Carmen Fit: „Dragi femei nu vă înfometați în speranța unui corp frumos. Este absolut incorect!”

Carmen Fit este una dintre cele mai eficiente şi apreciate antrenoare de fitness, iar fotografiile în care se văd rezultatele antrenamentelor ei ar motiva pâna şi cel mai puţin ambiţios om din lume. Femeile îşi doresc să arate bine, fit, iar instructorea Carmen Fit a găsit reţeta care funcţionează pentru a obţine un corp de invidiat.

separator

E greu? E uşor? Din fotografiile „Înainte şi După“ de pe contul de Instagram al acesteia, nu pare greu, dar în ele nu se vede munca şi determinarea depuse de cele care vor să-şi remodeleze silueta. Cum se poate ajunge acolo, le explică însăşi Carmen Fit într-un interviu acordat revistei unica.ro.

Carmen, care e povestea ta? Cum ai ajuns antrenoare de fitness?

„Povestea mea a început cu  mulți ani în urmă, cred că sunt 12 sau 13 ani. Am intrat în sala de fitness și pur și simplu am simțit  că sunt  făcută pentru asta! Am petrecut câțiva ani în sală antrenându-mă, apoi am luat decizia să mă fac antrenor personal și mi-am propus să ajung forte departe.”

Rezultatele pe care le au cei antrenați de tine ţi se se datorează exclusiv ţie sau, în mare măsură, şi lor? Care e raportul?

„Aș spune că ambele părți sunt responsabile, dar dacă antrenorul nu motivează clientul, rezultatele se lasă așteptate. După părerea mea procentul este de 70-30”.

Sunt o mulțime de antrenori care promit obținerea unei siluete fit. De ce unii au rezultate și alții nu?

„Unii antrenori au rezultate pentru că se implică, motivează clientul și se ocupă în primul rând și de alimentația acestuia. Cu toții știm cât de importantă este dieta în procesul de slăbire.”

Toată lumea știe că o dietă corespunzătoare și sportul dau rezultate în obținerea unei siluete armonioase. Totuși, de ce nu reușește atunci toată lumea să arate „fit“?

„Nu toată lumea ajunge „fit” pentru că nu toată lumea știe să conceapă un plan alimentar. Multe femei se înfometează în speranța că vor arăta mai bine. Să fie clar însă: slăbire nu înseamnă foame, slăbire nu înseamnă numai carne cu salată. Eu lucrez cu foarte multe femei și 90% dintre cele cu multe kilograme în plus nu mănâncă mâncare, dar sunt dependente de dulciuri. Ceea ce e o mare eroare. Dacă îi dăm corpului ceea ce el are nevoie, nu vom mai simți nevoia de dulce și vom putea slăbi într-un ritm sănătos.”
E greu mai greu sau mai uşor decât avem impresia să obținem astfel de rezultate pe care le vedem în fotografiile tale?

”Pentru mine este ușor, pentru fete însă un pic mai greu. Ai nevoie de ambiție și organizare. Nu este ușor să te ții de un meniu când ai un job ce-ți ocupă mult timp, de exemplu. Trebuie să gătești seara pentru a doua zi, să duci la capăt un antrenament solicitant și să reziști tentațiilor.„

Dacă ar fi să descrii modalitatea ta prin care aplici sfaturile de nutriție și fitness, cum ar suna?

„Pot să îți spun că ofer încredere omului și lucrez mult cu psihicul. Cred că de acolo pornește totul!”

Cu ce trebuie să lucrezi mai mult? Cu mintea sau cu fizicul celor care vor să se antreneze pentru a scăpa de kilogramele în plus?

„Am anticipat întrebarea ta.  Cum spuneam mai devreme, psihicul are un rol foarte important. În 90% dintre cazuri reușesc sa îmbin aceste două aspecte, adică să lucrez atât cu fizicul, cât și cu psihicul clientului. Este combinația care dă cele mai bune rezultate.”

Interviu integral îl poți citi aici.

Moldovenii, îndemnați să fie precauți de sărbători, pentru a preveni toxiinfecțiile alimentare

În perioada sărbătorilor de Paște, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) atenționează consumatorii despre riscul comercializării produselor alimentare neconforme, în locuri neautorizate (străzi, portbagajele mașinilor etc.).

ANSA recomandă oamenilor să fie vigilenți, să ceară de la operatorii economici și vânzătorii de produse alimentare certificate care confirmă calitatea, țara de origine a materiei prime și termenul de valabilitate al produselor.

Consumatorii sunt în drept să solicite actele de conformitate și să verifice minuțios produsele achiziționate, întru evitarea toxiinfecțiilor alimentare:

  • aspectul exterior al produsului: mirosul, culoarea, consistența și lipsa caracteristicilor unui produs alterat (lipicios, țesuturi intacte, suprafețe deteriorate etc.);
  • produsele preambalate, cu  ambalajele deteriorate și care prezintă suspiciunea deteriorării conținutului, nu trebuie procurate!
  • mențiunile făcute pe eticheta produsului trebuie să fie clare, lizibile, în loc vizibil pentru consumatori, în condițiile normale de cumpărare și utilizare, să nu fie acoperite sau separate prin alte inscripții sau desene. Atenție la termenul de valabilitate!
  • în unități comerciale (piețe, magazine), alături de produsele lactate, se vând și produse alimentare ce au în componența lor grăsimi vegetale. Consumatorii pot solicita informații suplimentare cu privire la proveniența, calitatea și trasabilitatea produselor pe care doresc să le procure;
  • produsele de patiserie neambalate se vor comercializa în recipiente curate, în spații curate, fiind servite numai cu ustensile speciale. Pentru produsele de patiserie preambalate, termenul de valabilitate este stabilit de producător și se va inscripționa pe etichetă/ ambalaj;
  • carnea trebuie să fie elastică, de o culoare roz pal spre roșu închis, în urma apăsării cu degetul să revină la forma inițială şi să nu aibă suprafața lipicioasă, urât mirositoare. Atrageți atenția la ștampila de control sanitar-veterinar!
  • la procurarea ouălor examinați aspectul exterior. Coaja ouălor proaspete trebuie să fie curată, tare, integră, mată, poroasă, fără pete și miros.

ATENȚIE! Vânzarea ouălor în unitățile de desfacere se realizează numai în locurile separate sau împreună cu produsele preambalate. Verificați informația despre data durabilității minimale, indicată pe produs, după cum urmează DDM:  xx.yy.zz (ziua, luna și anul). Este interzisă vânzarea ouălor în locurile unde se comercializează preparate din carne, produse lactate sau alimente care se consumă fără a fi supuse unui proces termic.

Totodată, recomandăm consumatorilor să nu procure vopsea pentru ouă cu ambalaj nemarcat sau neambalat (la lingură), deoarece acestea pot fi cu alte destinații – tipografică sau textilă – şi poate prezenta pericol pentru sănătate.

Ouăle vopsite trebuie păstrate la frigider, maximum șapte zile!

REȚINEȚI! Comercianții care vând produse în locuri neautorizate nu au posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare. Aceștia nu pot elibera bon de casă, cu care să justificați tranzacția comercială, în cazul unui produs neconform.

Totodată, ANSA recomandă cetățenilor să consume alimente moderat, fără a face risipă. Fiecare om are un rol important în reducerea risipei alimentare prin consumul moderat de alimente, planificarea, pregătirea și stocarea lor. Este o metodă în plus de a economisi bani și de a menține un mediu curat și sănătos!

Intoxicația la un restaurant din Capitală continuă cu noi victime

Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunţă despre înregistrarea unui caz de toxiinfecţie alimentară în grup, asociat consumului unor produse într-un local de alimentație publică din municipiul Chișinău. Până în prezent, au solicitat asistenţă medicală 19 persoane, cu vârste cuprinse între 8-48 de ani, ce manifestau semne clinice de toxiinfecţie alimentară.

Dintre acestea, la moment, sunt spitalizate opt persoane în instituții medicale din mun. Chișinău, iar celelalte primesc îngrijiri medicale la domiciliu, fiind supravegheate de medicul de familie. La internare, persoanele prezentau slăbiciune generală, febră 38 – 40 ℃, frisoane, dureri abdominale, greţuri, vomă, scaune lichide multiple. Gradul de severitate al bolii la persoanele afectate a fost apreciat ca fiind grav-mediu.

În cadrul investigațiilor de laborator ale probelor biologice de la persoanele bolnave și ale angajaților rețelei de alimentație publică s-a depistat Salmonella enteritidis.

Specialiștii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, inclusiv din cadrul Centrului de Sănătate Publică Chișinău, de comun cu asistența medicală primară și reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor au desfășurat anchetarea epidemiologică și realizarea măsurilor antiepidemice în focar pentru limitarea răspândirii bolii.

Salmoneloza este o infecție bacteriană comună omului și animalelor, care afectează tractul intestinal. Oamenii, cel mai frecvent se infectează în urma consumului de carne, ouă sau produse din ouă crude (ex. maioneza) contaminate primar și insuficient preparate termic. De asemenea, alimentele pot fi contaminate secundar, atunci când în procesul de preparare a produselor alimentare sunt implicate persoane bolnave.

ANSP atenţionează populaţia că, pentru prevenirea bolilor diareice acute și a toxiinfecțiilor alimentare, inclusiv a izbucnirilor de grup este necesar DE RESPECTAT CINCI REGULI DE BAZĂ:

  • Spălarea mâinilor cu săpun după utilizarea WC-ului şi înainte de masă;
  • Separarea produselor gata şi a materiei prime în frigider;
  • Respectarea regimului de prelucrare termică a produselor alimentare;
  • Păstrarea alimentelor gata în frigider și nu la temperatura camerei;
  • Utilizarea apei și materiei prime la prepararea bucatelor din surse sigure.

Singurele alimente care îngraşă dacă le mănânci după vârsta de 30 de ani

Trecerea timpului este o problemă pentru toate femeile. Ştim că organismul nostru se modifică şi nu mai procesează tot ceea ce am vrea să mâncăm. Nu ne mai permite să avem acelaşi stil de viaţă ca acum 10 ani.

Din moment ce treci de vârsta de 30 de ani, începem să vedem lucrurile din altă perspectivă şi priorităţile ni se schimbă.

Singura soluţie este să-i dăm corpului ce are nevoie pentru a funcţiona în ritmul lui şi pentru a ne simţi în formă.

Batoane proteice

Deşi pe ambalaj scrie că aceste batoane îţi furnizează o cantitate mare de proteine şi îţi dau energie, în realitate, acest lucru nu se întâmplă. Este posibil să le fi consumat când erai mai tânără şi nu aveai timp să mănânci, dar, cu timpul, este important pentru organismul tău să-i dai mâncare adevărată.

O alternativă mai bună ar fi consumul de fructe, legume şi cereale integrale. În plus, aceste batoane conţin şi multe ingrediente nocive ca, de exemplu, glicerină, fructoză, sorbitol, dextroză care îţi pot da peste cap buna funcţionare a corpului tău.

Pâine albă şi covrigei

Nimic din ceea ce este preparat cu făină rafinată nu ar trebui să intre în meniul tău. Pâinea albă şi covrigeii conţin foarte mult zahăr şi glucoză, fapt care duce la stoparea producerii de colagen şi la apariţia ridurilor. O variantă mai potrivită este să consumi covrigei şi pâine din faină integrală pentru a-ţi ţine sub control atât kilogramele, cât şi nivelul de zahăr din sânge.

Carne procesată

Produsele din carne procesată, cum ar fi bacon, şuncă, salam şi cârnaţii pot fi cauze ale deteriorării pielii. Specialiştii spun că aceste produse întrerup producerea colagenului şi a elastinei, fapt care duce la pierderea elasticităţii pielii. O alternativă pentru tine, dacă îţi plac aceste alimente, este să consumi carne cât mai naturală, scrie realitatea.net.


Dacă vrei și TU să abordezi un stil de viață sănătos, nu o face de capul TĂU! Solicită o consultație gratuită cu un specialist care să te ajute să faci corect pașii. Nu ezita, accesează Centrul Online de Nutriție și Sport al Galinei Tomaț, din orice colț al lumii, pentru a găsi răspuns la orice întrebare și a primi ghidare profesionistă!

Concert extraordinar susținut la București! Peste 15.000 de spectatori i-au aplaudat în picioare pe Frații Advahov!
Articolul anterior
Lili Lozan este astăzi omagiată! Vezi ce supriză inedită i-au organizat colegii de breaslă
Articolul următor