Ingrediente pentru 4 persoane
- 300 g paste strozzapreti proaspete (sau macaroane micuţe, paste pene)
Pentru asezonare:
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri seminţe de pin
- 2 linguri capere
- 10 măsline negre fără sâmburi
- 10 roşii uscate
- 200 g roşii cherry
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 legătură busuioc verdesare
Spală roşiile cherry, zvântă-le, taie-le cubuleţe şi dă-le deoparte. Pune apă la fiert într-o oală mare.
1. Toacă foarte fin usturoiul, seminţele de pin, măslinele, caperele, roşiile uscate şi busuiocul proaspăt.
2. Încinge uleiul într-o tigaie neaderentă şi căleşte roşiile cherry timp de 1 minut. Adaugă celelalte ingrediente şi amestecă-le, pe foc mare, 2 minute.
Condimentează cu sare, după gust.
3. Fierbe pastele al dente, scurge-le bine, pune-le peste ingredientele din tigaie şi căleşte-le câteva minute.
Ştiai că… După unele legende, numele acestui tip de paste îşi are originea într-o veche tradiţie, conform căreia femeile preparau acest fel de mâncare pentru a-l dărui preotului satului, în timp ce soţii lor, mai puţin credincioşi, aveau parte de ele doar fierte în supă?
Reţetă preluată din „Paste”
Vino la redacția ziarului Adevărul Moldova din clădirea Kentford, pe Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202 la etajul 6, de luni până vineri, între orele 13.00 și 16.00 și cumpără-le direct de la noi.Pentru informaţii suplimentare:
tel. 022 84-31-80
e-mail: Chisinau@adevarul.md