Case la preț de un euro, în Italia. Ofertă incredibilă

Primăria oraşului Sambuca, situat pe insula Sicilia din sudul Italiei, a scos la vânzare 80 de locuinţe la prețul de doar 1 euro. Autoritățile siciliene încearcă astfel să revigoreze localitatea care, la fel ca multe alte regiuni din Italia, a fost depopulată în ultimii ani.

separator
Nu este primul oraș italian care propune o asemenea ofertă, dar oficialii locali spun că au eliminat birocrația, astfel că oricine este interesat să poată imediat cumpăra casa.

Dar una dintre condiţiile vînzătorului este ca noii proprietari să investească cel puţin 15 mii de euro în următorii trei ani pentru renovarea locuinţei achiziţionate. De asemenea, aceştia vor trebui să depună o garanţie de cinci mii de euro, sumă care va fi returnată integral atunci când locuinţa va fi reparată.

Sambuca a fost fondată de coloniştii greci şi ulterior cucerită de către sarazini.

Localitatea este situată pe câteva dealuri, cu privelişti deosebite asupra Mediteranei.

sursa: www.publika.md

Cum va activa Piața Centrală pe 1 şi 9 mai

Piața Centrală va fi deschisă pentru cumpărători pe 1 și 9 mai. Responsabilii au emis o notă informativă în care anunță că programul de lucru va fi unul obișnuit, scrie unimedia.info.

„Pe 01 mai 2024 și 09 mai 2024 Î.M. „Piața Centrală” va activa în regim obișnuit”, se arată în mesaj.

În contextul zilelor de sărbătoare nelucrătoare din luna mai, Primăria Municipiului Chișinău a adus la cunoștință că instituțiile educaționale din Capitală, școli primare-grădinițe și gimnazii-grădinițe, vor activa supă un program anumit.

Anterior, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a venit cu precizări privind regimul de muncă pentru 10 mai. Astfel, responsabilii anunță că ziua în cauză nu va fi declarată nelucrătoare.

Un pieton, lovit de un taxi, la Ciocana. Un troleibuz s-a izbit din spate în taximetru

Un accident rutier s-a produs în sectorul Ciocana. Astfel, un bărbat a fost călcat de un taximetru, chiar pe trecerea de pietoni, după ce mașina a fost lovită din spate de un troleibuz, scrie unimedia.info.

„Totul s-a întâmplat astăzi,  în jurul orei 10:48, la intersecția bd. Mircea cel Bătrân cu strada Petru Zadnipru. 

Oamenii legii au stabilit că șoferul troleibuzului, în vârstă de 60 de ani, nu a ținut cont de situația rutieră și a tamponat din spate o mașină de model Toyota, condusă de un bărbat de 39 de ani. Din inerție, automobilul a fost proiectat pe trecerea de pietoni, lovind un bărbat de 72 de ani, care traversa strada.

În urma accidentului rutier, vehiculele au fost grav avariate, iar pietonul a fost transportat la Institutul de Medicină Urgentă, pentru investigații medicale, comunică Poliția.

O ucraineancă a rămas în Aeroport fără 20 de mii de dolari, pentru că nu le-a declarat. Unde zbura

O pasageră s-a prezentat la cursa „Chișinău-Antalya”, fiind identificat ca cetățeancă ucraineană.

În timpul controlului de specialitate, asupra femei s-au depistat 20000 USD pe care nu i-a declarat.

În fapt, bunurile nedeclarate au fost ridicate, iar investigațiile continuă.

Cum se folosește agheasma mare? Iată ce spune tradiția
Articolul anterior
Fenomen rar la Ierusalim! Ninge pentru prima dată după mulţi ani
Articolul următor