Un moldovean va cânta de Crăciun pentru Papa Francisc!

Mihail, artistul din Republica Moldova, a dat lovitura. Tânărul interpret a fost invitat la concertul anual de Crăciun de la Vatican, ce va avea loc anul acesta pe 15 decembrie. Mihail va interpreta hitul său „Who You Are”.

separator

Ajuns la a 26-a ediţie, evenimentul a găzduit de-a lungul anilor artişti precum Patti Smith, Bryan Adams, Al Bano, Tom Jones şi Lauryn Hill.

Evenimentul se adaugă unei liste impresionante de apariţii TV ale artistului de origine basarabeană. Mihail a fost invitat să cânte piesa „Who You Are” atât în finala emisiunii „The Voice”, cât şi în cadrul emisiunii „Che Tempo Che Fa” a postului de televiziune Rai 1, cel mai bine cotat talkshow din Italia din punct de vedere al audienţelor, urmărit de 4 milioane de telespectatori în timpul interpretării live.

Tot în această ţară, artistul a ocupat locul I în Italian Airplay Charts şi Italian Indie Charts, dar şi în topul iTunes Italy. Cu „Who You Are” Mihail a câştigat discul de aur în Italia şi trofeul „Top Of The Top” din cadrul festivalului Sopot din Polonia, scrie okmagazine.ro.

De origine rusă, Mihail Sandu a crescut în Republica Moldova şi, încă din copilărie, s-a îndreptat spre domeniul artistic. A studiat timp de şapte ani pianul, a învăţat să cânte şi la chitară, însă în liceu a ales pictura. La facultate, deşi i-ar fi plăcut să se reîntoarcă la muzică, a considerat că nu va avea perspective muzicale în Chişinău. Astfel, i s-a părut mai potrivit designul, pe care l-a văzut ca pe o provocare.

Mutarea în România, la Cluj, a venit tot datorită studiilor şi după doi ani în care a acumulat aici informaţii noi din acest domeniu, a plecat cu o bursă în Polonia, la Cracovia, unde şi-a continuat studiile în design grafic şi în fotografie. Aşa s-a născut proiectul „I had a dream” ce i-a avut ca protagonişti pe diverşi oameni ai străzii, fotografiile fiind expuse mai târziu într-o galerie din Cluj.

Mihail a devenit cunoscut cu „Mă ucide ea”, un mix de funk, blues şi pop, piesa fiind desemnată a doua cea mai difuzată piesă din 2016, acumulând pâna în momentul de faţă aproape 70 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Doi magistrați, numiți de CSM în cadrul Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor

CSM a numit doi noi judecători în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor. Dumitru Racoviță și Ghenadie Mîra au fost aleși în urma unui concurs încheiat astăzi, scrie tv8.md.

Dumitru Racoviță este judecător la Judecătoria Ungheni, iar Ghenadie Mîra președinte interimar al Curții de Apel Centru, fosta Curte de Apel Chișinău.

În cadrul concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea judecătorilor, din rândul judecătorilor, s-au înscris 6 candidați. Trei dintre ei, Stanislav Grosu, de la Judecătoria Bălți, Eugeniu Beșelea, de la Judecătoria Chișinău, și Vitalie Pîslariuc, de la Judecătoria Orhei, au depus cereri de retragere din concurs.

Vladislav Schibin, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, intervievat în ședință, nu a primit susținerea CSM.

Pe 19 decembrie, Adunarea Generală a Judecătorilor i-a ales în acest colegiu pe Ion Talpa – președintele Curții de Apel Nord, Petru Păun – judecător de la Judecătoria Chișinău și Adrian Cerbu – judecător al Judecătoriei Criuleni.

CSM mai urmează să selecteze 4 reprezentanți ai societății civile în acest colegiu.

Precizare importantă de la șeful „Moldovagaz” cu privire la achizițiile de gaze

SA Moldovagaz a contractat volumele necesare de gaze naturale, care vor asigura integral pînă la sfîrșitul lunii martie 2025 consumul malului drept al Nistrului, inclusiv al întreprinderilor din complexul energetic, al agenților economici și organizațiilor bugetare, scrie noi.md.

Despre acest lucru a declarat președintele interimar al Consiliului SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, menționînd că a făcut această precizare ca urmare a numeroaselor solicitări. Anterior, el a spus că Moldovagaz SA a luat act de decizia Gazprom de a limita, începînd cu 1 ianuarie 2025, ora locală 7.00, furnizarea gazelor naturale către Moldova pînă la un volum de 0 metri cubi pe zi. Vadim Ceban a declarat că, începînd cu decembrie 2022, toate gazele naturale furnizate de Gazprom în volum de 5,7 milioane de metri cubi pe zi au fost redirecționate de Moldovagaz SA către regiunea transnistreană a Moldovei. În același timp, gazele naturale pentru consumatorii din dreapta Nistrului au fost achiziționate de pe piețele regionale și europene. „Moldovagaz SA a contractat volumele necesare de gaze, care vor acoperi integral tot consumul malului drept pînă la sfîrșitul lunii martie 2025”, a subliniat atunci șeful Moldovagaz.

Tiraspolul refuză ajutorul Chișinăului pentru a depăși criza din regiune provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia

Liderii de la Tiraspol refuză ajutorul propus de autoritățile de la Chișinău pentru a depăși criza din regiunea transnistreană, provocată de sistarea livrării gazelor din Rusia. Despre aceasta a anunțat președintele Maia Sandu, într-un video publicat după întrevederea de dimineață cu prim-ministrul Dorin Recean, vicepremierul pentru reintegrare Oleg Serebrian și șeful Legislativului, Igor Grosu, transmite IPN.

„Guvernul și partenerii externi au propus ajutor umanitar: alimente, medicamente, combustibil, generatoare, transportarea bolnavilor de pe malul stâng pe cel drept. Dar regimul de la Tiraspol a refuzat toate aceste ajutoare”, a comunicat Maia Sandu.

Potrivit președintelui Republicii Moldova, lucrurile sunt mai complicate pentru malul stâng, în această perioadă de criză energetică. „Vom vedea cum se vor desfășura lucrurile, dar autoritățile de la Chișinău fac totul ca să ușureze situația cetățenilor din regiunea transnistreană”, a promis șeful statului, Maia Sandu.

Efectuează acest exercițiu zilnic, pentru a menține sănătatea coloanei vertebrale mulți ani înainte
Articolul anterior
Olga Petrova, cea mai sexy motociclistă din lume, a murit la 22 de ani în urma unui groaznic accident
Articolul următor