Melania Trump criticată dur pentru ținutele ei! Aceasta a purtat o rochie în valoare de peste 2000 de euro în vizită la copiii săraci din Ghana

Melania Trump și-a început turneul în Africa, prima oprire fiind ieri în Ghana. Călătoria marchează începutul primului ei turneu internațional individual în calitate de Prima Doamnă a Statelor Unite.

separator

Prima Doamnă a atras din nou atenția tuturor, purtând o rochie în dungi Céline, în valoare de aproximativ 2,300 de dolari și o pereche de pantofi Manolo Blahnik. Soția lui Donald Trump a fost întâmpinată cu dansuri, muzică, un grup de copii fluturând drapelul SUA, dar pe cel al Ghanei. Potrivit NBC News, Melania a acceptat și un buchet de flori de la o fetiță.Melania Trump a vizitat apoi spitalul regional Greater Accra. Aceasta a aflat acolo cum sunt îngrijiți bebelușii în această unitate medicală și a vizitat aripile spitalului. Se pare că a adus și cadouri, oferind ursuleți de pluș acoperiți în pături.

În cadrul turnelui, Melania va vizita și Malawi, Kenya și Egipt. Aceste calătorii au ca scop promovarea inițiativei „Be Best”, un program lansat anul acesta de Prima Doamnă. Potrivit Casei Albe, scopul acestui proiect este învățarea copiilor despre importanța sănătății sociale, emoționale și fizice. Proiectul se concentrează de asemenea pe trei piloni principali: bunăstare, utilizarea platformelor de social media și abuzul de opiacee.Inițiativa Melaniei Trump este una potrivită, însă ținutele purtate și, totodată, valoarea acestora atrag mereu atenția. Și în trecut ea a fost criticată pentru alegerile ei. În august, curent ea a primit foarte multe comentarii după ce a plantat un copac purtând pantofi cu toc Christian Louboutin. Totodată, aceasta a mai făcut o gafă vestimentară că a ales să poarte o jachetă cu mesajul „I REALLY DON’T CARE, DO U?” (Mie nu îmi pasă, vouă, n.r.) pentru a se întâlni cu numeroși copii imigranți chiar în mijlocul unei crize create de măsurile luate de Donald Trump.

Cine este eleva care va fi eliberată de la trei examene de BAC și ce visează să devină

Patricia Caraman se numără printre cei patru elevi care vor fi eliberați de la trei examene de Bacalaureat, cu nota 10 din oficiu. Tânăra este din Chișinău și va absolvi Liceul „Aristotel”, unde a învățat la profilul umanist. Provine dintr-o familie de medici și visează să devină pilot, scrie moldova.europalibera.org.

Într-o discuție cu Europa Liberă, Patricia a povestit că se aștepta să fie eliberată de la examenele la limba română, istorie și engleză. Deține certificatul Cambridge English, iar la celelalte două discipline a obținut locuri de frunte la olimpiadele republicane, la care participă de mai mulți ani. Se bucură de succesele pe care le-a obținut, dar spune că acestea au „un preț”.„Mai puțină odihnă, mai ales în perioadele în care se desfășurau olimpiadele. Pentru că până ajungi la olimpiada republicană, ai de trecut de cea de sector și municipală. Și mai mult se limitează timpul liber, timpul de comunicare, de socializare. Evident, trebuie să te concentrezi dacă intenționezi să obții anumite performanțe”, afirmă Patricia.

Patricia Caraman împreună cu Sorocean Inga, profesoară de limbă și literatură română, la Concursul Național de Eseuri, organizat de Muzeul Național de Literatură cu genericul „3 întrebări pentru scriitorul meu preferat”

Eleva va susține doar examenul la alegere. Deși este la profil umanist, a ales matematica, pentru că îi place această disciplină și pentru că are tangențe cu profesia pe care și-o dorește, cea de pilot.

„O să merg în aviație. Acum aleg academia la care urmează să studiez. Mă fascinează acest domeniu și mă regăsesc în el. Părinții mei sunt medici, nu avem piloți în familie, voi fi prima”, spune tânăra zâmbind.

Este mulțumită de studiile pe care le-a făcut la liceu, în special, pentru că a avut un alt model învățare. Și-a putut alege obiectele și astfel s-a concentrat pe disciplinele care o pasionează și care o vor ajuta în viitor. Ea crede că programa școlară la unele obiecte este învechită.

„La română, spre exemplu. Profesoara noastră se uita după curriculum, dar mai mult venea cu prezentările sale, adică ea respecta programa școlară, dar nu se lucra doar după manual. Asta, într-adevăr, ajută foarte mult”, spune Patricia.

Tânăra nu crede că programa școlară trebuie simplificată, ci modernizată, ca să fie în pas cu timpurile. Ea nu-și vede viitorul în Moldova.

„Aș pleca doar din cauza profesiei pe care vreau să mi-o aleg, dar în Moldova ai putea să-ți construiești un viitor. Depinde, într-o anumită măsură, de condițiile pe care ți le oferă statul, însă tu, dacă ai ambiții, ești determinat să obții ceva, obții oriunde”, a spus Patricia Caraman Europei Libere.

Ceilalți elevi eliberați de la trei examene de Bacalaureat sunt de la liceul „Mihai Eminescu” din Bălți și de la un liceu privat din Chișinău. Pe 7 iunie, ei vor fi felicitați de Ministerul Educației.

În total, în sesiunea curentă de Bacalaureat, 93 de absolvenți au primit două note de 10 din oficiu. De asemenea, 2.594 de elevi vor avea 10 la limba străină, cei mai mulți din ultimii 10 ani.

Vrăjitoarea favorită a lui Putin, care făcea incantaţii inamicilor, a fost arestată

Un tribunal din Moscova s-a pronunţat, joi, pentru arestarea preventivă a autoproclamatei vrăjitoare Alyona Polyn, cunoscută mai ales din 2019, când a condus un sobor al vrăjitoarelor de „întărire a lui Putin”, făcând în același timp „vrăji” asupra dușmanilor săi, care ar trebui „să se întoarcă în abis”, scrie adevarul.ro.

Polyn, al cărei nume real este Yelena Sulikova, a fost reținută în apropierea Moscovei la începutul acestei săptămâni, sub acuzația de răspândire de literatură „extremistă” și de „insultare a sentimentelor religioase ale credincioșilor”, potrivit The Moscow Time.

În urma acestor acuzaţii, ea riscă să stea până la șapte ani după gratii, potrivit unei legi din 2013, care a fost instituită ca un răspuns la celebra ”rugăciune punk” a trupei Pussy Riot într-o catedrală din Moscova.

Potrivit agenției de știri de stat TASS, Polyn s-ar fi prăbuşit în cuşca de detenţie din sala de judecată unde a fost ţinută pe durata procesului şi s-ar fi lovit de mai multe ori cu capul de barele de metal ale acesteia. Înainte de a se prăbuși, ea ar fi pledat vinovată la unele dintre acuzațiile care i se aduc. Vrăjitoarea pro-Putin a primit îngrijiri medicale, dar nu a fost spitalizată. Instanța a decis ulterior să o plaseze în arest preventiv, a relatat TASS.

„Misiunea mea a fost întotdeauna aceeași, aceea de a ajuta Rusia”, a declarat ea în faţa instanţei, potrivit sursei citate.  

Cine este Polyn

Autoproclamata vrăjitoare Polyn ,în vârstă de 44 de ani, este o fostă vedetă a reality-show-ului „Bătălia clarvăzătorilor” și liderul unui grup numit „Imperiul celor mai puternice vrăjitoare”, care a organizat în 2019 un ”Congres al vrăjitoarelor”, în cadrul căruia un grup mare de femei care pretind că au puteri extrasenzoriale au făcut vrăji pentru a canaliza puterea și tăria către președintele rus.

Una dintre incantațiile ei de atunci a fost: „Cel care aude și nu aude, cel care vede și nu vede, cel care a fost și va fi, nu va uita cuvântul meu. Ridică marea putere a Rusiei, îndreaptă calea lui Vladimir Putin cu adevărat și cu dreptate, prin cuvântul meu”.

Se pare că Yelena Sulikova a fost, de asemenea, implicată în susținerea războiului Rusiei împotriva Ucrainei, o întreagă secțiune a site-ului web al grupului său de vrăjitoare prezentând certificate și scrisori care i se mulțumește pentru că a oferit „sprijin umanitar” şi „sprijin psihologic” atât trupelor rusești, cât și familiilor acestora.

Mai multe înregistrări video filmate de soldații ruși care îi mulțumesc lui Polyn pentru ajutor arată, de asemenea, că aceasta a semnat personal mai multe proiectile care urmau să fie trase în Ucraina.

În timpul perchezițiilor efectuate în locuința ei din afara Moscovei, anchetatorii, coordonaţi de FSB, au găsit păpuși voodoo, lumânări negre şi statuete cu demoni din diferite religii. De asemenea, au descoperit lilieci uscați, pumnale rituale, ierburi, portrete de demoni, cranii și bile de cristal, teancuri de cărți de ghicit și un altar.

TASS a relatat că Polyn i-a spus judecătorului, în timpul audierii de joi, că este căutată de serviciile speciale ucrainene, dar nu a furnizat dovezi pentru această afirmație.

O importantă delegație de businessmeni din China a ajuns la Chișinău

Aproximativ douăzeci de agenți economici din China au ajuns la Chișinău pentru a participa la Forumul de Cooperare în Investiții China – Republica Moldova. Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Moldova, Yan Wenbin, a menționat că investițiile chineze în Republica Moldova sunt limitate și este important să atragem cât mai multe companii chineze în țară, transmite IPN.

Evenimentul este organizat pentru a stimula cooperarea economică bilaterală și a familiariza companiile chineze cu piața moldovenească.

Ambasadorul a exprimat încrederea că Republica Moldova reprezintă un mediu propice pentru desfășurarea unei afaceri.

Ambasadorul a comunicat că este cea mai mare delegație de întreprinzători  din China care vizitează Moldova de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre cele două țări. Companiile reprezentate activează în domeniile infrastructurii, transportului, agriculturii, turismului. Yan Wenbin și-a manifestat speranța că ambele părți vor profita de această oportunitate pentru a dezvolta canalele de interacțiune și a explora posibilitățile de cooperare. Ambasada Chinei va continua să depună eforturi pentru promovarea cooperării economice dintre China și Moldova, a mai spus diplomatul chinez.

Secretarul de stat la Ministerul Afacerilor Externe din Republica Moldova, Sergiu Mihov,  a menționat că în cadrul forumului vor fi discutate oportunitățile economice și investiționale pe care Republica Moldova le oferă comunității de afaceri, aducând beneficii economice atât pentru ambele țări, cât și pentru popoare. „Principalul interes al Republicii Moldova este reducerea decalajului uriaș din balanța noastră comercială bilaterală prin diversificarea produselor moldovenești exportate pe piața chineză și creșterea volumelor de produse exportate. Producătorii noștri locali sunt interesați să exporte vin, fructe proaspete și uscate, uleiuri, nuci, alimente pentru copii și multe alte produse în Chinaˮ, a spus secretarul de stat.

Serghei Diaconu, șeful Cabinetului prim-ministrului Moldovei, a declarat că Republica Moldova reprezintă o oportunitate bună pentru investitori și oricine este invitat să investească în țară. Serghei Diaconu a încurajat companiile chineze să vină în Moldova, asigurând că Guvernul le va oferi un mediu confortabil și sigur, fără birocrație sau alte obstacole.

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Sergiu Harea, a declarat că forumul este o bună oportunitate de cooperare dintre oameni de afaceri din Moldova și China, o bună oportunitate pentru a informa despre procesul de desfășurare a afacerilor în Moldova și a invita de a organiza afaceri împreună.

Forumul a fost organizat de Ambasada Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

Lilu, fără strop de machiaj! Vezi fotografia care dezvăluie frumusețea naturală a prezentatoarei TV
Articolul anterior
Cum am învățat să ”trăiesc” cu dermatita seboreică
Articolul următor