Primele imagini ”Endless love” filmate pe plaja din Grecia!

Unii  merg pe litoral ca să ia toată marea și soarele, alții își încarcă bateriile,  iar o a treia categorie le îmbină pe toate foarte reușit. Cornelia și Marcel Ștefăneț s-au bronzat muncind timp de câteva săptămâni la primul lor duet.

separator


”Endless love” este prima piesă de dragoste adusă în dar soției. În grabă îndrăgostiții au decis să filmeze și un videoclip. Vezi mai jos, în premieră, cum s-a filmat ”Endless love” pe plaja Elenă.

Noua producție video nu a fost foarte costisitoare, deoarece transportul, cazarea și distracția au fost asigurate  de niște cumetri de-a lui Marcel, stabiliți de mulți ani  în Grecia.

Ca un soț adevărat ce este, Marcel i-a repetat de nenumărate ori iubitei  ”s`agapo”  în limba greacă, ceea ce ar însemna ”te iubesc”  în română.

A răsfățat-o cu fructe de mare pregătite cu iscusință de bucătarii de pe litoralul grecesc. Nici nu e de mirare că iubițeii au revenit acasă cu niște kilograme în plus.


La un moment dat Marcel nu mai putea vedea în ochi frigăruiul din fructe de mare și pește, deși eu le ador. Acasă am mâncat câteva zile  terci din hrișcă ca să aruncăm din kilograme. Acum însă avem o nouă pasiune culinară-sushi. Marcel le prepară în condiții casnice, iar de ceva vreme am învățat să le fac și eu.”

Întrebată, dacă nu regretă că s-a căsătorit la o vârstă atât de fragedă, Cornelia ne-a mărturisit că trăiește cea mai frumoasă poveste de dragoste, deși acum mai are niște obligațiuni de făcut: gătitul și curățenia.

Vârsta nu este un obstacol. Eu sunt mai dinamică ca un copil, îmi place să mă trezesc dimineața, să sar în sus, în schimb, soțul mă completează pentru că este mai echilibrat. Mie îmi plac hainele colorate, el vrea să mă vadă mai elegantă. Și la acest capitol încercăm să cădem la pace.

La începutul relației mama era mai suspicioasă, dar Marcel a convins-o că este bărbatul perfect.

Ne-am cunoscut la ediția națională ”Eurovision”. Deja nu mai eram în ”Millenium” iar Marcel era în căutarea unei voci feminine pentru un nou proiect muzical. În 3-4 luni  eram cuplu, iar în mai puțin de 9 luni deja jucam nunta noastră.


Zilnic,  părinții lui Marcel ne întreabă când le aducem marea veste. Părinții mei cred că sunt prea tânără pentru a concepe un copil,  iar noi doi nu vrem să anticipăm lucrurile. Când va vrea Dumnezeu, se va întâmpla marea minune!”

 

Accidentul de la Edineț soldat cu trei morți: Ministrul Ala Nemerenco oferă detalii despre fetița rămasă orfană

Fetița de 10 ani, care și-a pierdut părinții și bunica, în accidentul cumplit din Rîșcani, se simte mai bine, însă rămâne internată în secția de terapie intensivă a Spitalului Clinic Bălți. Copila nu cunoaște, deocamdată că a rămas orfană. Anunțul a fost făcut astăzi, 18 decembrie, de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, scrie NewTV.

“Fetița, în principiu, se află într-o stare mai bună, ea este conștientă, dar este menținută deocamdată în secția de terapie intensivă, doar din punct de vedere al aspectului psihologic, deoarece transferul ei, care, de fapt, starea de sănătate îi permite într-o secție comună, ar putea, cumva, ca ea să afle faptul că a rămas fără părinți și bunică. Deocamdată, medici ascund acest lucru pentru a nu o trauma. Din acest motiv, ea este menținută în continuare în secție de terapie intensivă, în care accesul altor persoane nu este permis. Dar fetița este bine, per general, mai bine” a menționat Ala Nemerenco.

Amintim că accidentul rutier s-a produs pe 15 decembrie, pe traseul M5, în direcția raionului Edineț. Potrivit oamenilor legii, un tânăr de 19 ani, fără permis, a ieşit pe contrasens şi s-a izbit de automobilul în care se afla un polițist și soția sa, care au decedat pe loc. Ulterior, la spital, s-a stins din viață o altă femeie care era în interiorul automobilului – mama soției polițistului. A patra pasageră este fetița cuplului, în vârstă de 10 ani, care a fost transportată la Spitalul Clinic Bălți.

Tânărul care a provocat accidentul a primit 30 de zile de arest preventiv.

Noi termene pentru testarea tehnică a vehiculelor

Periodicitatea inspecțiilor tehnice pentru autovehicule va fi extinsă, iar defecțiunile tehnice vor fi clasificate în baza unui nou sistem. Acestea, dar și alte prevederi, se conțin în Regulamentul cu privire la inspecția tehnică periodică a vehiculelor rutiere, aprobat astăzi de Guvern, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Regulamentul stabilește noi cerințe și condiții pentru efectuarea inspecției tehnice periodice a vehiculelor rutiere și urmărește alinierea cadrului normativ național la normele europene.

Astfel, pentru mașinile personale mai noi de 10 ani, regulamentul prevede efectuarea testării  tehnice o dată la doi ani, față de testarea anuală în prezent. În același timp, pentru autocare, taxiuri, ambulanțe, vehiculele implicate în transportarea mărfurilor periculoase și vehiculele destinate instruirii, mai noi de 10 ani, testarea tehnică se va face o dată în an și nu o dată la 6 luni cum este în prezent.

Un element nou inclus în regulament se referă la sistemul de clasificare a defecțiunilor tehnice, care prevede măsuri diferențiate pentru fiecare categorie de defecțiuni, și anume:

• defecțiuni minore – permit vehiculului să rămână în circulație fără necesitatea unei noi inspecții;

•  defecțiuni majore -necesită remedierea problemelor într-un termen stabilit;

•  defecțiuni periculoase – vehiculul este exclus din circulație până la remedierea completă.

Totodată, vor fi simplificate procedurile de identificare a vehiculelor și a proprietarilor acestora.  Șoferii vor trebui să prezinte doar actele personale la inspecție, iar verificarea datelor vehiculului se va realiza automat prin intermediul sistemului AutoTest.

Aceste reglementări vor limita circulația pe drumurile publice a vehiculelor rutiere care nu corespund pe deplin normelor tehnice, vor încuraja reînnoirea parcului de autovehicule, dar și vor diminua numărul de accidente rutiere, protejând astfel viețile cetățenilor implicați în trafic. 

Gestionarea fondurilor și investițiilor în agricultură va fi reglementată de o nouă lege

Guvernul a aprobat, astăzi, proiectul de lege privind finanțarea, gestionarea și monitorizarea politicii agricole. Noua lege va asigura un sistem mai eficient de acordare a sprijinului financiar în sectorul agricol, care să contribuie la creșterea competitivității sectorului, dezvoltarea durabilă a mediului rural și combaterea schimbărilor climatice, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

În același timp, proiectul de lege va crea un cadru legislativ național integrat, coerent și corelat cu obiectivele politicii agricole comune a Uniunii Europene, astfel încât să susțină atragerea fondurilor europene pentru dezvoltarea agriculturii. 

Documentul prevede implementarea Programului Strategic al Politicii Agricole, care va stabili strategiile de intervenție, condițiile și mărimea resurselor financiare acordate, precum și indicatorii de monitorizare, evaluare și de rezultat.

De asemenea, proiectul reglementează acordarea sprijinului financiar din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural (FNDAMR) pentru diverse tipuri de intervenții, cum ar fi plăți directe, intervenții sectoriale și pentru dezvoltarea rurală, în scopul modernizării fermelor, dezvoltării infrastructurii rurale și promovării inovațiilor în agricultură.

În acest sens, sunt stabilite criterii obiective și nediscriminatorii pentru toate părțile implicate, precum și procedura de depunere și examinare a cererilor de acordare a sprijinului financiar. Durata unui apel este de cel mult 90 de zile, dar nu mai puţin de 30 de zile. Pentru a beneficia de plăți directe și anuale, potențialii beneficiari vor trebui să respecte standarde de mediu, sănătate publică și bunăstare animală.

Proiectul de lege prevede și extinderea serviciilor de consiliere agricolă în ceea ce privește gestionarea terenurilor și fermelor.

Potrivit Legii bugetului de stat pentru 2025, Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural este planificat în mărime de 1,7 miliarde de lei.

Beauty Salon Langeles
Articolul anterior
Top 12 alimente pentru sănătatea inimii
Articolul următor