Meghan Markle va deveni mamă în primăvara anului 2019, iar sarcina acesteia este atent monitorizată de medicii Casei Regale. Pe parcursul sarcinii Ducesa de Sussex nu are voie să consume anumite alimente. Iată care sunt acestea!
Sushi
Produsele din pește crud sunt interzise în special gravidelor, acestea având risc de contamina cu paraziți. Se recomandă consumul de pește și fructe de mare, dar numai preparate termic.
Brânzeturile moi
Meghan preferă să consume adesea salată de brânză feta cu pepene roșu, dar întrucât aceasta este un tip de brânză ce poate fi contaminată din cauza laptelui nepasteurizat, îi va fi interzisă cât este însărcinată. Mai ales dacă este vorba despre brânzeturi ce au și urme de mucegai. Brânzeturile de evitat sunt Brie, Feta, Camembert, Roquefort.
Carnea crudă
Este interzisă, tot din cauza riscului de contaminare cu bacterii precum Listeria, E. Coli, Toxoplasmoza, Salmonella. Pentru a fi cât mai în siguranță, se recomandă gătirea cărnii.
Ouăle fierte moale sau crude
Ouăle fac parte dintre cele mai nutritive alimente, dar când nu sunt fierte tare, sunt interzise consumului în sarcină. În plus, în sarcină nu se consumă maioneză din ouă crude, prăjituri cu ou crud etc.
Fructele, legumele și ierburile nespălate
Pot reprezenta un pericol în sarcină nu numai din cauza prezenței unor pesticide, ci și a bacteriilor.
Mezelurile
Comportă risc de contaminare cu Listeria, iar bacteria se poate extinde rapid, prin placentă, la făt.
Burgeri
Un studiu australian, femeile care consumă în timpul sarcinii produse tip junk-food vor avea un risc mai mare de a avea copii cu depresie, ADHD sau anxietate, până când aceștia vor ajunge la vârsta de 5 ani.
Excesul de ceai
Meghan Markle nu consumă mai mult de 4 căni de ceai pe zi, pentru a nu depăși o cantitate de 200 de mg de cafeină, doza zilnică pentru ca fătul să nu aibă de suferit. De asemenea, ea nu consumă ceai de salvie, ceai de crușin, de lemn-dulce, de urzici, de ginseng.
Alcoolul
Nu va fi consumat în timpul sarcinii întrucât poate să conducă la avort sau la alte complicații legate de sănătatea și dezvoltarea fătului și ulterior a copilului.