Fiul lui Ștefan Bănică joacă rolul tatălui său în adolescență, în cel mai nou videoclip al artistului

Piesa “Până la cer” este compusă de Ștefan Bănică și se regăsește pe cel de-al 16-lea album de autor, „Picat din Lună”, din cariera interpretului.

separator

Pentru vânzările albumului „Picat din Lună”, Ștefan Bănică a primit Discul de Aur în cadrul concertelor de Crăciun de la Sala Palatului, în decembrie 2018.

„Povestea cântecului „Până la cer’ e inspirată dintr-o întamplare reală, pe care am trăit-o în adolescență, iar actorul care mă joacă pe mine în videoclip, la vârsta de atunci, nu este altul decât fiul meu, Radu-Ștefan, de care sunt mândru, pentru că s-a descurcat excelent. E emoționant pentru noi și mă bucur că am filmat acest clip împreuna. Radu-Ștefan apare in videoclip alături de o colega de-a lui, de la clasa de actorie, Ioana Panainte, o fată foarte talentată. Sper să vă placă piesa și videoclipul” , a declarat Ștefan Bănică, potrivit libertatea.ro.

Fraudă la adăpostul de animale din Bălți: Directorul, în izolatorul CNA

Centrul Național Anticorupție (CNA) și Procuratura mun. Bălți anunță despre efectuarea mai multor percheziții, la Bălți și la Chișinău, într-un dosar de delapidare a averii străine, săvârşită de două sau mai multe persoane cu folosirea situaţiei de serviciu care a cauzat daune în proporţii considerabile. Cauza a fost pornită în urma unei sesizări care vizează acțiunile pretins ilegale ale fostului director al Instituției Publice „Centrul de adăpost pentru animale fără stăpân din municipiul Bălți”, fondată de Consiliul Municipal Bălți, informează unica.md cu referire la un comunicat de presă.

Potrivit probatoriului acumulat, în perioada anilor 2021-2023, directorul Centrului, acționând cu alte persoane responsabile de evidența contabilă și cunoscând cu certitudine că două persoane au fost angajate fictiv în cadrul întreprinderii și care nu s-au prezentat niciodată la locul de muncă, ar fi calculat pe numele acestora plăți salariale și le-au dispus spre achitare prin transfer la cardurile bancare, perfectate în acest scop.  Prin urmare, șeful Centrului și-ar fi însușit mijloacele financiare transferate pe cardurile salariale și le-ar fi folosit în scopuri personale, cauzând astfel bugetului municipal Bălți o daună materială considerabilă în sumă totală de 367 188 de lei.

Astăzi, ofițerii CNA în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii mun. Bălți desfășoară mai multe acțiuni de urmărire penală care vizează automobilul, domiciliul și alte locații ale bănuitului. La moment, bănuitul este reținut pentru 72 de ore și urmează a fi plasat în izolatorul CNA.

Precizăm că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Vaticanul activează măsuri drastice de securitate la înmormântarea Papei Francisc

Vaticanul activează măsuri drastice de securitate, în așteptarea a peste 500 de mii de pelerini la funeraliile Papei Francisc, transmite IPN.

Călătorii trebuie să fie pregătiți pentru controale amănunțite, cozi lungi și perioade mari de așteptare în apropiere de Vatican. Câteva regiuni ale Vaticanului ar putea fi închise temporar în scopuri ceremoniale, inclusiv aranjamente media, delegații oficiale și procesiuni religioase, relatează Antena 3 CNN.

Lideri şi personalităţi din întreaga lume şi-au anunţat prezenţa la ceremonia de sâmbătă. Printre aceștia sunt șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, președintele francez, Emmanuel Macron, şi cel al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și președintele interimar al României, Ilie Bolojan, la fel, au anunțat că vor participa la funeraliile Papei Francisc. Sâmbătă la funeralii va veni și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Și Țările Baltice vor fi reprezentate la ceremonie. Cuplul prezidențial al SUA, cel al Braziliei și cuplul regal al Belgiei de asemenea și-au anunțat participarea. Iar Prințul William va participa la funeralii în locul tatălui său, Regele Charles al Regatului Unit.

De anul viitor, Moldova introduce pașapoarte și acte de călătorie după standarde UE

Guvernul a aprobat un proiect de lege care prevede punerea în circulație a unor noi modele de pașapoarte și documente de călătorie, adaptate la standardele internaționale de securitate. Potrivit autorităților, schimbarea vine ca răspuns la noile cerințe ale Organizației Internaționale a Aviației Civile, care vor deveni obligatorii începând cu 1 ianuarie 2026. Noua generație de pașapoarte moldovenești va respecta cerințele internaționale de securitate și va fi pusă în circulație până la începutul anului 2026, transmite IPN.

„Aprobarea proiectului va contribui la protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor în contextul călătoriilor internaționale mai sigure”, a declarat ministra afacerilor interne. Daniella Misail-Nichitin a explicat că modificările sunt menite să alinieze pașapoartele moldovenești la regulamentele Uniunii Europene privind elementele biometrice și de securitate.

Documentele de identitate vor include, pe lângă datele tipărite, și informații inscripționate prin tehnici speciale, precum și un mediu electronic de stocare cu imaginea facială și amprentele digitale ale titularului. Copiii sub 12 ani și persoanele care nu pot fi amprentate vor fi exceptați de la procedură.

Pe coperta pașapoartelor va apărea denumirea statului emitent în limbile română, engleză și franceză. Informațiile esențiale, precum numele, data nașterii, cetățenia, imaginea facială și semnătura titularului, vor fi înscrise în format multiplu, pentru a facilita recunoașterea documentului la nivel internațional.

Noul cadru legal transpune prevederi din mai multe regulamente europene, inclusiv Regulamentul privind standardele pentru elementele biometrice din pașapoarte și Regulamentul privind securitatea cărților de identitate ale cetățenilor UE.

Proiectul de lege prevede termene de valabilitate diferite pentru pașapoarte, în funcție de vârsta titularului și de statutul juridic. Documentele de călătorie pentru apatrizi, refugiați sau beneficiari de protecție umanitară vor avea durate specifice, de la 3 la 10 ani, iar în cazuri excepționale, documentele se vor elibera cu valabilitate limitată la un an.

Inițiativa legislativă urmează să fie dezbătută și votată de Parlament.

Un moldovean, tată a doi copii, s-a oferit voluntar să o salveze pe Sabrina. Mâine va fi efectuat transplantul de ficat!
Articolul anterior
Vine primăvara. Temperaturi de până la +13 grade în weekend
Articolul următor
Close menu