemele de mediu și legătura dintre poluare și sănătatea omului.

Ulterior, senatorul Gaylord Nelson, preocupat de deteriorarea mediului din Statele Unite, a anunțat lansarea unui curs despre poluare în campusurile universitare. L-a convins și pe Pete McCloskey, un politician republicat, să-i fie co-președinte, iar împreună au recrutat un tânăr activist și au organizat cursurile din campus într-o zi de 22 aprilie.

Cum este marcată Ziua Planetei Pământ

Scopul evenimentului anual este de a educa și implica oamenii în protejarea mediului prin acțiuni precum reciclarea, reducerea consumului de resurse și adoptarea unui stil de viață sustenabil. “Data de 22 aprilie a fost aleasă pentru a marca această zi care ne atrage atenția asupra importanței protejării și a respectării mediului înconjurător.

Pornind de la premisa că educația este baza progresului, ONU își propune ca tot mai mulți dintre locuitorii planetei să devină conștienți de importanța protejării mediului înconjurător și să devină susținători ai dezvoltării durabile, atât prin exemplul personal, cât și prin susținerea legilor și politicilor care promovează tehnologiile și profesiile verzi.”, au fost anunțurile făcute până acum de Ministerul Mediului cu ocazia zilei Planetei Pământ.

13 lucruri uimitoare despre corpul femeii, despre care nici chiar femeile nu știu
Articolul anterior
Circa 4000 de copii, care nu au fost vaccinați împotriva rujeolei, vor fi admiși la școală
Articolul următor
Close menu